Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní pokračování. Oproti první sérii zde nemám vyloženě nejoblíbenější díl, ale scének by se tu pár našlo. Kladně hodnotím přerod Edmunda v opravdu "Černou zmiji", kdy vypadá jako záporák a ne jako v první sérii. Chůva je nejslabší část této série a královna je někdy také dosti slabá. Celkově je zde velká část vtipů založená na sexuálních narážkách, což je řekněme někdy až příliš laciné. Každopádně se i nadále bavím a hodnotím za 4z5. Edit 2019 - Po letech jsme se k Černé zmiji vrátil a tato série je prostě skvělá. Zvedám hodnocení na 5z5 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizody: Hlava; Peníze; Pivo. Lord Edmund Černá Zmije ozdoben fešáckým vousem a náušnicí se snaží nějak přežít na dvoře "panenské lokomotivy“ Alžběty I. Asistují mu Baldrick, jehož dědičná degenerace jediné mozkové buňky postoupila vrcholu a amatérský alchymista Percy, jenž je schopen stvořit to nejryzejší zeleno. Nutno sledovat (ostatně jako ostatní série) v původním znění! „Baldricku, doporučil bych ti, aby to vysvětlení, se kterým chceš přijít, bylo fenomenálně dobré..“ ()

Reklama

rekkky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhé sérii se Blackadder posouvá dopředu nejen svým názvem, ale jednotlivé věty scénáře jsou emancipovanější a věrně tak reflektují časový posun do období pozdní renesance. Edmund a jeho věrní přátelé vytvářejí nezaměnitelnou přehlídku směšných a zároveň neupadajících hlášek, které dohromady s vedlejšími postavami zaručují perfektní zábavu. Každá epizoda v sobě nepřímo odkrývá téma, které mělo svou důležitost, jenže to by to nesměl být Blackadder, aby vše dopadlo úplně jinak. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blackadder II oproti úvodní sérii nabízí výrazný posun v kvalitě, což mě nesmírně potěšilo, protože jsem již začínala pociťovat lehké obavy z toho, že by mě toto kultovní dílo nezaujalo tak, jak bych chtěla. Scénář je již značně vyšperkován vtipnými a odzbrojujícími perlami v podobě salvy hlášek v každé epizodě. Dokonce i na ten dabing jsem si již zvykla. A v posledních epizodách této série se setkáváme se skutečnou legendou, Hugh Lauriem:) ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Melchett: Vidím Černá zmije, že už sis začal mluvit sám pro sebe. - Ano, jen tak jsem si jist inteligentní konverzací. 1. Zvony: Nejslabší díl série a zároveň nejnudnější 4/10 2. Hlava: Nejlepší díl série, záměna s pytlem na hlavě v mučírně je nezapomenutelná 10/10 3. Brambora: Spousta vtipných hlášek a kapitán Rum v akci 9/10 4. Peníze: Kvalitu této epizody, kdy Edmundovi teče do bot trochu kalí trapárničky královny 8/10 5. Pivo: Dva mejdany - o to více vtipu 8/10 6. Okovy: Černá zmije je unesen, vtipu poskrovnu, převažuje nuda 6/10 Celkové hodnocení: 4* S první sérií se to nedá vůbec srovnávat - Atkinsonovi to s bradkou sekne, ostatní přestali trapně chřepčit a příval hlášek je opravdu vydatný. Jen tak dál. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Formát seriálu Černá zmije se v druhé sérii změnil poté, co bylo BBC značně nespokojenou s první řadou. (Kulmon)
  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)
  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)

Reklama

Reklama