Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

7. listopadu 1980 se na maloměstě ztratily dvě děti. Měly být do šesti doma, ale už se neukázaly. K jejich nalezení jsou povoláni detektivové Wayne Hays a Roland West. Začínají tak složité vyšetřování, kde je málo stop a žádný podezřelý. (Varan)

Recenze (40)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten večer byl úplněk. Ten den zemřel Steve McQueen. A v průběhu podvečera zmizely v jednom zapadákově dvě děti. Sourozenci Will a Julie. Jako mnohokrát předtím vzaly kola a vyrazily ven. Jako mnohokrát předtím slíbily, že dodrží domluvený čas návratu. Jenže tentokrát se nevrátily. Sledujeme tři časové linie: samotný začátek vyšetřování v roce 1980, opětovné otevření případu o dekádu později a nakonec rozhovor pro dokumentární pořad v roce 2015. Po lehce chaotické druhé řadě je to znovu zajímavě uchopené a režijně výrazné, soustředěný Mahershala Ali se zdá být skvělou volbou, Stephen Dorff na podobnou příležitost čekal dlouhé roky, přesné jsou i vedlejší role. Stejně jako vynikající kamera. ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada začíná docela dobře. Atmosféra, postavy, dialogy, samotný případ, napětí, tempo, to všechno na skvělé úrovni, podobně jako v první řadě. Co mi tam však chybí je nějaká originalita, která byla ve druhé řadě. Tohle je prostě tou základní kostrou příběhu kopie první série. Také je tam pár nelogičností, ale nic hrozného. Co mi tam ale vadí, je to rozdělení do víc časových rovin jako v první sérii, což je tak zbytečné! Hlavně ta prostřední linka. Kdyby to šlo radši po nějakých třech dílech a těmi lety bychom proplouvali postupně. Jakoby se báli po neúspěchu druhé série znovu zariskovat. Jsem hodně zvědav, co bude dál, zatím za čtyři hvězdy. 80%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery? Začíname dobre, ale opatrne. Možno až príliš. Že sa to moc podobá na prvú sériu (dvojica nesúrodých detektívov vo vizuálne výraznom prostredí vyšetruje brutálnu rituálnu vraždu) by mi nevadilo. Ale nevie sa to akosi rozbehnúť a finálne objavenie tela mi prišlo obyčajné, akoby sa tvorcovia zľakli, že už beztak ukazujú mŕtvolu dieťaťa, tak ho ukážu pomaly ako keby spal. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný rozjezd. Už jsem se k True Detective ani nechtěl vracet, ale nakonec (zatím) nelituji. Poměrně složité časové roviny vyprávění jsou zdařile a organicky propojené tak, aby byl čas na plíživé napětí, tajemno, pocity viny, o kterých ještě ani nevíme, zda jsou oprávněné či nikoliv, ... Slaměné panenky pěkné, lidé i lokace správně redneck. Vypadá to dobře. Jen si myslím, že lokalita nálezu, která byla objevena jakoby náhodou a instinktivně, by byla jedna z prvních, kam by se šli švestky podívat. Takže trochu fail. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z prvého dielu tretej série je patrné, že Pizzolatto sa chce vrátiť k ladeniu prvej série, akoby sa chcel ospravedlniť za odklon v sérii číslo 2, pričom skutočne sa niet za čo ospravedlňovať. Takže tu máme opäť tri dejové línie a mŕtvolu objavenú a obkolesenú tajomnými rituálnymi predmetmi. No a opäť sme medzi redneckmi. Takže jasná namotávka hneď od začiatku, snáď ale nebudeme až príliš kopírovať prvú sériu a tretia si pôjde vlastnou cestou. Ústredné policajné duo je dokonalé. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama