Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele Hanys_ k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

No jo, Atkinson už pro mě nebude jen Mr. Bean, ale taky vychytralý princ Edmund aka Černá zmije. První sezona dost dobrá (o to víc jsem rád, když je údajně nejslabší), hlavně druhá půlka série jede na plný plyn. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Atkinson vypadá s bradkou hodně dobře a dává i tady zapomenout na Mr. Beana. První série možná nebyla tak vtipná, ale dějově mi přišla ucelenější. Navíc postavy Alžběty a její chůvy mi byly dost otravné. Poslední díl s Lauriem je ale fantastický. ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Baldrick je čím dál dokonalejší, Laurie jako nejtupější princ v Anglii zajímavý, leč místy protivný..Naštěstí Atkinson a jeho hláškovaná s kýmkoliv se prostě neomrzí. Díly se slovníkem a s divadlem asi nejlepší. ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

První světová. Edmund neintrikuje, jen se snaží přežít a pokud možno dostat se na bezpečnější místo, skvělá postava Darlinga, Baldrick a jeho kafe...možná vážně nejlepší série, hlavně díky závěrečnému melancholickému dílu a skvělé epizodě se soudem. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama