Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

elanius 

všechny recenze uživatele

(26/2022) / No dúfam, že toto nie je kvalitatívny strop aktuálnej českej produkcie, lebo to by bolo veľmi zlé. Ten film sa dá, je to celkom obyčajná dráma s pár dobrými momentami a celkom podareným koncom. Chvalabohu aspoň za to nakoniec. Ale je to málo, málo na to aby som si po týždni spomenul na hocičo konkrétne z tohto filmu, len to že bol celkom fajn. (5/10) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Letmá sonda do současnosti. 1)  Nikdo není věrný, všichni se za něčím pachtí a všichni jsou nešťastní._____ 2)  Nevím, jaký byl v době vzniku filmu 43letý Rudolf Havlík obchodník. Jeho knížky - úvahy a povídky z obchodního prostředí z Indie a Číny (později i jiná cestovatelská témata) jsou skvělé. Jako režisér filmů se, zdá se mi, pořád ještě trochu hledá. Ale očividně je "on the road"._____ 3)  Nakonec mě nejvíce zaujal pěkný mladistvě vyhlížející 21letý Oskar Hes (Ondřej). _____ 4)  Věk protagonistů uvádím k roku natáčení, tj. 2019. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Povedena rezie, na prvni pohled v modernim evropskem strihu. Problem je ve scenari, tomu vsemu nejak neslo verit. Do toho ta zbytecne dramaticka hudba... Nevim no, mam z toho smisene pocity. Taclik zabavny, ale byla to spise takova karikatura, ktera se do toho pribehu svym projevem moc nehodila. Herecke vykony dobre, ale postavam jsem neveril, at uz jiz zmineny Taclik, Langmajer, Plodkova... Naopak Novak a Vlasakova perfektni. Dalsi z rady nekonecnych a prumernych ci jeste horsich ceskych vztahovych filmu... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

důvody proč se Bábovkám vysmát,nebo nad nimi alespoň nechápavě kroutit hlavou by se našlo mnoho.V prvé řadě tomuhle tuzemskému pokusu o "naší" Magnolii,popřípadě Lásku nebeskou (všichni jsme propojeni) chybí nadhled a humor (humor neabsentuje úplně,ale je z 99% tvořen pouze Taclíkovou postavou,což je ale bezskrupolózní zmrd,takže se to lehce tluče),přičemž ta snaha o osudovost jež vrcholí velkým finále,kde se na jednom místě sejdou všechny postavy,působí skoro až komicky.Další věcí je stadnardní nešvar českých filmů posledních let a to je vyobrazení vztahů a rolí žen a mužů v nich.Tady jsou opět všichni muži buď úplní kreténi,nebo v tom lepším případě jen ignoranti nebo záletníci.Zatímco ženy tu jsou většinou v rolích obětí,kterým muži buď jen lžou,přehlížejí je,podvádí a nebo dokonce mlátí a "nutí"k prostituci.Přesto to ale ženy velmi často tolerují a nijak to neřeší (čest výjimkám).Knížku neznám a nejspíš nikdy nepoznám,ale na Bábovkách - filmu je dost vidět,že se režisér hodně snažil aby z ní převedl co nejvíc motivů,což ale bylo nad jeho síly a velká část z nich je jen naznačena a dál se nimi nepracuje,nebo se s nimi pracuje,ale stejně vyšumí kamsi do ztracena.Ve stínu toho všeho pak ani nemá cenu rešit detaily,které vlastně nedávají moc smysl jako například proč by frajer z evidentně bohaté rodiny,jež má neustále k dispozici pokoj v hotelu svého otce,dealoval drogy pro zmetka jako Taclík.Byl v tom vzdor rodičům?Nebo snad něco jiného?Podobných motivů je tady povícero,ale jak sem již zmínil hodně z nich budˇvyšumí úplně,nebo se vyřeší mávnutím kouzelného proutku aniž by se kdokoliv kamkoliv posunul a něco se změnilo.Na druhou stranu i přes poměrně velkou kritiku nemůžu říct,že bych se u Bábovek nudil a vzhledem k tomu,že jsem od nich nic nečekal (respektive čekal sem průser) mě štvaly mnohem méně než sem si myslel že budou.Technická stránka je solidní a herci si s přehledem odehrají to svoje.Dokonce bych se asi ani nebránil tomu je někdy v budoucnu vidět znova,protože i když sem bojoval s tím co jsem popsal výše,mi přes to všechno přijdou mnohem méně toxické než třeba Příliš osobní známost a podobné kousky...60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie spoza rieky Morava. A kľudne by som si vedel predstaviť, že toto bol pilot a vznikol by k tomuto seriál. Veľa príbehov, ktoré sa prepájajú, ale pritom každý by si zaslúžil lepšie rozobrať. Už som videl viac takýchto filmov, kde je viac príbehov, ktoré sa na konci spoja. Tu to bolo veľmi dobre spracované a natočené, ale niekde v polke som dostal pocit, že jeden príbeh je tam navyše, že je to veľmi prehustené a v istom momente aj nepriehľadné. Pravdepodobne spôsobené kratšou minutážou. Nevadí, rozhodne som si nešklbal kotlety, obsadenie bolo luxusné a moju pozornosť to malo úplnú. 3 z 5 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od srpna do začátku října 2019 v Praze a okolí, na jeden týden se štáb pak přesunul do Bangkoku. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Ve scéně ve třídě je vidět, namísto obrazu prezidenta, obrázek Krále Jelimána z Madagaskar (2005). (dobrota128)
  • Práce na scénáři Bábovek probíhala skoro čtyři roky. (ČSFD)

Reklama

Reklama