Reklama

Reklama

Eli

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (198)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Eli, chlapec nesmělý, jehož osud sem měla v prdeli. No fakt. Kdo mě čte pozorně ten ví, že nesnáším ubulence, hysterky a slušně řečeno když se někdo chová jako strašlivá píča/čurák. Eli bravurně splňuje všechny výše popsané body a jako bonus jeho výraz vyplašený srny mě sral tak ukrutně moc, že sem ho od začátku filmu chtěla vzít ven bez kombinézy, aby se nadýchal čerstvýho vzduchu a třeba si zahrál na upíra. Když se zrovna netváří srnovsky, tak historicky hystericky ječí jak když mu ho někdo rve nasucho do prdele (a vzhledem k tomu, jak teple ten hošan vypadá tak kdo ví za pár let ) a všechny ve svém okolí musí kolosálně srát, jenže je obklopen mistry zenu, protože nikdo mu tam za celej film nedá granáta do držky a to se poslušně hlásím, že já bych ho napálila co pět minut. Jo a proč vlastně furt plaší? Vidí duchy. Okey, chápu, to člověka asi děsí, ale kurva kdyby ty lekačky a duchové za něco stály. Stojej. Za vyliž prdel. Nelekla sem se ani jednou, což je u mě neskutečný, mě vyděsí i když na mě bafne mimino, takže film, kde se neleknu to je zázrak. Celkově mi na tom všem nevadila jen jako vždy šukézní Kelly Reilly a nově šukézní Sadie Sink. Závěr filmu zachránil tenhle průser tak mocně, až sem si potichu broukla - No ty pičo, ještě žes ho nenapálila, lepší s ním vycházet. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Claritine? Na tohle..? Obstojné v módu duchařiny, twist včetně netradičního domácího kolotoče velmi zábavný. Vodítka k němu buď rafinovaně svádí z cesty, když tušíte, že tu někdo lže, ale nevíte o čem (přesmyčka Eli, citát z bible na billboardu) a nebo pozorné diváky dovedou k cíli rychleji (jména dětských pacientů). A Livingdead je zase jednou vedle jak ta jedle. Pro tenhle film měl režisér příkaz zespoda.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZACHRÁNÍM MU DUŠI“… /// Netflix film = (většinou) jedna hvězda. Tady Kelly Reilly. Sanatorium ve starým baráku a holčička co vylezla z vany v japonským hororu – takže malej kluk v místnosti s duchem. Slušná atmosféra… Trošku nám to logicky… ale pro dobro holčičky tvůrci udělaj cokoliv. Souhlas. Film pro sedm osob a překvapivý rozuzlení, který mě baví. Navíc ďábelský finále je efektní (ve stylu Rammstein). Hezký (stylový) jsou i titulky. Je to sice prkotina, ale i na tom je vidět, kdy to lidi myslej vážně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Táta hodně cestuje. 2.) Pusu vždycky dostávám na skafandr. 3.) Thx za titule "need4speed". /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Eli" je pre mňa mix dobrého a zlého. Neviem čo si z toho mám nakoniec reálne odniesť. Záverečná časť je spravená dosť dobre a má zaujímavé elementy, no súčasne ako divák som mal po celú dobu pocit, že niečo bude inak, ako sa tu prejavuje. Pozerať sa to dá, no najlepšie veci sa podľa mňa odohrajú počas posledných 20 minút. Tam sú rozhodne najsilnejšie a najzaujímavejšie momentky. Film ma celkom dobré obsadenie. Musím povedať, že vidieť v jednom filme Kelly Reilly, Lily Taylor a Sadie Sink je dosť zaujímavé. A hlavne Kelly Reilly vie veľmi dobre predať scénky, kde prejavuje lásku voči svojmu synovi. No na druhú stranu si povedzme jeden fakt. Niektoré veci je asi lepšie nerobiť. Vieme ako to dopadlo, keď sme naposledy sledovali film "Amityville: The Awakening". Rozhodne nie dobre. A tu je to podobné. Nevem či koniec chce indikovať pokračovanie, no nemyslím si, že by to nejako stálo za to. Aj keď to má pár dobrých vizuálov, tak film nevie moc dobre zase budovať atmosféru. Scénky by boli efektnejšie, keby som ich už nevidel. Mám pocit, že jednotlivé strašidelné momentky sú už relatívne staré. Hlavne počas prvých dvoch tretín. Ako som povedal. V závere sa veci vygradujú a všetko sa stane oveľa silnejším. A niektoré vizuály v tejto časti sú super. No pôsobí to, ako keby sa film počas predchádzajúcej hodiny tomu nejako bránil. A nemyslím si, že bol na to reálny dôvod. Za jedno pozreie to možno stojí, no pre mňa je to viac priemerný film. Tohto roku som už videl strašidelnejšie filmy, než je tento. Každopádne je ale pravda, že Ciarán Foy urobil krok vpred oproti svojmu poslednému režijnému projektu. Hodnotenie: C+ ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zatial najlepší počin tohoto roka a to, že napíšem som naozaj netušil. Nič som si od tohoto filmu nezisťoval, ale, že dostanem tak kvalitnú ducharinu s až diabolským koncom som fakt nečakal. Keby na konci sa zjavil Al Pacino, tak dávam plnú paľbu. Film sa opiera o dosť originálny príbeh i keď i tu som našiel odkazy na ine filmy. Začina to tak nevinne, chlapec ma nejakú vážnu chorobu, tak sa rodičia obrátia na špeciálnu kliniku. Práve tam to začalo naberať obrátky, ako keď vodu na čaj začnete zohrievať v čajníku a ta pomaly vrie a zovretie vody signalizuje hlučným pískanim. Niečo podobne bolo i tu, všetko vyzeralo milo, ideálne, až sa to začalo zamotavat, prišlo niekoľko slušne vygradovaných ducharskych scén a bombastické finále, ktoré ma naozaj odpálilo. Je to svižné, natočene je to solídne, niesu tu prvoplánové lakačky a masky boli viac než vydarene. Ale, ja som hororový fanúšik a tak druha polovica je mierne predvídateľná a našiel som tam niekoľko okopírovaných súčastí z iných filmov, päť hviezd dať nemôžem, no, ale silne štyri, odo mna má určite, Zatial TOP 1 tohoto roka a jedna z najlepších ducharín, aké som za posledne roky videl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie začalo v januári 2018 v New Orleans, Louisiana. (Scraffy)
  • Kořen Tannisu původně vymyslel spisovatel Ira Levin pro román „Rosemary má děťátko“. (LUKICKK)
  • Když odjíždí rodina z motelu, tak je po nich hozena láhev, po které zůstane na zadním skle mokrá stopa. Při výjezdu z parkoviště je ale sklo čisté. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno