Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Artemis Fowl studia Disney natočený podle oblíbené stejnojmenné knihy Eoina Colfera sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů. Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (155)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bez Branagha by tenhle film byl absolutní průser. Takhle je to jenom průser. Režisérsky je tu totiž akce, které nemůžete nic upřít. Digitál v pohodě, dává to smysl. Horší je to s tím, že ač jsem Artemise jako dítě četl, tady jsem nemohl vystát tu jeho arogantnost dvanáctiletýho kryplíka. Už v první scéně by zasloužil profackovat a pak už se to s ním jenom táhne. Snaha o novou fantasy sérii po vzoru Harryho Pottera by tu byla, jenže zatímco Chris Columbus ze všech dětí dokázal udělat děti, které milujete, Kenneth Branagh z Artemise v první minutě udělal kluka, kterého nesnášíte…a přejete mu jen vše to nejhorší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch smolně vyhlížejících projektů, na které se mnohdy čekalo třeba 20 let a v době uvedení se nacházely v černých číslech. Já ale spíše čekal onu druhou variantu, jež se mi nakonec potvrdila, tedy tu, že je Artemis Fowl čistý průměr, jež zázrakem nenudí pouze díky střídmé 90ti minutové stopáži (damage control u Disneyho na plné obrátky), jehož magický svět docela hezky vypadá a vzhledem k odkladům byl čas na dodělání triků. Nevyhnutelný fail, jež kvůli (nebo díky) koronasvini Disney potichu uklidil na jejich VoD. Mnoho lidí patrně napadne přirovnání třeba k Percymu Jacksonovi, ale mě při sledování napadl nový Dolittle; co do promarněného potenciálu. PS : Lara McDonnell je cool, Ferdia Shaw (to je kupodivu ten chlapec vybraný z 1 200 zájemců na roli) nikoliv...5/10 ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak úplně špatné to nebylo, a dokonce to - světě, div se - dodržuje jednotu místa, času a děje. Tedy, u toho času, co se časové kapsle týče, ale i tak. Zápletka je prostinká a jen vytváří půdu pro druhý díl, na druhou stranu, jestli je to určené dvanáctiletým děckám se zálibou v Harry Potterovi nebo Městu kostí či Percy Jacksonovi, tak není moc co kritizovat. Pravda, ten fracek (Artemis) je na zabití a působí jako naprosto asociální a neempatický autista, ale jinak to svižně jede až do konce. Podruhé to vidět nemusím, ale taky nejsem dvanáctileté děcko a třeba Harry Pottera taky znovu vidět nemusím. Takže asi jediné, co mi fakt vadilo, tak černoch s modrýma očima. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Okej, tak já budu za toho rebelujícího nezna-vkuse, protože pro mě je tohle film na 5* Knižní předlohu jsem nikdy nečetl, ale měl jsem v ploutvích podobu grafického románu (heh, zábavně nóbl označení pro komiks) a ta mi k srdci přirostla dost, už jen svým zajímavým vizuálem a uchvátil mě také svět víl a jiných bytostí, který je naprosto okouzlující hi tech fantasy (aneb víly se scifi výbavou? To já rád) a připomínal mi vyčištěné a nadopované podsvětí z Hellboye. A tohle tady je - neotřelý a zábavný vizuál, parádní zasazení a to doplněno o okouzlující irské tóny v soundtracku (bohužel v druhé polovině nastupují tradičnější jakože-epické variace, tisíckrát slyšené). Dost se mi líbila i osvěžující narace, kdy je jedna z hlavních postav sama vypravěčem děje, protože byť se nejedná o nic originálního, v takto velkých produkcích se rozhodně jedná o odvahu. Je mi jasné, že tenhle film nebude komerčně úspěšný a nebude ho mít mnoho lidí rádo, pro mě je to ale naprostá pecka a už teď je mi líto, nejspíš nebude obdařena pokračováním. Howgh ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Nepovedený, velmi uspěchaný a rychlou nití šitý film, zejména příběh. Ihned od začátku vám autoři doslova vnucují a podsouvají děj stylem rychlého vyprávění a to ještě nesympatickou rádobyvtipnou postavou navíc připomínající Hagrida. Celý příběh je vlastně postrkován neustálým vyprávěním a rychlým sdělováním faktů o tom či onom, které vystřídá následná scéna obhájená právě tímto sdělením. Výsledkem jsou velké skoky jak v dějové linii, tak ve schopnostech postav, které jakoby s vyprěním získávají další a další dovednosti. Místo, aby se autoři zaměřili na plynulý start filmu, aby si dali záležet na záběrech a seznámili vás tak s jejich pojetím fantasy světa plného kouzelných bytostí děj neustále posouvají sdělením stylu: Tohle je prostě tak a tak a jinak to být nemůže. Tyhle se nemají rádi, protože to bylo tak a tak...Konec tečka. Je to daný. Artemis Fowl je prostě hrdina, který kouzelný svět sice nikdy neviděl, ale zná všechny pohádky, které mu převypráví jeho otec a navíc je naprosto úžasně inteligentní. Všichni všemu rozumí, všichni se ve všem vyznají, co není vidět to vysvětlíme prostě v rozhovoru, pak tam přidáme nějakou holku, aby mu jako pomáhala plus další holku ze světa pod zemí....skok, skok, keci keci keci….a než si stačíte uvědomit co se děje, tak už následuje trapný závěr nastavený na pokrčování. Ve filmu jsem si nenašel cestu ani k jedné postavě, protože je prostě neznám, nemají charakter, nic...vše plynulo hlavně z vyprávění....Film má dobré efekty a hudbu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Filmová práva k Artemis Fowl byla prodána Disney dříve, než byla vydána první kniha. (SONY_)
  • Natáčení začalo 12. března 2018 a natáčení probíhalo v Severním Irsku, Vietnamu, Taiwanu a v Anglii. (ČSFD)

Související novinky

Dočkáme se více premiér na Disney+?

Dočkáme se více premiér na Disney+?

19.10.2020

Jeden z největších blockbusterů letošního roku měl být snímek Black Widow – komiksové rozloučení Scarlett Johansson s Marvel Cinematic Universe. Kvůli pandemii však došlo k odkladu takřka o celý rok… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama