Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (249)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Podle traileru jsem se na SERENITY docela těšil. Říkal jsem si, že z toho možná vznikne zajímavý thriller. No a ve výsledku ani nevím jak to popsat. Rozhodně mě to moc nebavilo, i když pár slušných nápadů to mělo a především solidního hereckého výkonu hlavního herce. Začátek mě teda moc nechytl, pak se to začalo postupně rozjíždět, ale pořád nic moc, především si mou pozornost udržel McConaughey. Jenže po cca hodině filmu nastane velký zvrat, který mi přišel nejen nečekaný, ale i divný. Moc mi do tohoto žánru nepasoval. Takže po zbytek snímku po tomto divném zvratu jsem čekal všelijaká vysvětlení, ale toho jsem se nedočkal. Asi s tím tvůrci záměrně počítali, aby si diváci vytvořili svoji vlastní verzi pravdy. Takže na druhou stránku to moc kritizovat nemůžu, je to takové rozporuplné. Na hraně mezi 2 a 3*, ale já dávám tu slabší 3*. Vyloženě špatný film to nebyl, jen měl být lépe vysvětlen a podán. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

McConaughey opět puntičkářsky a procítěně hraje jak kdyby se ocitl ve filmové verzi Westworld, přitom mu už při letmém pohledu na scénář muselo být jasné, že tohle bude tak kolosálně nefunkční sračka, že i když kolem sebe bude celou dobu obklopen nadprůměrnými herci, stejně bude vypadat jak karikatura sebe sama. Přesně tak taky vypadal a k naprosté dokonalosti chybělo snad už jen jeho alright, alright, alright... Distributor film označuje jako thriller a pokud by tomu odpovídala i skutečnost a jednalo se o jednoduchou komorní záležitost odehrávající se na jedné lodi, na které by manželka apelovala na svého ex, aby zabil jejího současného manžela, byl by to naprosto špičkový návrat do thrillerů 90. let, protože tito tři herci by na to rozhodně měli. Pochopitelně za předpokladu, že scénář a režii by dělal někdo při smyslech, ne Knight. Film je ale až směšně nefungující a nelogické sci-fi, které když se v ději poprvé přihlásí o slovo, divák (nebo alespoň já) propukne v bouřlivý smích, který ho bohužel opustí jakmile se ujistí, že tvůrci to myslí smrtelně vážně. Serenity je přesně na pomezí mezi velice špatným filmem a filmem natolik šíleným, že je nechtěnou komedií. 20 % ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Když na malý tropický ostrov přijede za Matthew McConaugheym jeho bývalá žena Anne Hathaway a chce, aby zabil jejího nového manžela, začnou se dít hodně šílené věci. Nejspíš mnohem šílenější, než byste čekali, ale bohužel ne moc zábavné. Ticho před bouří je kombinace noir filmu s femme fatale s Proyasovým Smrtihlavem, Matrixem, Ztracenými, Počátkem, Total Recall a dokumentem o rybaření. Pokud vám zrovna tohle připadá zajímavé, tak to kino klidně zkuste. V opačném případě doporučuji pustit si cokoliv z výše vypsaných věcí. I kdyby to mělo být podesáté, bavit se u toho budete nejspíš o dost víc. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě zde nebavilo absolutně nic. McConaughey, respektive jeho postava mě docela vytáčela. A to takový ty lehce arogantní týpky můžu. Anne je jedna z nejhezčích hereček, ale ve finále jsem zjistil, že v tomhle filmu mě prostě nijak nebere. No a příběh? V momentě kdy to začne být zajímavé se začne poodkrývat pointa. No a když jsem začal hádat v čem to celé spočívá, přál jsem si ať se pletu, protože takovou blbost by snad nenatočili. Jenže vole natočili. 25 procent za neskutečnou slátaninu. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Osmiletý zneuznaný génius si o prázdninách na Prokletém ostrově pustil tajně Matrix a když ho máma konečně odlepila od židle, šel si na něj hrát s kamarády. A protože ho od té doby nic lepšího nenapadlo, zkusil z toho nápadu v dospělosti vyždímat, co se dá. O Matthewu Macovi jsem si vždycky myslela, že umí buď jen číst nebo psát, a teď je jisté, že smlouvu podepsat dokázal, ale přelouskat scénář už ne. Anne zas odjakživa snila zahrát si femme fatale, ale dopadla jako žirafa, co se mermomocí chtěla dostat do golfového klubu ledních medvědů. Vizuálně je tahle stupidita vymazlená tak, až budí stejný pocit, jako když si okresní šeredák leští zrcadlo hedvábným kapesníčkem, aby se lépe viděl. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno