foto

Anna Camp

  • nar. 27.9.1982 (34 let)
    Aiken, South Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Divadelní, televizní a filmová herečka Anna Ragsdale Camp se narodila 27. září 1982 v Aikenu, vyrůstala v Columbii. Již ve druhé třídě základní školy začala brát kurzy herectví. V jejím rozhodnutí stát se herečkou měla zásadní vliv umělecky založená rodina, matka tanečnice, sestra herečka, otec rozený komik, společně často sledovali filmy. Anna vystudovala University of North Carolina School of the Arts, v roce 2004 obdržela bakalářský titul v oboru drama. Poté se přestěhovala do New Yorku, kde dostala práci téměř okamžitě.

Díky své jemné kráse se Anna prosadila v několika reklamách, zúčastnila se divadelních workshopů a účinkovala na různých scénách v regionálních divadlech. Na Broadwayi debutovala v The Country Girl, dále působila ve hrách God Hates the Irish, Flesh and the Desert, The Importance of Being Earnest. V představení hry Equus hrála postavu Jill Mason. Prestižní roli prakticky nahé dívky pojala jako výzvu stát se lepším člověkem i hercem. V roce 2011 vystoupila v premiéře hry All New People na scéně divadla Second Stage Theatre. V roce 2009 zazářila ve videu pilotního songu Marry Me alba rockové kapely Train.

Na malé obrazovce debutovala v pilotním dílu REINVENTING THE WHEELERS (2007), jehož pokračování bylo zastaveno. Ve filmu prorazila téhož roku komedií A PAK PŘIŠLA LÁSKA. Debutem v seriálové tvorbě jí byla epizoda vztahového seriálu CASHMERE MAFIA (2008). Jistý úspěch zaznamenala teprve rolí Sarah Newlin ve druhé sezóně upírského seriálu TRUE BLOOD: PRAVÁ KREV (2008), který získal v roce 2010 nominaci na cenu SAG za nejlepší souborový výkon v drama seriálu a více než 80 dalších nominací a cen. Hostovala v sériích VRAŽEDNÁ ČÍSLA (2005), KANCL (2005), MAD MEN (2007), GLEE (2009), DOBRÁ MANŽELKA (2009), V UTAJENÍ (2010), HOUSE OF LIES (2012). Výrazný kredit získala rolí Jolene v oscarovém dramatu ČERNOBÍLÝ SVĚT (2011). V komedii SUPER FUN NIGHT (2012) hraje jednu z tria hloupých kamarádek, které se rozhodnou mít každý pátek super zábavu.

Talentovaná mladá herečka se v roce 2008 zasnoubila s hereckým kolegou Michaelem Mosleyem, vzali se počátkem roku 2010. Momentálně žije v Queensu. Jejími trademarks jsou lehký úsměv a blond vlasy.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

2016 Brave New Jersey
Café society
One Night
2015 Caught
Good Girls Revolt (TV seriál)
Ladíme 2
Saints & Strangers (TV seriál)
2014 Damaged Goods (TV film)
Sofie První: Kletba princezny Ivy (TV film)
Začít nanovo
2013 Autumn Wanderer
Super Fun Night (TV seriál)
Suterén (TV seriál)
2012 Forgetting the Girl
Ladíme!
Profesionální lháři (TV seriál)
The Mindy Project (TV seriál)
Vegas (TV seriál)
2011 Černobílý svět
Láska bolí (TV seriál)
2010 PSA: An Important Message from Women EVERYWHERE
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Letní muž (S04E08)
Chryzantéma a meč (S04E05)
Vztahy s veřejností (S04E01)
V utajení (TV seriál)
2009 Bottleworld
Dobrá manželka (TV seriál)
Glee (TV seriál)
2008 Cashmere Mafia (TV seriál)
Rakeťáci
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
2007 A pak přišla láska
Reinventing the Wheelers (TV film)
2005 Kancl (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)

TV pořady

2015 2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 2014 Young Hollywood Awards (TV pořad)
2013 Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace