Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si myslel, že Atkinsonovým vrcholem je Bean. Ale to jsem neznal Černou zmiji. Humor Černé zmije je mi bližší než humor Beana. Zvlášť tato série oplývá typickým suchým anglickým humorem a hlavně "ostrovtipem", kdy se nic a nikdo nešetří. Černá zmije je televizní vrchol sarkasmu a ironie a já už teď alespoň vím, od koho se Hugh Laurie naučil hrát House. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Melchett: Vidím Černá zmije, že už sis začal mluvit sám pro sebe. - Ano, jen tak jsem si jist inteligentní konverzací. 1. Zvony: Nejslabší díl série a zároveň nejnudnější 4/10 2. Hlava: Nejlepší díl série, záměna s pytlem na hlavě v mučírně je nezapomenutelná 10/10 3. Brambora: Spousta vtipných hlášek a kapitán Rum v akci 9/10 4. Peníze: Kvalitu této epizody, kdy Edmundovi teče do bot trochu kalí trapárničky královny 8/10 5. Pivo: Dva mejdany - o to více vtipu 8/10 6. Okovy: Černá zmije je unesen, vtipu poskrovnu, převažuje nuda 6/10 Celkové hodnocení: 4* S první sérií se to nedá vůbec srovnávat - Atkinsonovi to s bradkou sekne, ostatní přestali trapně chřepčit a příval hlášek je opravdu vydatný. Jen tak dál. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla o trochu lepší než první. Co mě překvapilo nejvíc, byla hlavní postava. Atkinson v roli Edmunda vypadá nejlépe, co jsem ho kdy viděl. Edmund samotný již není hloupý nekňuba, ale slušně zvrácený prospěchář, který vše trefně a hlavně vtipně komentuje. Jednotlivé díly trochu kolísají, ale některé jsou skvělé. Jen ten dabing zůstal otřesný, jestli budete mít možnost sáhněte po originálu. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A trapnost je pryč. Téměř. Blackadder evidentně našel svůj styl a utahuje matky s každým dílem, takže druhá řada působí daleko uceleněji než první kousky. Královna a její kumpáni jsou pro Atkinsona evidentně o moc lepší nahrávači než vousatý král z řady první a tak ústředních šest postav najednou nepůsobí jako rozháraná banda nedotažených charakterů. Pořád tu několik slabších spících epizod je, což v celkovém součtu 6ti dílů bolí, ale ta stoupající tendence je evidentní a všechno to vybublá a vyvrcholí s přáchodem Hugh Laurie. Velký věci na obzoru. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než celá první série. Jedním slovem fenomenální. V druhé sérii Černé zmije je víc vtipů, které jsou alespoň o dva stupně lepší než v první řadě a i zápletky všech šesti epizod jsou lepší. Ty zápletky jsou fakt výborné, vtipy dokonalé a o všech postavách ani nemluvě. Hlavně Miranda Richardson je v roli královny Alžběty naprosto bezchybná. Sehrála ji úplně skvěle. Ovšem stejně dobrá jako královna (nebo možná ještě lepší) byla její pitomá chůvička. Musím pochválit i kostýmy, v téhle sérii je prostě všechno úplně dokonalé a první sérii nechala dvojka daleko za sebou. A jistě, Rowan Atkinson se také překonal. Je mazanější a mnohem šviháčtější. V poslední epizodě mě potěšila i úvodní účast Hugha Laurieho. Dokonalá ukázka anglického humoru, ty vtipy a zápletky, veškeré situace, to vše je tady vypypláno k absolutní dokonalosti a mojí spokojenosti. Takže jestli chcete volit mezi touhle a minulou řadou jednoznačně doporučuji Blackadder II. Má to v sobě naprosto všechno z toho, jak jste si vždycky Anglii představovaly. A ze strany zápletek naprosto nepopsatelné. 100%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)
  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)

Reklama

Reklama