Reklama

Reklama

Eli

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (198)

akisha 

všechny recenze uživatele

Lidi, nečtěte komentáře a nejdřív se na to podívejte - jako horor je to kvalitní podívaná. NÁSLEDUJÍ SPOILERY: Já udělala tu chybu, že jsem přečetla pár komentů, a jak se člověk dozví, že ke konci přijde nějaký mega zvrat, a to už to pak není ono, protože hned začnete nad mega zvratem přemýšlet, a je po zážitku. I tak ale se 80% prima duchařiny skvěle sleduje, a ten konec mě sice zase tak neodzbrojil, ale určitě oceňuji, že to je nečekané a originální vyústění. Dobrých hororů je jako šafránu, tenhle k nim rozhodně patří a neměl by uniknout vaší pozornosti. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna před motelem má příjemné napětí stejně, jako pokračování do léčebny, kde by měli Eliho zbavit všech myslitelných alergií. Film má neklidný a tajemný náboj do chvíle, než se objeví první duch. Pak mě to přestávalo bavit, dokud se karta nezačala obracet a snímek počal směřovat do zcela jiného žánru. Osobně bych duchy vyškrtl a přidal více temnoty, která se směrem k závěru nabízela. Líbilo se mi, že nikdo nebyl tím, kým se zdál být, jen divák se vše dozvídal jako poslední. Solidní kamera, atmosferická hudba, starý dům a půvabná Reillyová. Nakonec jsem byl více než spokojen. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Eli" je pre mňa mix dobrého a zlého. Neviem čo si z toho mám nakoniec reálne odniesť. Záverečná časť je spravená dosť dobre a má zaujímavé elementy, no súčasne ako divák som mal po celú dobu pocit, že niečo bude inak, ako sa tu prejavuje. Pozerať sa to dá, no najlepšie veci sa podľa mňa odohrajú počas posledných 20 minút. Tam sú rozhodne najsilnejšie a najzaujímavejšie momentky. Film ma celkom dobré obsadenie. Musím povedať, že vidieť v jednom filme Kelly Reilly, Lily Taylor a Sadie Sink je dosť zaujímavé. A hlavne Kelly Reilly vie veľmi dobre predať scénky, kde prejavuje lásku voči svojmu synovi. No na druhú stranu si povedzme jeden fakt. Niektoré veci je asi lepšie nerobiť. Vieme ako to dopadlo, keď sme naposledy sledovali film "Amityville: The Awakening". Rozhodne nie dobre. A tu je to podobné. Nevem či koniec chce indikovať pokračovanie, no nemyslím si, že by to nejako stálo za to. Aj keď to má pár dobrých vizuálov, tak film nevie moc dobre zase budovať atmosféru. Scénky by boli efektnejšie, keby som ich už nevidel. Mám pocit, že jednotlivé strašidelné momentky sú už relatívne staré. Hlavne počas prvých dvoch tretín. Ako som povedal. V závere sa veci vygradujú a všetko sa stane oveľa silnejším. A niektoré vizuály v tejto časti sú super. No pôsobí to, ako keby sa film počas predchádzajúcej hodiny tomu nejako bránil. A nemyslím si, že bol na to reálny dôvod. Za jedno pozreie to možno stojí, no pre mňa je to viac priemerný film. Tohto roku som už videl strašidelnejšie filmy, než je tento. Každopádne je ale pravda, že Ciarán Foy urobil krok vpred oproti svojmu poslednému režijnému projektu. Hodnotenie: C+ ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Mírná duchařina o nemocném chlapci, kdy napětí roste každých 10 minut, takhle nějak si představuju horor od Netflixu. Ani na chvíli nemůžete nikomu a ničemu věřit, přemýšlíte na čí straně vlastně jste. A proto se k tomu ten konec hodí jak sviňa, absolutně jsem nečekal něco takovýho. Dlouho tu něco podobnýho nebylo a dal bych si říct i pokračováním. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Překvapiví hororový kousek od Netflixu, kde je sice první patnáctiminutovka nezáživná, ale od té doby se rozehrává zajímavá hra o tom, co se vlastně v záhadném domě odehrává. Nutno podotknout, že to je béčkový film, který ale díky své vybudované atmosféře, napětím a povedeným lekačkám dosahuje Áčkových hodnot. Každopádně jako velké mínus považuji již všemi zmiňovaný twist, který se mi absolutně nelíbil a ať už jsem si představoval cokoliv, tak tohle se mi teda nelíbilo. Konec to opět potopil do béčkových vod a veliká škoda v tomto případě. Čisté 3* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kořen Tannisu původně vymyslel spisovatel Ira Levin pro román „Rosemary má děťátko“. (LUKICKK)
  • Natáčanie začalo v januári 2018 v New Orleans, Louisiana. (Scraffy)
  • Když odjíždí rodina z motelu, tak je po nich hozena láhev, po které zůstane na zadním skle mokrá stopa. Při výjezdu z parkoviště je ale sklo čisté. (Duoscop)

Reklama

Reklama