Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Podle direktivy vesmírného sboru 9985/b, nebo 9985/c, nejsem si tím teď úplně jistý, tento seriál komentovat prakticky nepotřebuje, protože už jeho jméno samo o sobě je prakticky vypovídající. Kdo o něm neslyšel, jako by nežil. Nelze si život představit život bez něj. Já osobně si tento seriál pouštím velmi rád a opakovaně. Už se u mě, samozřejmě, vytvořila jistá deformace, kdy člověk zná snad všechny hlášky.... ale co by tento seriál bez toho byl, nemám pravdu?

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Pokud je nějaký seriál, který znám a měl jsem rád už od doby, kdy jsem byl ještě hodně malý, tak je určitě řeč o tomto seriálu. Jistě, člověk v té době sledoval více seriálů, ale na tomto jsem doslova vyrůstal. A ani teď mě neomrzelo se na něj podívat znovu. Sice mi možná dnes připadají některé zápletky lehce naivní a časová posloupnost trochu zvláštní, ale i tak se k tomuto seriálu rád vracím.

Vikingové

Vikingové (2013)

Na seriál jsem narazil prakticky náhodou. Jako studenta historie mě zaujal jeho název. První díl si mě okamžitě získal a já se pro seriál nadchnul. V současné době, kdy běží pomalu celý ve stejné době jako GoT, se na něj každý rok těším víc. A to zvlášť teď, když jsem u GoT přečetl knihu a děj se o něj značně odchýlil. Ano, seriál se zakládá na historických událostech, ale nedrží se jich pevně. Potkávají se lidé, kteří se nikdy potkat nemohli. Děj je tak do poslední chvíle pro diváky neznámý. A nečekané zvraty jsou stejné, ne-li lepší, jak už u zmiňovaného GoTu. Od seriálu Řím asi nejlepší historický seriál, které je možné vidět.

Řím

Řím (2005)

Pro mě byl tento seriál prvním z řady "nových historických seriálů". Pro mě se okamžitě stal zážitkem. Sice se v něm nachází mouchy, ale kde ne. Navíc, ne všechno o životě Římanů víme. Ale toto nové zpracování mě nadchlo a rád se k tomuto seriálu vracím. Je jen škoda, že měl dvě série. Další by nemusela nutně na něj bezprostředně navázat, ale mohla by se zabývat boji v Germánii na počátku letopočtu. Ale to jsem trochu odbočil. Pokud hledáte historický seriál, kde jsou intriky, válečné boje a dobře zpracované reálie, tak jeden takový máte před sebou.

Černá zmije

Černá zmije (1983)

Černá zmije. Tak trochu tvoří dvojici s červeným trpaslíkem. A to jak barvami, tak kvalitním humorem. Na oboje se rád dívám a k obojímu se rád vracím. Dobrý výběr herců a skvělé hlášky, co se neomrzí. Asi není potřeba o tom písnit do nekonečna.

Jistě, pane premiére

Jistě, pane premiére (1986)

Některé seriály začnou dobře a špatně skončí. Některé začnou špatně a zlepšují se. Ale některé začnou dobře a mají tendenci se zlepšovat. A ruku na srdce, těch je opravdu málo. Nicméně Jistě, pane mistře a později premiére k ním patří. Nejde říct, že by byla špatná epizoda. U každé z nich se člověk opravdu pobaví. A i když se některá témata opakují, nejsou pokaždé stejná. Za mě skvěle odvedená práce.

Policejní jednotka v barvách

Policejní jednotka v barvách (1982)

Seriál, který dal základ Bláznivé střele. Najdeme zde jistě mnoho gagů, které se objevily pak i ve filmech, ale člověk si tento seriál užije i tak. Člověk ale může i vidět mnoho dalších, které tak dávají i těm filmům úplně jiný rozměr. Když jsem se dozvěděl, že tento seriál existuje, a to bylo o hodně později, než jsem viděl prvně filmy, tak jsem okamžitě věděl, že jej musím vidět. A rozhodně nezklamal!

Černobyl

Černobyl (2019)

Říká se, že největší dramata píše sám život. A tato minisérie mě přivedla k myšlence, že toto bylo asi největší drama na světě vůbec. Dnes to možná tak neprožíváme, ale v době exploze to muselo být zvláštní tím žít. Pomalu to byla otázka se to dozvědět. Asi se na tyto události začnu zaměřovat více, alespoň o tom začnu s lidmi, kteří to prožili, mluvit. Dát dohromady pár dílů skládačky...

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Jistě, pane ministře patří ke klasikám, které jsou součástí základního vzdělání. Kdo neviděl, jako by u mě nebyl. Na každý díl se jde podívat zvlášť a každý je originál. Navíc, pokud je pravda, že díly jsou inspirovány skutečností, tak o to víc u mě seriál získává. Navíc výběr herců se tvůrcům povedl.