Reklama

Reklama

Vampirina

(seriál)
  • USA Vampirina
Animovaný / Rodinný / Muzikál
USA, (2017–2021), 30 h (Minutáž: 24 min)

Tvůrci:

Chris Nee, Jeny Quine

Předloha:

Anne Marie Pace (kniha)

Hudba:

Layla Minoui

Hrají:

Isabella Crovetti, Jordan Alexa Davis, Lauren Graham, Mitchell Whitfield, Wanda Sykes, James van der Beek, ViviAnn Yee, Dee Bradley Baker (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Nová koprodukce studia Disney nás seznamuje s holčičkou Vampirinou, která žila se svými rodiči v Transylvánii, byla oblíbená mezi duchařskými kamarády a vedla spokojený život, jak se jen na strašidlo sluší a patří. Dosavadní život ale vzal za své, jakmile se roztomilá upíří rodinka přestěhuje do Pensylvánie, kde si maminka splní sen a otevře si v lidském světě bistro pro neméně roztomilá strašidla, ať už to jsou příšerky, kostlivci či přízraky. Modrá dívenka s pronikavě fialovým kukučem a s perlově blyštivými špičáky to bude mít oproti mamince mnohem těžší. Musí se totiž vyrovnat se svou jinakostí, zapadnout mezi nové lidské kamarády, a přitom si zachovat svou upíří osobitost, což bude vyžadovat nejen pořádný kus odvahy, ale také oduševnělosti! (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (8)

Vampirina (2017) 

25/75 Vysloveně hezoučný nový Disney (Junior) seriál. Česky zatím vyšlo jen pár knížek (beletrie i aktivity pro nejmenší), ale na seriál se čekalo. Ona je to taková Addamsova rodina pro děcka a pokud je člověk mentálně stále mlád, tak se pobaví i ve vyšším věku. Já jsem si Vampirinu oblíbila hned, docela bych si prolistovala i ty původní knihy Vampirina Ballerina, ze kterých Disney vychází. Ale kdoví, jestli někdy budou k dispozici na českém trhu. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Vampirina je v rámci Disney Junior original series hodně originální podívaná. Epizody jsou vždy složené ze dvou desetiminutových dílů, každý díl pracuje se sympatickou písničkou, reverzním humorem, který stojí na podobnosti mezi Transylvánií a Pensylvánií. Naprostou samozřejmostí je přirozená dávka edukace v měkkých dovednostech a hromada hrátek se slovíčky. Děcka se pobaví, kreativci si vylámou zuby nad všemi těmi srašlentýny a je to. Když to srovnám se seriály jako Jake a piráti ze Země Nezemě, Doktorka Plyšáková, Sofie První, Lví hlídka, Elena z Avaloru, Kámoši hafíci nebo Fancy Nancy, jsem v klidu. Protože je Vee nechává daleko za sebou. ()

Upíří stěhování / Sluj strašení (2017) (S01E01) 

Kouzelný úvod nového jemně strašidelného seriálu ze sekce Disney Junior. Seznamujeme se s titulní hrdinkou a její adaptací na nové prostředí. Přeci jenom Transylvánie není totéž, co Pensylvánie. Výborný je také druhý (půl)díl s námětem strašidelného hotelu přímo v domácnosti upíří rodinky. Oba (půl)díly vyšly knižně ve Zlaté sbírce pohádek jako Netopýření č. 172 a Strašidelné ubytování č. 160. ()

Večírek s překvapením / Hrůzotrs (2017) (S01E03) 

Vee se už docela dobře adaptovala na zvyky lidských kamarádů, ale přeci jenom je dokáže spíš vystrašit, než pobavit. První (půl)díl vyšel také knižně jako Párty plná překvapení ve Zlaté sbírce pohádek č. 138. ()

Potíže s rostlinami / Vzpoura mumie (2017) (S01E04) 

Naprosto geniální zápletku nabízí první (půl)díl, protože kde jinde, než ve Vampirině, můžeme sledovat neskutečné příhody přerostlých masožřavých rostlin? :D ()

Trocha děsu / Nadpřirozený (2017) (S01E05) 

Další super roztomilé příhody Vee a spol. Tentokrát mmj. dostanou na hlídání maličkou Nosferatku (slyšící na jméno Nosi). První (půl)díl vyšel knižně jako Upíří ukolébavka ve Zlaté sbírce pohádek č. 149. ()

Vé jako Valentýn / Děsuplující učitelka (2018) (S01E15) 

Vampirina a její kámošky Poppy a Bridget už jsou naprosto sehraný tým. Takže je nerozhází ani suplující učitelka z Transylvánie. První (půl)díl vyšel také knižně jako Vee jako Valentýn ve Zlaté sbírce pohádek č. 125. ()

Domov ječí v nás (2018) (S01E22) 

Báječný dvojdíl. Konečně jsme se podívali do té tolik opěvované Transylvánie :) ()

Reklama

Reklama