foto

Rostislav Novák ml.

  • nar. 24.12.1979 (37 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je potomkem 8. generace jednoho z nejstarších českých loutkářských rodů - Kopeckých. Hraje v dětském divadle Minor a v divadle Archa, kde baví diváky v "one man show". Účinkoval či účinkuje také Národním divadle (na scéně Stavovského divadla) či v Městských divadlech pražských. Umělecký kredit získal zejména jako tvůrce projektu La Putyka (společně s režijním tandemem SKUTR – Martin Kukučka, Likáš Trpišovský), který kombinuje akrobacii, tanec, loutky a sportovní výkony a kterou uvádělo kulturní centrum La Fabrika v Praze. Za autorství a koncepci této inscenace byl v loňských Cenách Sazky a Divadelních novin oceněn v kategorii Alternativní divadlo. Dříve již za inscenaci 8 – polib prdel kosům, kterou vytvořil se SKUTRem, byl nominován na Talent roku Cen Alfréda Radoka. Účinkuje také v inscenaci souboru DOT 504 Hidden Landscapes. Televizní diváci si ho oblíbili jako jednoho z protagonistů v seriálu Bazén a v seriálu Velmi křehké vztahy ztvárnil postavu svérázného Moraváka Olina Líbala.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

Filmy

2017 Miluji tě modře
Monstrum (TV film)
2016 Zločin v Polné (TV film)
2015 Jan Hus (TV film)
Život je život
2013 Hořící keř
Kovář z Podlesí
2010 Běžci (TV film)
PIKO
2008 Anglické jahody
Rudý baron
2007 Hodina klavíru (TV film)
2005 Psí kus (TV film)
2003 Malovaný děti (TV film)
2002 Konec jedince (studentský film)
2001 Náraz (studentský film)

TV seriály

2017 Bohéma (TV seriál)
Vyhrát za každou cenu (E05)
A přece se točí (E04)
Krev, půda a strach (E03)
další epizody (4)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Dvojboj (E06)
Temný Kraj (TV seriál)
Zjevení pokračování (E12)
Zjevení (E11)
2016 Mordparta (TV seriál)
Nadvláda (S01E06)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Krádež století (S02E07)
2014 Clona (TV seriál)
Kameraman (E07)
Stopaři (E06)
Práskač (E05)
další epizody (7)
2013 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 2 (S01E02)
Epizoda 1 (S01E01)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Slušný chlapec (S02E15)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 Bazén (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Náměstíčko (TV seriál)
Bič (E06)
Redakce (TV seriál)
Rodinná pouta (TV seriál)

Dokumentární

2017 Jatka 78 (TV film)
2015 Bratři, synové Karla IV. (TV film)
2014 Děti sametu (TV seriál)
2010 89 minut s českým divadlem

TV pořady

2012 Zrcadlo tvého života (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Xindl X: Dočasná svatá (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace