Reklama

Reklama

Puzzle

  • USA Puzzle (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek Puzzle skýtá detailní portrét čtyřicátnice Agnes, která se nikdy nedostala daleko od domova, rodiny či úzce spjaté komunity přistěhovalců, v níž byla vychována svým ovdovělým otcem. To se začne nenápadně, ale dramaticky měnit poté, co Agnes dostane k narozeninám puzzle. Zažije opojné vzrušení nejen z toho, že dělá něco, co ji baví, ale taktéž z toho, že je v tom opravdu dobrá. Po letech, kdy se věnovala výhradně potřebám svého manžela Louieho a synů Ziggyho a Gabea, Agnes konečně našla to, co by chtěla dělat. Když vystoupí z bubliny svého domova, aby se mohla věnovat novému koníčku, seznámí se s Robertem, bohatým a samotářským vynálezcem, který okamžitě odhalí její talent a přijme ji za svou partnerku na nadcházejícím světovém turnaji ve skládání puzzle. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká: z louže pod okap. Po ženě její muž i synové požadují oddanost, permanentní službu, aniž by si to snad uvědomili (hrůzná scéna, kdy si hrdinka sama připraví, zorganizuje a pak uklidí oslavu narozenin). Její nový přítel zase automaticky myslí, že ji bude bavit to samé, co jeho. A všichni to s ní opravdu – podle svého – myslí dobře. Žena, která celý život sloužila/otročila mužům si uvědomí, že jednomu člověku toho hodně dluží – sama sobě. ____ Film je portrétem hlavní hrdinky, soustředí se výhradně na ni. Je tichý, zádumčivý, jako skrytá řeka. Hudba je nenápadná, barvy tlumené, emoce propuknou jen zřídka. Přesto se pořád něco děje a spěje to tiše ke konci, který se dá vnímat různě, podle toho, jestli se na něj dívá muž nebo žena, podle toho, jaký člověk to je a čemu dává v životě přednost. SOUHRN: Když každý dílek puzzle zapadne na správné místo. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí málo, aby vznikl vynikající film. Tady to dokazuje sympatická Kelly Macdonald, která svým přirozeným hraním pozvedla běžný příběh o nedoceněné ženě v domácnosti do nebes. Puzzle není žádným zamotaným dramatem, spíš laskavým, dá se říct, že je to i cajdák, ale moc příjemný. Těsně pod pět. 85% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle filmy o tom, jak se někomu komplet změní život objevením něčeho nového, do té doby neobjeveného, hrozně rád. Kelly Macdonald hrající Agnes tu je totální lidský outsider, který je semletý životem rodiny, který ani nechce žít a prostě jím jakžtakž přežívá. Pak ale objeví puzzle a celý ten život se jí obrátí vzhůru nohama, což je super, protože její postava začne poznávat, co je to také život a že to neznamená se jen někomu obětovat. Manžel Agnes byl vzorový americký burák. Nebyl kdovíjak zlý, ale po ruce měl vždycky svůj sixpack a svoje sebestředné světonázory, že není nic důležitějšího než právě ten sixpack. Redneck hadr. Škoda, ale že Agnes trošku ty emoce nevyjadřovala víc. Snad by stačilo o malinko. Celý ten film jsem si říkal, že jí ten obrat v životě hrozně přeju a jejím příběhem jsem procházel jasnou pětihvězdou, jak nůž máslem. Ke konci už mě ale to její chování začalo spíš štvát, takže se mi to nakonec ustálilo na krásných čtyřech hvězdách. Malý americký film s výrazným dramatickým příběhem ze života kohokoliv z nás. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V hlavnej úlohe PUZZLE - a nielen to v pravom zmysle slova. Dominantná metafora puzzle tu bola po celý čas viac než citeľná. Melancholická atmosféra tomuto filmu naozaj sedela, no od takého príbehu a postáv (minimálne od ústrednej dvojice) by som čakal aj pôsobivejšie dialógy, ktoré by vniesli do toho deju o kus viac symboliky - s tým by sa dalo naozaj krásne pohrať. Dejový rámec bol na môj vkus až príliš útly a jednoduchý, hoci mal aj svoje silné momenty, ale väčšinou to bolo také nevýrazné. Námet skvelý, no realizácia viacmenej priemerná (podľa mňa tu zostalo kopu nevyužitého potenciálu, najmä čo sa konverzačnej stránky filmu týka). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak toto je presne ten typ malého romantického filmu, aký mi dokonale sadne. Sympatická herečka v hlavnej úlohe, šikovne zapracovaná metafora "rozloženia a opätovného žloženia obrázka vlastnej duše či osobnosti" a nečiernobiele charaktery. Pričom spočiatku sa zdá, že rozdelenie na kladné a záporné postavy je pevne dané a dej asi nebude mať čím prekvapiť. Opak je našťastie pravdou a aj vďaka Kelly MacDonald pôsobí premena Agnes maximálne uveriteľne. To sa týka ale aj predstaviteľa jej manžela. Opäť môžem iba smutne skonštatovať, že mi takéto typy filmov v našich kinách zúfalo chýbajú. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama