Reklama

Reklama

Šerifská hvězda

(seriál)
  • Velká Británie Tin Star
Trailer
Velká Británie, (2017–2020), 20 h 15 min (Minutáž: 43–53 min)

Hudba:

Adrian Corker

Hrají:

Tim Roth, Christina Hendricks, Abigail Lawrie, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Kevin Hanchard, Ian Puleston-Davies, Stephen Walters, Dan McDougall (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Šerifská hvězda se odehrává v idylickém horském městečku, zaplaveném přistěhovalci těžícími ropu v nedalekém frakovacím zařízení, a čelícím rostoucí vlně zločinu. Vypráví emocemi nabitý a místy i zábavný příběh Jima Wortha (Tim Roth), abstinenta s dobrým smyslem pro humor i pro rodinu a horlivého náčelníka policie, jehož poklidný život naruší příchod bandy zločinců. Ti při zpackaném pokusu o Jimovu vraždu zabijí jeho malého synka. Tento čin – a Jimova ostudná odpovědnost za to, že se zbaběle vyhnul smrtící kulce – u něj vede v kombinaci s odmítáním přijmout minulost až k alkoholizmu. Jimovo nezřízené pití posléze nabyde formu jeho alter ega - nasávajícího, okouzlujícího, falešného a nelítostně brutálního druhého já jménem Jack Devlin. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já nevím.. Atmoška docela jo. Příroda hezká. Námět slibuje hodně...Ale... Jinak je to celé dost rozladěné. Možná to byl jakože rafinovaný scénáristický záměr, že ve finále jsou nejsympatičtějšími postavami dva záporáci a zbytek jsou buď totální kokoti (s Jimem v čele) nebo se jen jako kokoti chovají, ale proč bych pak měl koukat na druhou sérii to fakt netuším. Zprvu se zdálo, že to bude vybalancovaná studie zápasu s alkoholismem na pozadí mrazivého thrilleru z kanadských hor (něco v duchu Wind River). Časem se ale ukázalo, že se žádné hlubiny nekonají. Všechno klouže po povrchu. Psychologie postav je naprosto nesmyslná. Logika je na dovolené... Není to zkrátka ani dost syrové a komplexní aby to mohlo fungovat jako Wind River a zároveň to nemá ani nadhled, scénáristickou lehkost a rafinovanost Farga.. Desetidílná oscilace mezi nekonečným příslibem čehosi závažného a prvoplánovou pózou. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Zvláštny seriál. Zvládol som len 6 dielov, ale nie kvôli tomu že by to bolo zlé, ale pretože som sa v ňom nedokázal zorientovať. Nedokážem odhadnúť čo autory od tohoto seriálu chcú - nové Twin Pieks?, príbeh Dr. Jekkyla a pána Hyda šmrncnutého ekologickou agitkou, korporátnych trilerom, detektívkou alebo nejaký psychologický rozbor duše alkoholika? Tém je tu strašne vela a to som len tak-tak pozrel 6 dielov. Vážne by som chcel aby sa mi to páčilo už len kvôli Timovy... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál jsem ohodnotil po shlédnutí dvou sezón, protože na další pokračování už bych nenašel sílu. Příběh sleduje osudy rodiny Worthových, děj však velmi často postrádá logiku, je přeplněn nesympatickými postavami, které se často chovají, jako kdyby trpěly schizofrenií, takže situaci pro mě nedokázali zachránit ani Tim Roth s Christinou Hendricks. Těžké zklamání. Největší perlou jsou ovšem oficiální obsahy TV Prima k jednotlivým epizodám. Přečtete si je, prohlédnete si fotogalerii, a už se na ten který díl vůbec nemusíte dívat, protože víte všechno. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Což o to, řemeslně je to zvládnuté vcelku dobře, herci se vesměs taky snažili, ale ten scénář… Prapodivné zápletky a zvraty děje, a místy ještě divnější chování postav sráží Tin Star někam mezi 2 a 3 hvězdičky. Bohužel. (Edit: Po druhé sérii zvedám na 3. Krásně absurdní a zběsilé momenty, mělo to šťávu.) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že to má protikorporátní podtón, navíc je to skutečně bravurně natočené, opravdu krásná kamera i slušné herecké výkony, jen...ta dějová linka je konstruována až moc na efekt, prostě slabší scénář, který oplývá až přespříliš náhodami, neuvěřitelnými věcmi nebo logickými lapsy... Škoda, fasádu to má opravdu pěknou... Série 1: 70 % ()

Galerie (356)

Zajímavosti (9)

  • V úvodní scéně slyšíme píseň „It Seemed the Better Way“ od kanadského hudebníka Leonarda Cohena. (Trajektt)
  • Na konci 9. minuty, když Jack (Tim Roth) popíjí na baru a když do lokálu vstoupí jeho žena, slyšíme v pozadí skladbu „The Power of Love“ od britské kapely Frankie Goes to Hollywood z jejich debutového alba „Welcome to the Pleasuredome“, které vyšlo v roce 1984. (Trajektt)
  • Ve 24. minutě, když starý muž dostane malého pejska, slyšíme v pozadí skladbu „I like It“, která vyšla v roce 1963 a je od britské kapely Gerry and the Pacemakers. Tato skladba byla rovněž předělána v roce 1980 britskou kapelou Depeche Mode. (Trajektt)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama