Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (769)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kubrick podstúpil kvôli existenciálnym otázkam niekoľko vesmírnych odyseí, aby na tej poslednej pochopil, že to jediné, čo dáva v živote zmysel, je poriadna súlož. Otázne je, či má pravdu. Jeho genialita, pokročilý vek a nezanedbateľná váha tohto posolstva - čoby jeho posledného - potvrdzujú že ano. Trojhodinová psychologická a štylistická extáza. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Takovouhle erotickou a dráždivou atmosféru nenajdete ani v nejlepším pornu! Skvělý epitaf mistra Kubricka, odcházet se má přeci ve velkém stylu, ale měl samozřejmě mnohem lepší filmy, tahle moderní podívaná už není tak "Kubricovskou", jak jsem byl zvyklý, ale přesto silný nadprůměr, přes poměrně dlouhou stopáž to uteklo opravdu rychle a Vruise hrál dobře a Kidman byla vážně vzrušující. Takhle se mají točit erotické filmy! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo velmistra Kubricka, které pouze potvrdilo, že Kubrick je zkrátka puntičkář a na filmu tohle nejde přehlídnout. Je až neuvěřitelné, že to co u jiných filmařů jsme schopni považovat za dokonalost, tak mistr Kubrick tohle celé dokáže povýšit na ještě vyšší úroveň. Jeho filmy jsou dokonalé pokud se jedná o hudbu, atmosféru, herecké výkony, výtvarnou stránku, výstavbu dialogů, příběhu atd. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší úchvatný film génia Stanleyho Kubricka, obdarovaný všetkým kubrickovským, od brilantnej technickej stránky, cez vrstevnatý scenár bez odpovedí, snovej atmosféry, zvláštnych hereckých výkonoch – a sexu. Kubrick ma privádza majstrovsky do rozpakov. Neviem, čo mám na Eyes Wide Shut povedať. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poslední snímek legendy a génia Stanleyho Kubricka, který nás tentokrát nezavede do Vietnamu či do vesmíru, ale do předvánočního New Yorku. Film o představách a erotickém životě člověka je natočen přesně tak jak jsme u Kubricka zvyklí, tedy pomalu odsýpající příběh vyprávěn tou nejlepší filmařinou. Tom Curise předvádí, alespoň v mých očích, jeden ze svých nejlepších výkonů. Nicole Kidman, která dostala méně prostoru než Cruise, zahrála na jedničku a určitě se nenechala zastínit. Pro mě je až s podivem, že si nikdy Kubrick neodnesl Oscara za režii, protože takovou filmařinu, jakou předvádí ve svých dílech, hned tak neuvidíte. Nedám sice plný počet, ale částečně také z důvodu, že tohle rozhodně není jeho nejlepší snímek, i když po filmové stránce určitě patří na vrchol. Myslím, že Stanley Kubrick se rozloučil famózně. Jediný co mi na jeho tvorbě vadí, je fakt, že natočil relativně málo filmů :(........ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (59)

  • Tom Cruise (William Harford) vzpomínal na obrovskou nervozitu Nicole Kidman (Alice Harford) před natáčením filmu následovně: "Třásla se, nedokázala se soustředit a vypadalo to dokonce, že nemůže dýchat." (JoranProvenzano)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama