Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 11

Recenze (860)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Nepočítám-li vlaštovku jménem Lucy, tak se Luc Besson za uplynulých 20 let nemůže pochlubit jediným vydařeným filmem. A prostřednictvím Valérian et la Cité des mille planètes si svou bídnou reputaci rozhodně nevylepší, jelikož snímek pravděpodobně posbírá několik Zlatých malin. Hned v úvodu si divák jistě povšimne herecké bezradnosti dua DeHaan - Delevingne. Vzhledem ke štědrému rozpočtu bych čekal, že castingové oddělení sáhne po někom schopnějším a esteticky atraktivnějším. Caru Delevingne bych si spíše dokázal představit jako ježibabu v nějakém hororu. Jenže ani božská Anya Taylor-Joy by svou krásou a mistrným výkonem nedokázala vykompenzovat totální absenci scénáře, který Bessonovi při průletu galaxií pravděpodobně zapadl někam do černé díry. Snímek zcela postrádá jakoukoliv smysluplnou zápletku a dokonce i po vizuální stránce, která by mohla uspokojit alespoň nenáročné publikum upřednostňující barvičky před příběhem, je neskutečně přeplácaný. Intergalaktický odpad. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Škoda slabší druhé poloviny, Besson opět vytřískal ty nejlepší nápady zpočátku a potom film už jen tak nějak samospádem koriguje do finále. Lucy byl menší filmík, který mohl vlastně jen potěšit a překvapit. Tohle je drahé a rozhodně jde vidět každé utracené euro. Mrzí mě finanční krach filmu, protože v kinech jsou podstatně větší hrůzy, které si na sebe bezproblému vydělají. Valerian disponuje tou správnou filmovou duší. Postavy našich hlavních hrdinů jsou rozhodně povedené a výborně zahrané. Valerian je takový ten nafoukaný rošťák, který je hrdina jen díky souhře okolností, naproti tomu Laureline je nejen krásná, ale také chytrá a oba se skvěle doplňují. Jak jsem uvedl, film ve druhé polovině pustí nohu z plynu a šlápne na brzdu a výsledkem jsou podstatně nudnější scény. Navíc Rihannu bych označil za dost trapnou a Ethan Hawke mohl taky dostat zajímavější roli. Škoda že druhý díl zřejmě nikdy nevznikne, tahle série by si to dost možná zasloužila, ale šla do kina bohužel v nesprávný moment. 65% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsme tomu všichni přes veškeré nadšení, energii a dechberoucí výpravu ochotni odpustit absenci fyzikálních zákonů, technického fundamentu, logiky. Ovšem odpustit provařený příběh plný nudného odkrývání skládanky a předvídatelného finále - to už je moc. Takže pokud pomineme příběhovou vatu, zbyde cca 50 procent celku, tedy fantasticky vypadající filmařiny plné vtipných scének (Rihanna neskutečná), Bessonovy vyjmečné představivosti fikčních světů a parádní chemie ústřední dvojice, kde sexy Delevingne válcuje DeHaana jako nic. Evropská variace Guardians of the Galaxy. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky by asi byly "objektivnější", ale když si vzpomenu nejen na "Pátý element" ale i ostatní Bessonovy klasiky mimo sci-fi žánr, jsem s prominutím nasraný, znechucený a víc jak jednu nedám... Totálně přeplácané, nudné, rozkouskované, bez sympatických herců, se záporákem-nezáporákem, předvídatelnými scénami... Dvě a čtvrt hodiny barviček za 200 milionů euro. Kriste, přitom tenhle chlap uměl. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, že mě Valerian tolik nezaujme díky tomu, že Star Wars vlastně používá zdejší universe, ale Valerian šel úplně jinou cestou a hned od začátku to na mě vybalil. Fakt krásné prostředí, prvotřídní grafika, i legrace fungovala a už jsem byl lapen. Cara zde funguje na jedničku a ani Dane nezůstává pozadu, i když jsem ho stále viděl jako nedochůdče z Kroniky. :D Děj i světy byly moc fajn a líbilo se mi cestování dimenzemi a všemožné hračičky, které bych také v součastnosti uvítal. :-) ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Ve srovnání s režisérovým dřívějším filmem Pátý element (1997), kde bylo použito 188 triků, zde došlo k navýšení na celkové číslo 2734 triků. (Charpy)
  • Ve filmu je hned několik odkazů na jiné filmy. Tvar lodi, která dopadla na planetu Mül, vypadá podobně jako loď Romulanů z filmu Star Trek (2009). Na začátku filmu, kdy se setkávají rasy na Alfě, můžeme vidět i rasu Mondoshawanů z Pátého Elementu (1997). (UncleMorty)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama