foto

Max Martini

  • nar. 11.12.1969 (46 let)
    Kingston, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 11. prosince 1969 v New Yorku, jako Maximilian Carlo Martini. Ale kromě USA vyrůstal také v Kanadě či Itálii a díky tomu má i kanadské a italské občanství. Jeho nevlastním otcem je Stuart Margolin, americký herec, režisér a scénárista, takže v jeho začátcích vystupoval i pod jménem Max Margolin. Má mladšího bratra Christophera, který také působí v oblasti filmového průmyslu a stejně tak jeho sestra Michelle, která navrhuje kostýmy.

Už jeho rodiče se věnovali umění a tak není divu, že po tom všem cestování se Max nakonec vrátil do New Yorku a začal studovat herectví. Nejprve na Neighborhood Playhouse a následně pak pod vedením Michaela Howarda na Manhattanu. Následovala pauza od herectví, aby se tak mohl soustředit na svojí dřívější lásku, umění. Začal tedy navštěvovat školu Vizuálního umění na Manhattanu, kde nakonec obdržel BFA (Bakalářský titul z výtvarného umění) a to z malířství a sochařství. Po dokončení studií umění se opět a natrvalo vratil k herectví a věnuje se filmovým a televizním projektům.

V roce 1998 se objevuje po boku Toma Hankse a Matta Damona v úspěšném válečném filmu ZACHRAŇTE VOJÍNA RYANA, jako poddůstojník Henderson, což je jeho první role vojáka. Rok na to je k vidění v Kanadském sci-fi seriálu KRUTÁ ŘÍŠE, kde po boku Terryho O´Quinna hraje opět vojáka. Následuje seriál SEKCE 9 a epizodní role v seriálech jako DA VINCIHO PŘÍPADY či NA POMEZÍ ZÁHAD. V roce 2002 je obsazen do Spielbergova Emmy oceněného sci-fi seriálu UNESENI. Následuje účinkování v dalších úspěšných seriálech 24 HODIN, KRIMINÁLKA MIAMI, VRAŽEDNÁ ČÍSLA či BEZE STOPY. Epizodní role, ale také prokládá účinkováním ve filmech jako JINÝ DEN, kde sekunduje Shannen Doherty a Julianu McMahonovi, ZLOČINECKÁ MYSL nebo TRY TO REMEMBER. V roce 2005 pak natáčí další celkem úspěšný válečný film 6. BATALION, který má značně hvězdné obsazení. Následující rok přichází na řadu jistě jeho nejúspěšnější seriálová role, seržant Mack „Dirt Diver“ Gerhardt v úspěšném americkém seriálu JEDNOTKA ZVLÁŠTNÍHO URČENÍ, točícího se kolem vojenské speciální jednotky Rangers, natočeného podle knižní předlohy. V průběhu čtyř úspěšných sezón tohoto seriálu stihl ještě natočit dva filmy zasazené do prostředí bojových sportů ČERVENÝ PÁS a ŽÍZEŇ PO KRVI. V následujících letech si pak připsal na konto seriály ANATOMIE LŽI, HAWAII 5-0, CASTLE NA ZABITÍ či FLASHPOINT. V září 2011 měl premiéru zatím jeho poslední film COLOMBIANA z pera Luca Bessona a také seriál REVENGE v hlavní roli s Madeleine Stowe. V současné době točí film Guillerma del Tora nazvaný PACIFIC RIM. Kvůli této roli odmítl účinkování v seriálu PRAVÁ KREV, tak doufejme, že to bude stát za to.

Max také aktivně působí na divadelní scéně a mimo to je spoluzakladatelem Theatre North Collaborative v New Yorku, což je sdružení amerických a kanadských herců, kteří se zaměřují převážně na produkci nových projektů, jak v USA, tak v Kanadě.

V roce 1997 se oženil s kanadskou herečkou Kim Restellovou, se kterou má dva syny, Lea a Seana. S rodinou žije střídavě v Los Angeles a ve Vancouveru. Mezi své blízké přátele řadí Michaela Irbyho, parťáka ze seriálu Jednotka zvláštního určení.

Pavla "Kikina33" Kinkorová

Herecká filmografie

2017 My Little Pony: The Movie
Padesát odstínů temnoty
2016 Spectral
13 hodin: Tajní vojáci z Benghází
2015 Edge (TV film)
Exit Strategy (TV film)
Padesát odstínů šedi
2014 Sabotáž
Stav ohrožení (TV seriál)
2013 Kapitán Phillips
Pacific Rim - Útok na Zemi
Tajemství rodného domu
2012 Hirokin
2011 Colombiana
Manžel nebo milenec (TV film)
Pomsta (TV seriál)
2010 All Signs of Death (TV film)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Mandrake (TV film)
Trooper
2009 Castle na zabití (TV seriál)
2008 Červený pás
Žízeň po krvi (TV film)
2007 Status: Nežádoucí (TV seriál)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
2005 Silver Bells (TV film)
Vražedná čísla (TV seriál)
6. Batalion
2004 Zločinecká mysl (TV film)
Zločiny podle Mary Higgins Clark: Tak si vzpomeň (TV film)
2003 Backroads
Line of Fire (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Breaking News (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Uneseni (TV seriál)
2001 Jiný den (TV film)
Strážkyně zákona (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Love Lessons (TV film)
Na pomezí záhad (TV seriál)
Sekce 9 (TV seriál)
1999 Cement
Desert Son
Krutá říše (TV seriál)
These Arms of Mine (TV seriál)
Zatraceně divná jízda
1998 Conversations in Limbo
Da Vinciho případy (TV seriál)
Zachraňte vojína Ryana
1997 Hunger, The (TV seriál)
Kontakt
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Chameleon (TV seriál)
Každý den v akci (TV seriál)
Případ pro Sam (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Pictures of Baby Jane Doe
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1991 Úctyhodná žena (TV film)
1990 Bláznivý exorcista
1989 Neon Rider (TV seriál)
1988 Superzachránci
1986 Zachránce rodiny (TV film)
1984 Policajt z Hollywoodu (TV film)
1981 Bret Maverick (TV film)
Bret Maverick (TV seriál)

Dokumentární

2016 Real Detective (TV seriál)
2004 Inside 'Harsh Realm'

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace