Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skoro třicet bank, pošt či cestovních kanceláří zvládl v 90. letech v Budapešti vykrást jediný muž. Policie zůstávala celých šest let beze stop a bez naděje, že by pachatele chytila. Jediné, co po něm na místech činu zůstávalo, byla vůně whiskey. A tak se zrodil „Whiskey zloděj“, hlavní hrdina tohoto filmu. Nimród Antal, proslavený hned svým debutem Revizoři (2003), nechtěl ani měnit mýtus, ani jej hodnotit – ve svém novém filmu odvypráví jen známá fakta. Příběh zatraktivnil pomocí fiktivní postavy detektiva, který plní roli protivníka titulního hrdiny. Právě on vyslýchá Whiskey zloděje a bankovní lupič mu formou flashbacků vypráví vše od začátku, počínaje dětstvím. Duševní a emocionální souboj těchto dvou charakterů se stává hlavním zdrojem napětí, které drama obohacuje o prvky klasické kriminálky. (Letní filmová škola)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (42)

zette 

všechny recenze uživatele

Ve vsech smerech vyborny film o nejvetsim bankovnim lupici v Madarsku. Velmi dobre odvypraveny pribeh, kteremu nechybi akce a napeti. Diky skvele rezii a napadite kamere je vybudovana autenticka atmosfera ulic v Budapesti. Zaujmou i herecke vykony a cela rada zajimavych postav. Tady nechapu tak nizke hodnoceni. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela mazec, sledovat za víc než dekádu pohnutý režisérský osud páně Antala. Prorazil doma a chvíli se mu vedlo v Américe, pak ale přišli nevýděleční Predátoři a ne-zas-tak průraznej dokument o Metallice, a rázem jsme na režijní sesli znovu v Maďarsku, a zkoušíme všechno dokola na druhej pokus... No a Whiskey zloděj je naštěstí úplně stejně osobitej a svéráznej, jako tehdejší Revizoři, a baví, ne-li přímo fascinuje od začátku až do konce. A ta nařachaná automobilová honička! Teď to možná rád trochu přeženu, ale chvílema jsem měl pocit, že sleduju poslední díly M:I pro chudé, a to myslím jen v tom nejlepším slova smyslu. Antal si další hollywoodskej blockbuster rozhodně zaslouží. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co chceš?“ - „Milión dolarů a tvoje telefonní číslo.“ - „V jednom můžeš uspět. Zkus loterii.“ A Attila objevil jednu takovou „loterii“ v podobě pošt a bank…Takhle, o tom, kolik si toho film vzal ze skutečnosti, se lze jen dohadovat, ale faktem je, že mě nic nerušilo natolik, abych tomu odmítal uvěřit. Asi bych si dokázal představit i výraznějšího hlavního hrdinu, nicméně vytvořit si k němu sympatie nebylo těžké, zvlášť když dětství nestálo za nic, o dospívání se mu postaral „kamarád a vzor mládeže“ Nicolae Ceausescu, jako přistěhovalec bez papírů na tom nebyl nejlíp a navíc byl hokejovým nadšencem (tím spíš na maďarské poměry). Důstojného protihráče mu dělá vyšetřovatel, který to sám příliš „nevyhrál“, film je natočen zručně, má tempo a sem tam i slušnou akci (honičky). Konec se dal očekávat, přesto ten Attilův vše vypovídající úsměv v závěru byl fajn. A nechybí i poučení, že na maďarských záchodcích si mám brát kufr vždy s sebou do kabinky a neměl bych věřit hodinám ve výslechové místnosti (zákeřný trik). Vidím to na solidní 4*. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Že mali Maďari takéhoto banditu, to som nevedela, príbeh teda zaujal. Spracovanie slušné, hudba výborná. Herecky zaujal predovšetkým pán vyšetrovateľ. Nuž čo, chlapec potreboval peniaze ... a viac, a viac, a viac. Tých 6 rokov cestovania po svete hádam za to stálo, ale nie je nad poctivé hrnčiarske remeslo. Dobrý film. Evulienke3 dík za titulky ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Maďarská gangsterka o slavném lupiči, který přepadl přes 30 bank a vždy po sobě zanechal láhev Whiskey. Skvělý hlavní hrdina, kterému život příliš nepřál a rozhodl se jít proti proudu a ochutnat si život boháče se vším všudy. Skvělá je akce, funguje napětí, má to solidní tempo, nechybí i romantika a dobová atmosféra je perfektní. Tohle se Maďarům povedlo neskutečně. 80% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 16. října 2017 na Varšavském mezinárodním filmovém festivalu v Polsku. (ČSFD)
  • Film je inspirovám skutečným příběhem. (ČSFD)

Reklama

Reklama