Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Red Sea Diving Resort" ma celkom príjemne prekvapilo. Chris Evans, Haley Bennett a Ben Kingsley v Netflix filme? Som zvedavý. Výsledok, ktorý nám tu Gideon Raff predstaví celkom funguje. Okey, nemôžem povedať, že pôjde o veľkú filmovú klasiku, no za pozornosť film určite stojí. Chris Evans je podľa mňa dobrý hlavný hrdina a celkom sa mi páči, ako pre funkčnosť toho plánu musia začať reálne improvizovať. A nakoniec sa z falošného hotela musí stať skutočný hotel, ktorý bude reálne ubytovávať hostí a súčasne v noci prevážať utečencov do Izraela. A je to veľmi dobré krytie. Uznávam. No čo film pre mňa ťahá dole je fakt, že máme tu film podľa skutočnej udalosti, ktorý ale pôsobí veľmi filmovo. Spolu so všetkými jednotlivými klišé. Film musí mať zloducha, musí mať vtipné momentky, musí mať funkčné časy, no potom na konci budeme mať dramatické momentky, aby sme s napätím očakávali, ako to celé dopadne. Vadí to nejako výrazne? Nemyslím si. Film má podľa mňa dobrú atmosféru, dobre spracované postavy a vedú medzi sebou aj celkom uveriteľné dialógy. A čo sa týka scénok, tak dokážu mať aj svoje momentky, kde som si nebol úplne istý, ako to celé nakoniec dopadne. Keby pôsobil film autentickejšie a nie spracovaný pre filmových divákov, bolo by moje hodnotenie vyššie. Výsledok teda znie, stojí za pozornosť. Hodnotenie: B ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych tomuto šlechetnému, cílevědomě natočenému počinu strašně moc dát vyšší hodnocení, jenže na úkor oné věčně přítomné sentimentality a podivuhodného střídání žánrů (od feel good dramedy přes akční heist movie až po válečný thriller) to prostě nejde. A navíc se už zase trochu víc bojim, že Evans bude mimo MCU stejně marnej, jako nethorovskej Hemsworth. Jestli by si někdo od Disneyho za x let zasloužil seriál, je to právě Captain America s Chrisem, třeba jako padesátníkem ve What If realitě... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politický thriller o práci Mosadu a ich záchrane židovských utečencov v Etiópii v roku 1977. Ben Kingsley po niekoľký krát nominovaný na židovskú rolu roka, jemu už asi ani iné postavy nebudú dávať. Chválospevy na židovský národ, ktorý vraj nikdy nikomu neublížil a len oni sú chudáčikovia v utrpení, sú už unavujúce. Ale tak veď vieme, kto ovláda média i Hollywood. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční úloha a postava pro Evanse, nicméně kuráž má na rozdávání a koule z ocele! Úplně jinej frajer, než jak jsme na něj zvyklý, coby slaďouška v kombinéze s Áčkem. V podstatě celej jeho tým byl fajn a kamufláž ohledně záchrany uprchlíků s hotelem, kterej nakonec šlapal na stoprocent i včetně skutečných turistů, byla luxusní. Nejlepší na tom je, že je tahle story podložená skutečností, což nám na konci filmu ostatně dokazujou i autentický videa a fotky. Sice o prsa, ale za tohle si ti kluci izraelský tu čtvrtou zaslouží! 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek The Red Sea Diving Resort sice disponuje aktuálním a zajímavým příběhem, nicméně režisér Gideon Raff ho prostě nedokáže pořádně "prodat". Je to dáno zejména díky nedotaženému scénáři a místy až schizofrennímu střídání žánrů, což působí obzvláště rušivým dojmem. Snímku bohužel nepomáhá ani herecké obsazení plné zvučných jmen či některé akční scény, jež působivě dokresluje hutný soundtrack. Celé to tedy ve finále vypadá jako ambiciózní, avšak nedodělaný filmový bratříček snímku "Argo". A to je vzhledem ke zvolenému tématu vážně velká škoda. „My country is once again broken. Death is spreading. The new government is waging a war against the rebels. The rivers again have turned red with blood. Thousands dead. Millions disfigured, dishonored, displaced.“ ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Situace, kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů, se doopravdy udála. (Jirka_Šč)
  • V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village a fungovalo tři roky. Název mise zněl Operation Brothers. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama