Sentimentální příběh z Malé strany z dob Císařského Rakouska. Námět k filmu byl vytvořen podle románi od Ignáta Herrmanna, kterého můžeme osobně vidět i v prologu filmu. Opět velmi osobitá a svérázná Haasova (kancelista Vokoun) figurka, která byla vidět skoro na každém kroku a skoro v každé důležité situaci. "Tak abych kvůli vám zas teď přendával to cigáro":-) Objevili se zde také dva debutanti mladičká sedmnáctiletá Lída Baarová (jako Viktorka Švarcová, byl to její první filmový úspěch), navíc pak tuto roli vyhrála konkurzem a sedmadvacetiletý Vladimír Borský (resp. jen debut ve zvukovém filmu, poprvé si zahrál už v němém filmu Prach a broky rok 26'). To je tak všechno, ale za pozornost film určitě stojí.(22.12.2007)

Film samozřejmě má svá léta, ale herectví Hgo Haase je naprosto nadčasové, což právě s odstupem doby vychází najevo.(4.12.2011)

Moderní herectví H.Haase, půvab L.Baarové a ten střih ze slavení Vánoc u bytných titulního hrdiny na stromeček císařského rady (za zpěvu stejné koledy)- nic jsem nečekal a byl příjemně překvapen.(3.1.2011)

Příjemný film s vynikajícím Hugo Haasem.(14.9.2011)