Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (203)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Původně se mi do filmu vůbec nechtělo, ale nakonec příjemné překvápko hodné doporučení. Režisér Steven Soderbergh není žádný amatér ( Dannyho Parťáci, Nákaza, Vedlejší účinky, Loganovi Parťáci) a rozhodl se natočit svůj první horor na Iphone za pouhých 10 dní a ve výsledku je z toho překvapivě velmi fajn podívaná. Hlavní hrdinka Claire Foy se nedobrovolně ocitne v psychiatrické léčebně, kde spatří muže, který ji pronásledoval v běžném životě. Má to velmi zvláštní formát a jasně film působí být levnější, ale kamera se netřese a je to natočeno čistě a koukatelně. Herecky je film vynikající jak hlavní hrdinka, tak ústřední psychopat. Scénaristicky také na úrovni a závěrečná půl hodina je slušná psychodepka, takže za mne spokojenost velmi mě to bavilo a na filmy z psychiatrických léčeben nedám dopustit .. Je jich málo! 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Opakuje, že si chtěla jen s někým promluvit, a že tam jednoduše nepatří. Jenže oni mají volné postele, pojišťovna cvaká, a tak se Claire Foy ocitá v psychiatrické léčebně, kde nepolyká jen pilulky, ale jde jí také o život. Protože ústav střeží i jedna nevyrovnaná troska, která byla zřejmě mnohokrát odmítnutá a která si nepřeje, aby se jeho oběť vrátila ke svému starému životu. Experimentátor Steven Soderbergh mezinárodně proslul jako jeden z vůdčích talentů nezávislého filmu 90. let, znovu využívá minimum prostředků a znovu vyvolává debatu o tom, kam kinematografii posouvá digitální éra. Neznamená to ovšem, že by ztratil něco ze svého filmařského instinktu, kdy rád redefinuje hranice. Navíc Foy hraje výborně. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! U tohoto filmu si všechny ohyzdné divačky zhluboka oddechnou, že se podobného osudu nemusí ani trošku obávat. Úvod se táhl v dost amatérském gardu a na chvíli mě vyděsil. Film působil dojmem, že ho někdo točí na mobil, a to dost neobratně. Až do nedobrovolného přihlášení se na léčebnou kúru v psychiatrické léčebně se na film nedalo vůbec dívat a pozornost mi utíkala pryč. Poté se však situace znatelně zlepší. Následuje hra s diváky na to, zda dívka trpí duševní poruchou a přeludy a nebo má skutečně co do činění s neúnavným stalkerem. Trošku mi zkazilo dojem, že je pravda odhalena příliš brzy a tvůrci nenechali diváky tápat trošku déle. S přibývající stopáží se ve scénáři objevuje stále více nelogických kliček, které mají za cíl zřejmě gradovat děj, ale bohužel si jimi film zajišťuje menší a menší uvěřitelnost. Ve výsledku tak zanechá dost rozpačitý dojem. [55 %] ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nepříčetná je čistej střed. Neurazí ani nezaboduje na jedničku. Tenhle flák má šílenej nádech béčka a kamera působí hrůzostrašně až amatérsky. Nechápu zda to Soderbergh takto zamýšlel, ovšem jestli ano, v mých očích se to nepovedlo! Ale jak říkám, má to tempo a v klidu se ta hodinka a půl dá skouknout. 55% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Od Nepríčetnej som čakal neškodný priemer, no film sa prekvapivo kolíše medzi jednou-dvoma hviezdami. Možno za to môže fakt, že je hlavná hrdinka vrcholne nesympatická a scenár hrozný, no je tu viacero negatív, vďaka ktorým si film zďaleka netrúfa na tri hviezdy. V hranici mnou videných tohtoročných hororov je Unsane kvalitatívne niekde v prostriedku, viac ako dva tomu však nedám ani náhodou. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama