Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (402)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film o strachu z komunikace, o tom jak důležitý je mít přátele, jakož i osobu na kterou se můžete spolehnout a sdílet s ní všechny svoje pocity, zážitky a smutky, o tom jak důležitý je žít! Protože když tomu tak neni, budete se muset spolehnout na mrtvolu Harryho Pottera a hodně sraček (jak skutečných, tak životních)! Tématicky netradiční, humorem zdrcující, režijně originální a v jádru i tragická sonda do duše osamělýho člověka, podpořená geniálnim - byť nevyužitym - soundtrackem (Manchester Orchestra). ()

mcb 

všechny recenze uživatele

51. MFFKV: Stoprocentní hipsteřina, zároveň platící za jeden z nejzábavnějších kousků festivalu. Potenciálně kultovní snímek o prdící mrtvole, která se dá použít jako skládací švýcarský nůž, nejprve těží z absurdních gagů a bizarního humoru, přičemž s přibývajícími minutami stále nabývá na závažnosti, až se změní posmutnělý obraz psychicky narušeného a asociálního jedince. Ano, Švýcarák po většinu stopáže jede v bezpečných kolejích indie hitu pro masy, včetně feel-good montáží a roztomile ujetých dialogů, jako celek se však jeví jako skutečně originální skloubení psychologického dramatu a (fekální) komedie, která dokonce obsahuje poselství o plynatosti. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hele, tak tady je ten důvod, proč vstávat v 6 ráno do fronty na lístky, sedět na karimatce před zavřenou kasou dvě hodiny předem a chroupat včerejší rohlík k snídani. Švýcarák je emotivní bomba zabalená v jednom z nejoriginálnějších obalů. A uvnitř je pak ještě schovanej zásadní důvod, proč miluji film. Ať to nikdy neskončí a ať rozbaluji do nekonečna a ještě dál. Prďte ještě hodinu. Zajímavá věta. Vždycky jsem doufal, že tohle někdy napíšu na csfd...ok, jedu dál. Bál jsem se situace "zručně nastříhanej trailer a pak prázdno na plátně", ale jsme jinde. Jsme tam, kde jsem ani nedoufal, že se Swiss Army Manem budu. Ty nejemotivnější scény trailer ani nenakousne. To si pak dožerete až v kině na sedačce. Hned vedle dalších úchylů, co hledají štěstí v poličce "bizár", protože tahle polička byla vždycky jediná nezaprášená. Chcete se bavit o tom, že Paul Dano i Daniel Radcliffe už nikdy nebudou stejní? Vždyť ani já už nemůžu bejt stejnej, ani Jurský park nemůže. Chcete se bavit o nejlepším letošním soundtracku? Lá dá da! Lá dá da! Mně je to jedno, chroupu rohlík a vím, proč miluju film. #kviff2016 ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Neupírám tomu hodně zajímavé nápady i zcela nečekaný vývoj a průběh. A upřímně nemohu říct, že bych se u toho filmu nebavil, byl jsem velmi zvědavý jakým dalším bizarním a nečekaným způsobem se to vše stočí a přetočí a nikdy jsem nemohl říct takové to obligátní "jo, to jsem přesně čekal", jak se vám to bohužel stává u značné části americké produkce. Myslím, že kdyby tvůrci dali více pozor na hranicích toho, co je ještě zajímavý a invenční přístup a co je s prominutím už normální sračka, byl by to vskutku skvělý film. Chápu, tyto hranice jsou u originálních věcí tenké a někdy je nutno riskovat. Nicméně v tomto případě se občas stalo, že tlačení na pilu v invenčnosti bylo natolik důrazné, že místo lehkého krůčku přes dělící čáru dobrého vkusu film občas ujel až někam deset kilometrů za ni (a to nikoliv dobrým směrem). Ale celkově spíš silnější než slabší tři hvězdy. PS: Danova dvojrole trosečníka a sličné děvy a Radcliffova mrtvola byly dost povedené. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Odkedy Daniel Radcliffe dohral svojho posledného Harryho Pottera, odvtedy som ho nevidel v nejakej normálnej role .. a vyzerá, že budem na neho rovnako vysadený ako na iného Brita, na Hugha Granta ... Týmto filmom sa úspešne zaradil do škatuľky - NEPOZERAŤ! .... Teda ... ak by ste fakt mali chuť sledovať po celý čas prdiacu mŕtvolu, ktorá používa svoje prdy na reaktívny pohyb, či svoj stoporený úd v nohaviciach ako kompas a iný bizár .... tak si to spokojne pozrite. Film niečo má do seba, to mu neberiem, ale nie jeden, ale množstvo momentov už bolo za mojou hranicou znesiteľnosti. Nečudujem sa teda faktu, keď na festivale nezávislých filmov Sundance v Utahu odchádzali ľudia zhnusení z kinosál ... No aby ste nepovedali, že som na tom filme nenechal aspoň nitku suchú, tak soundtrack bol výborný! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Křestní jména režisérů jsou Dan a Daniel. Dva hlavní představitelé se zase jmenují Daniel (Radcliffe) a (Paul) Dano. (Hal_Moore)
  • Daniel Radcliffe chtěl být v každém záběru, kde je i jeho postava Manny. Figurína tak byla použita jen v extrémně nebezpečných scénách. Radcliffe v těchto scénách alespoň s figurínou manipuloval. (Hal_Moore)
  • Během scény s falešným autobusem chůze Mannyho se slunečními brýlemi přesně kopíruje Víkend u Bernieho. Film, kde je také hlavní postavou mrtvola. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama