foto

Andrew Rannells

  • nar. 23.8.1978 (38 let)
    Omaha, Nebraska, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Andrew Rannells se narodil 23.8.1978 v Nebrasce. Je čtvrtý z pěti sourozenců,má staršího bratra a tři sestry. Jeho rodina má irské a polské příbuzenstvo.

Tři roky (2001-2004) spolupracoval s 4Kids Entertainment (animační výrobní společnost),kde daboval postavy z různých her. Také se podílel na vyrábění počítačových her „Kirby" a „Sonic the Hedgehog".
V roce 2012 hrál v muzikálu „The Book of Mormon". Za svůj výkon v tomto muzikálu byl nominován na cenu Tony za nejlepší hlavní roli v muzikálu.

Vyhrál cenu Grammy za nejlepší album hudebního divadla za muzikál „Original Broadway Cast Recording". Hrál hlavní postavu v seriálu Úplně normální (režie Ryan Murphy), Bryana Collinse. V součastné době nahradil Jonathana Groffa v roli krále Jiřího III v Hamiltonu na Broadwayi.

Andrew je polsko-irského původu a otevřený gay. Že je homosexuálně orientovaný zjistil na střední škole a rodičům to řekl v osmnácti letech. V současné době žije v New Yorku a sdílí život s hercem Mikem Doylem.

Petra "YumiOkami" Hanzalová

Herecká filmografie

2016 Proč právě on?
2015 Stážista
2012 Girls (TV seriál)
Holky na tahu
Úplně normální (TV seriál)
2010 Sex ve městě 2
2005 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
2003 Fight for the Fox Box, The (TV film)
2002 Liberty's Kids: Est. 1776 (TV seriál)
1994 Street Sharks (TV seriál)

Dokumentární

2018 Broadway: The Next Generation

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace