Reklama

Reklama

Vysloužilý člen speciálních jednotek se ocitá v časové smyčce, v níž musí znovu a znovu prožívat den své smrti. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (432)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V rámci zvolených pravidel hodně slušná blbinka, která rozumně vynechává expozici, protože by šlo jen o čekání na Godota a podstatné informace celkem intuitivně dávkuje napříč jednotlivými levely. Carnahan si až na pár momentů hlídá slušné tempo, co mu ale tentokrát lehce ujelo je vizuál. Nevím, jestli neměl tolik peněz, kolik je zvyklý, nebo jen zkrátka chtěl snímek od svých předchozích kousků odlišit, ale vypadá to tak nějak lacině. Být to podpořené stylem snímání jako v Cranku, možná by to prošlo, ale zdejší přístup spíš pokukuje po Scottu Pilgrimovi (a vedle něj vypadá Boss Level jako YouTube video). Ale nápady to má, zábava nechybí, dobré hlášky také ne. Jen ty emoce, tam je Carnahan trochu na štíru. Když má jednoduchý motiv jako přežití (viz Mezi vlky), ještě je docela doma. Ale u rozpadlé rodiny tak trochu ztrácí pevnou půdu pod nohama (a film v tu chvíli dost usíná). Grillo je v hlavní roli výborný a jsem rád, že konečně dostal i trochu stylovou postavu. Obsazení vedlejších rolí nevyužité. Watts, Gibson, Yeoh, Jeong i Wallis nemají co hrát. Když už třískat hvězdy do pidirolí, chápal bych je ve skvadře zabijáků. Takhle se jejich obsazení míjí účinkem. Na druhou stranu i Gibson na druhé straně je hrubě nevyužitý (tu postavu mohl hrát v současném nastavení doslova kdokoli). A konec svým "divák si rozhodne" přístupem vrcholně neuspokojivý. Pobavilo, ale Na hraně zítřka je v pojetí akční časové smyčky kvalitou přeci jen úplně jinde. 65% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Za mě nejzábavnější akční scífko za posledních x měsíců, možná i let... Svižné, vtipné, příjemně retro, se skvělými herci, skvělou výpravou, nabité skvělými triky, sexy... za tenhle dementní výraz se stydím... no tak teda aspoň "A Michelle Yeoh je pořád zatraceně sexy", to už by snad šlo... Tahle pecka si brzy žádá ještě jednu projekci, času bude dost, všechno je zavřený, covid buď pochválen. A i když zápletka s "věčným návratem téhož" není vůbec originální a bez jistých hollywoodsky nablblých dějových rovin typu "otec a syn" a "ajlavjů" bych se rád obešel, hodnocení je bez diskuse +90%, takovýhle ryzí koncentrát z VHSkových videobéček je pro mě lahůdka. P.S.: Musím si (až otevřou knihovny) znovu přečíst Neffův Čtvrtý den až na věky, mám takový neurčitý dojem, že jeho leitmotiv je Boss Levelu tak nějak trochu podobný. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavné, přestože se jedná už o poměrně ohrané Hromnicové téma. Za tento fakt film vděčí sympatickému Franku Grillovi, který na to zkrátka MÁ a taky tomu, že obsahuje jen jednu slabší pasáž někdy ke konci filmu, jinak scénaristé fakt nechrápou a vymýšlejí nové a nové finty, tak hlavnímu hrdinovi misi znepříjemnit. V menší roli opět potěší stárnoucí Mel, který si pro nás připravil jednu pěknou historku s krajtou. 70% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Boss Level plní přesně to, co se od něj čeká. Je to zábavná jednohubka, která si na nic nehraje, sází jednu akci za druhou a v rámci dialogů je vlastně docela nápaditá. Má navíc výborné herecké obsazení (Grillo, Gibson a Naomi Watts, která v 51 letech vypadá úplně stejně jako ve třiceti) a šlape úplně bez problémů. Jo, když nad tím člověk začne přemýšlet, samozřejmě tam nějaké logické nedostatky najde, ale o to tady opravdu nejde. Carnahan odvedl dobrou práci a svým koncem mě dokonale vytočil. Mám na jazyku dokonalé přirovnání ke slavnějšímu filmu s podobným koncem, ale z hlediska jeho vyznění by to byl zřejmě dost zásadní SPOILER, tak se mu raději vyhnu. Zasloužené čtyři hvězdičky. Něco takového bych si v ideálním případě představoval od Free Gyue s Reynoldsem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Akční rozjezd fajn, pak to zpomalí několik nepříliš zajímavých kecacích scén, kdy jsem se regulérně nudil, ale když se začalo řešit obnovení vztahu se synem, tak si mě to zase získalo, ale konec je poslabší akčně i emocionálně. Snaha tu byla, má to nápady i fóry, ale mohlo to být o dost šílenější a časem jsem vnímal zrychlené přehrávání stejných situací v rámci smyčky hlavně jako způsob, jak ulevit nízkému rozpočtu. Grillo je sympoš a snaží se, ale ve vedlejších rolích vyniká víc než v hlavních, které mu podle mě z tohoto důvodu nebudou nikdy souzené, s výjimkou takovýchto béček. A zbytek castingu je nevyužitý v nevýrazných rolích. Podobně sympatický, ale nedotažený případ jako Guns Akimbo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Přestože film byl dotočen už v roce 2018, dlouho čekal, než se mu podařilo najít distributora. Až na konci roku 2020 bylo oznámeno, že práva na film odkoupila streamovací služba Hulu. (JORDY)

Související novinky

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

05.11.2019

Herecké hvězdy Mel Gibson a Frank Grillo mají za sebou čerstvě spolupráci s režisérem Joe Carnahanem na akčním sci-fi Boss Level, které je momentálně v post-produkci. Tato trojice si pak zjevně sedla… (více)

Reklama

Reklama