foto

Rihanna

  • nar. 20.2.1988 (28 let)
    St. Michael, Barbados
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato čokoládová kráska se narodila 20. února 1988 v městě St. Michael na Barbadossu. Celým jménem se jmenuje Rihanna Robin Fenty. Jednou se Rihanna seznámila s hudebním producentem Evanem Rogersem, na kterého udělala obrovský dojem. Nahrál s ní nějaké písničky, které poslal do různých hudebních vydavatelství.

Jejím prvním velkým hitem byla píseň Pon De Replay. Své první album, nazvané Music of the Sun vydala v roce 2005. Jejími hudebními vzory jsou Madonna, Beyonce Knowles, Alicia Keys, Mariah Carey a Britney Spears. Byla to právě Rihanna, která se jí mediálně zastala v době její největší krize.

Jako zpěvačka se zaměřuje především na hudební styly RnB, hip hop a soul. V roce 2006 vydala Rihanna druhé hudební album nazvané A Girl like me. Z tohoto alba je určitě nejznámější skladba Unfaithful. Na této desce se nachází také duet se zpěvákem Seanem Paulem.

V roce 2007 vydává třetí, zatím poslední album nazvané Good Girl Gone Bad. Z tohoto alba pochází takové hity jako Umbrella nebo Shut up and drive. K jejím dalším úspěšným počinům patří desky Hotness, Sexuality, Rated R nebo její poslední deska Loud. Rihanna má dva sourozence, dva bratry. Má za sebou spoustu úspěšných koncertů po celém světě. Koncertovala i na soukromé oslavě ruského miliardáře Olega Deripasky. Jejím bývalým přítelem je zpěvák Chris Brown. V současné době začíná velmi často spolupracovat s Davidem Guettou.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

2017 Ocean's Eight
Valerian a město tisíce planet
Who Shot the Sheriff ?
2015 Konečně doma
2014 Annie
2013 Apokalypsa v Hollywoodu
Batesův motel (TV seriál)
2012 Bitevní loď
2006 Bravo Girls: Všechno nebo nic
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)

Dokumentární

2016 The First Monday in May
2015 Jeremy Scott: The People's Designer
2013 Rihanna 777 (TV film)
2012 Katy Perry: Skutečná tvář
Rihanna: Loud Tour Live at the 02 (koncert)
2011 Lady Gaga: Na ostro!
2010 Hope For Haiti Now (koncert)
2008 Rihanna (koncert)
2007 Live Earth (koncert)

TV pořady

2016 The BRIT Awards 2016 (TV pořad)
2016 Billboard Music Awards (TV pořad)
2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 BET Awards 2015 (TV pořad)
GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 Grammy Awards 2013 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Styled to Rock (TV pořad)
2013 American Music Awards (TV pořad)
2012 Styled to Rock (TV pořad)
The BRIT Awards 2012 (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2011 Grammy Awards 2011 (TV pořad)
2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
2010 American Music Awards (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
Cheryl Cole's Night In (TV pořad)
The Jay Leno Show (TV pořad)
2008 Grammy Awards 2008 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
The BRIT Awards 2008 (TV pořad)
2007 MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
What Perez Sez (TV pořad)
2007 MTV Movie Awards (TV pořad)
2006 Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
Show Tyry Banksové (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
2003 Napálené celebrity (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
2001 Star Academy (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Kanye West - Famous (hudební videoklip)
Rihanna - Kiss It Better (hudební videoklip)
Rihanna - Needed Me (hudební videoklip)
Rihanna - Sledgehammer (hudební videoklip)
2015 Rihanna - American Oxygen (hudební videoklip)
Rihanna - Bitch Better Have My Money (hudební videoklip)
Rihanna feat. Kanye West & Paul McCartney - Four Five Seconds (hudební videoklip)
2014 Shakira feat. Rihanna - Can't Remember to Forget You (hudební videoklip)
2013 Eminem ft. Rihanna: The Monster (hudební videoklip)
2012 Coldplay ft. Rihanna: Princess of China (hudební videoklip)
Rihanna: Diamonds (hudební videoklip)
Rihanna: Stay (hudební videoklip)
Rihanna: We Found Love (hudební videoklip)
Rihanna: What Now (hudební videoklip)
Rihanna - Where Have You Been (hudební videoklip)
2011 Nicki Minaj ft. Rihanna - Fly (hudební videoklip)
Rihanna - California King Bed (hudební videoklip)
Rihanna - Man Down (hudební videoklip)
Rihanna - S&M (hudební videoklip)
2010 Eminem feat. Rihanna - Love the Way You Lie (hudební videoklip)
Just Stand Up (hudební videoklip)
Rihanna - Only Girl (In the World) (hudební videoklip)
Rihanna - Russian Roulette (hudební videoklip)
Rihanna - Te Amo (hudební videoklip)
Rihanna - What's My Name? ft. Drake (hudební videoklip)
2009 Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West: Run This Town (hudební videoklip)
Kanye West feat. Mr. Hudson - Paranoid (hudební videoklip)
Rihanna - Wait Your Turn (hudební videoklip)
2008 Maroon 5 feat. Rihanna - If I Never See Your Face Again (hudební videoklip)
Rihanna - Disturbia (hudební videoklip)
Rihanna feat. Justin Timberlake - Rehab (hudební videoklip)
Rihanna - Take A Bow (hudební videoklip)
T.I. feat. Rihanna - Live Your Life (hudební videoklip)
2007 Rihanna - Don't Stop The Music (hudební videoklip)
Rihanna feat. JAY-Z - Umbrella (hudební videoklip)
Rihanna feat. Ne-Yo - Hate That I Love You (hudební videoklip)
Rihanna - Shut Up and Drive (hudební videoklip)
2006 Rihanna - SOS (hudební videoklip)
Rihanna - Unfaithful (hudební videoklip)
Rihanna - We Ride (hudební videoklip)
2005 Rihanna - If It's Lovin' That You Want (hudební videoklip)
Rihanna - Pon de Replay (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2016 Rihanna - Needed Me (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(51)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace