Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Minifilm k veleúspešnému hitu Michaela Jacksona sa považuje za prvý videoklip natočný cinematickým prístupom a ako v prvom sa tu vyskytujú herecké pasáže takže akoby sme sa nepozerali na klip ale na krátky filmový muzikál. Thriller v 90tych rokoch vyhral cenu MTV za najlepší klip a dodnes je jedným z najoceňovanejších videoklipov vôbec. (JohnFarst)

(více)

Recenze (156)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jacksonovým fanouškem jsem nikdy nebyl a poslední léta jsem si o něm myslel své. Jeho prvopočáteční tvorba ovšem ukazuje, že nějaký talent v něm rozhodně byl. Smutné, jak s ním naložil a jak nakonec dopadl (komentář píši právě při příležitosti jeho úmrtí). Klip k Thrilleru je fantastická pocta starým hororům, píseň bez debat skvělá, dokonce si myslím, že některé hudební pasáže by stály za použití v nějakém hororovém snímku. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

http://youtu.be/sOnqjkJTMaA skvělá hudba, skvělé masky, prostě SKVĚLÉ. Thriller stál 500.000 USD, což byla pro hudební klip rekordní částka. Tehdejší maxima se pohybovala kolem 100.000 USD za klip. Film byl pro domácí videa vydán pod názvem The Making Of Michael Jackson's Thriller a stal se nejprodávanější hudební VHS. ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Osobne nepovažujem tento videoklip (resp. videofilm s prvkami hororového muzikálu) za ten najlepší, ako to MTV ohodnotila, ale úplne chápem to, aký radikálny vplyv na tvorbu hudobných videí ním Michael Jackson dosiahol... Billie Jean je aj tak jedinou a najlepšou pesničkou od neho, ktorá si zaslúži viac pozornosti. :o) R.I.P. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší hudební videoklip všech dob? Pravděpodobně ano. Komentovat hudební stránku klipu nemá příliš smysl. Drtivá většina popové hudby mě svou neskrývanou prostoduchostí zcela irituje a ne jinak tomu bylo i tentokrát. Avšak ještě mnohem více než nenáročný pop mě irituje laciný horor. Jakožto hororový odborník jsem tak byl při sledování Thrilleru svědkem zhmotnění té nejčernější noční můry a to bohužel vůbec nemyslím jako kompliment. Noční můry, v které se popová linka stala ústředním motivem hororu plného mizerných triků, hereckého přehrávání a rádobyparodických scén. ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Asi nejslavnější videoklip na světě. Téměř čtvrthodinový Thriller hrála tehdy začínající MTV denně 3x za hodinu. Titulní píseň z dodnes světově nejprodávanějšího alba všech dob jen utvrdila místo Michaela Jacksona na hudebním trůnu. Klip k písni ruinoval rasové bariéry jako rozjetý vlak a v 80. letech snad nežilo dítě, které by doma před televizí netancovalo legendární zombie choreografii. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (43)

  • Klip byl v roce 1999 stanicí MTV zvolen nejlepším videoklipem všech dob. (GreatestFan)
  • Když Michael zjistil, že představitelka Oly pózovala pro Playboy, přiznal, že o časopisu nikdy předtím neslyšel. (TomikZlesa)
  • Thriller stál 1.000.000 USD, což byla pro hudební klip rekordní částka. Tehdejší průměrné rozpočty se pohybovaly kolem 100.000 USD za klip. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama