Reklama

Reklama

Šíleně bohatí Asiati

  • USA Crazy Rich Asians (více)
Trailer 1

Snímek Šíleně bohatí Asiati, inspirovaný celosvětově úspěšným bestsellerem spisovatele Kevina Kwana, sleduje rodilou Newyorčanku Rachel Chuovou, která doprovází svého dlouholetého přítele Nicka Younga na svatbu jeho nejlepšího kamaráda do Singapuru. Rachel, nadšená ze své první návštěvy Asie, ale nervózní ze setkání s Nickovou rodinou, vůbec není připravená na to, že jí její snoubenec o sobě zapomněl sdělit několik důležitých detailů. Ukáže se, že není jen potomkem jedné z nejbohatších rodin, ale také jednou z nejlepších partií v zemi. Když se Rachel ukazuje na veřejnosti po Nickově boku, stává se trnem v oku nejen žárlivým nápadnicím, ale především Nickově vlastní matce. A záhy je nad slunce jasné, že i když vám peníze lásku nezaručí, rozhodně můžou všechno pořádně zkomplikovat. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem si odnesl především to, že bych chtěl být skutečně šíleně bohatým Asiatem 8D, jelikož tady opravdu z každého záběru doslova tryská přepych a luxus, který by si asi jen málokdo nechtěl užívat, zároveň to ovšem přispívá i k faktu, o jak moc kýčovitou podívanou se jedná, a když k tomu ještě připočtu opravdu šíleně tuctovou zápletku, její až směšně předvídatelný vývoj a samozřejmě jasně daný závěr, tak by se mohlo zdát, že nelze Crazy Rich Asians označit za nic jiného, než za pořádný malér, jenže pozor, přestože všemu výše zmíněnému nelze oponovat, tak já i přesto musím konstatovat, že se o malér nejedná ani náhodou a dokonce v rámci žánru se jedná o jeden z těch opravdu lepších snímků. Tvůrcům se to totiž celé podařilo zpracovat poměrně příjemným způsobem, bez nějakého zbytečného tlačení na pilu, celé to vyznívá svižně a zábavně, naprosto bez trapných, či nucených momentů, navíc veškeré přítomné postavy lze označit za výrazné a živelné, a navrch je nutno samozřejmě podotknout, že se zde podařilo do filmu nacpat snad veškeré nejsympatičtější a nejkrásnější Asiaty a Asiatky, což též přispívá k pozitivnímu vnímaní celého toho filmu. Navíc mě několikrát oslovili i slušně fungující emoce, atmosféra k veškerému tomu dění a prostředí také působí přesně jak má, tudíž musím jen zopakovat, i přes ohromnou nenáročnost, kýčovitost a předvídatelnost celé této podívané je nesmysl si na Šíleně bohaté Asiaty stěžovat, jelikož v rámci žánru fungují a působí naprosto přesně tak, jak mají a ode mě za to dostávají palec nahoru. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Po vic jak roce jsem sel na Novym Zelandu do kina a byl jsem partnerkou donucen si vybrat mezi filipinskym romantickym filmem nebo romantickym cinskym filmem. Jelikoz cinsky film ma americkou produkci a nekolik znamych hercu a herecek (napr. Ken Jeong z Parby nebo veteranka Michelle Yeoh z Tygr a Drak / Gejsi), tak jsem zvolil mensi zlo. Pribeh neprilis originalni o tom, ze potomek bohaty rodiny si privede odpadlika, rodina ma predsudky, ale dopadne to nakonec dobre - akorat je to zasazeny do asijsky kultury. Hlavni par (Constance Wu + Henry Golding) jsou pro me neznamy hlavy, ale byli docela sympaticky a od zacatku do konce se maji radi a zadna krize neprisla, coz beru jako pozitivni prvek tohohle zanru. Hlavni "villain" je samozrejme jeho matka a Michelle Yeoh je dobra herecka, takze me taky bavila. Divna byla hnusna vystredni kamaradka (udajna rapperka Awkwafina, jejiz hity "moje kunda" nebo "kundi prd" jsou znamkou toho, ze rap je mrtvej), kamaradky matka (jejiz anglictine sem ani nerozumnel), nejakej silenej asiat strilejici na nakladni lodi z bazuky, chudej manzel hrdinovy sestry, nejakej divnej reziser s kurvama atd… Mimo pribeh a hercu bych zminil dobrej soundtrack, kterej me bavil - mix jazzu / blues 30. let a soucasnych pop songu v cinskych cover verzich a fakt, ze to je skutecne pompezni. V minulym stoleti platilo, ze nejvetsi luxus maji rusaci, ale v 21. stoleti uz neni tajemstvim, ze svetovy prachy drzi cinani a pokud se radi divate na pozlatka, tady jich bude plno. Pro me - necinana / neasiata je tenhle film lepsi prumer. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

No ja vám ľudia neviem, ale ja som dosť nespokojná. Musím si prečítať knihu (už pridávam do zoznamu), ale takto generickú romantickú vec som už dlho nevidela. Človek by si myslel, že z tej krásnej polohy, že sa teda jedná o ázijskú kultúru vyťažia trošku viac. Namiesto toho, je to iba všeobecná komédia, ktorá by bola úplne rovnaká, či by sa jednalo o Crazy Rich Italians, Crazy Rich Americans alebo hocičo iné. Jedná sa o úplne tuctovú zápletku, čo nevadí, lebo romantické filmy sú vždy tuctové, v ktorej sa nám snažia predstaviť nejaké bláznivé rozhadzovanie peňazí, "akože" charakteristické iba pre Ázijčanov, ale ja neviem, podľa mňa tam nič také nebolo. Ázijci majú krásnu kultúru, svoje vlastné ponímanie sveta, a to absolútne vo filme nebolo využité. Film je natočený v krásnom prostredí, ktoré hrá farbami, kostýmami ´, gigantickými domami, avšak, toto úplne prehluší akékoľvek emócie z filmu. Hlavní hrdinovia nie sú príliš zaujímaví, ale pozitívne hodnotím, že sa tam neobjavilo žiadne prehnané obviňovanie, či "urazenie". Popravde, sú tak strašne nezaujímaví, že mi bolo úprimne jedno, čo sa stane. Film je veeeľmi dlhý na tento typ príbehu, nemá veľa vtipných momentov, a je HROZNE! HROZNE! ozvučený. Väčšina rozhovorov, kde máte viac ako 3 osoby sa odohráva na párty, ale hudba prehluší ten rozhovor natoľko, že neviete, čo sa deje. Najzaujímavejšou postavou je Astrid, keby o nej natočili film, ako prvá idem do kina. Dá sa to pozerať, ale je to nudné. 60% ()

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Barevná, příjemná, atraktivní romantika, na kterou se moc hezky kouká. Film skvěle balancuje na hranici kýče a sebeparodie a i díky tomu působí relativně svěže a neokoukaně. Prostředí Singaporu je bezesporu atraktivní a skvěle dotváří osobitý filmový styl. Není to žádná intelektuální filmařina, ale poctivá a v lecčem originální romantická komedie se vším všudy. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zas film, pri ktorom si chudobný národ môže predstavovať, aké “problémy” by musel riešiť keby mal na konte miliardy. Na tom, že majú všetci šikmé oči zas tak nezáleží, prím hrá neustále prehliadka opuletného bohatstva. Pod týmto pozlátkom sa rieši aj nejaký ten vzťahový príbeh, no ten ma kvôli pomalému tempu a prehnanej dĺžke filmu vcelku nudil. 5-/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Rostlina, jejíž květy obdivuje společnost při prvním setkání s babičkou, se jmenuje Epiphyllum oxypetalum a jedná se o kaktus. Pochází z Ameriky, v jihovýchodní Asii však zdomácněl a stal se velmi oblíbenou a kultovní rostlinou, jejíž květy se otevírají pouze po jednu noc. (Jirka_Šč)
  • Ccelosvětová premiéra proběhla 7. srpna 2018 v TLC Chinese Theatre v Los Angeles v Kalifornii. (ČSFD)
  • K októbru 2018 film zarobil na celom svete viac ako 235 miliónov dolárov, čo z neho robí romanticky najkompaktnejšiu komédiu za posledné desaťročie. (Pat.Ko)

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama