Reklama

Reklama

Jeruzalém: Brána do pekel

  • Izrael Jeruzalem
Trailer 2

Dvě kamarádky se vydávají na prázdniny do Jeruzaléma. Brzy se zde spřátelí s židovským vojákem, arabským správcem hotelu a také mladým záhadologem. Nikdo z nich však netuší, že ve městě zrovna vrcholí ďábelská aktivita, ulice se plní démony a zombie a všem půjde o život... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (85)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem psal, že teď hodně dlouho nechci vidět žádné FFko, ale tomuhle jsem samozřejmě nemohl odolat: "Židovská zombiárna z Jeruzaléma... To musím vidět!" Nápad s chytrými brýlemi považuju za výborný, a i když kamera nebyla výrazně lepší než u "normálních" FFek, tak aspoň o něco málo určitě. Takže v tomhle směru celkem spokojenost. Ale opravdu mě znechutilo, že jsem musel půl filmu útrpně poslouchat idiotské plkání dvou frivolních americko-židovských kravek, které si do Izraele zaletěly zahulit, zachlastat a zašukat; takhle jsem si tedy zombiefilm z Jeruzaléma fakt nepředstavoval. A ve chvíli, kdy už se konečně rozjelo "zmrtvýchvstání", jsem už ke všem zúčastněným (hlavně k permanentně ječící Sáře) choval tak bytelnou antipatii, že jsem si jen přál, aby všichni co nejdřív zhebli a byl konec. Dobrý námět, lákavé lokace, ale příšerně nesympatické postavy. ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Hromada vykrádaček, kdy jsem si odškrtával kolonky ve stylu scéna z [Rec], kamerový nájezd z Cloverfieldu, inspirováno scénou z Bavových Démonů atd. a přesto mě to jakýmsi zvráceným způsobem bavilo. Ani nijak zvlášť nevadilo, že první půlku filmu se jen seznamujeme s postavami a v podstatě nic pořádného se tam neděje. Pravda, sem tam mě dost štvaly do očí bijící nelogičnosti ve stylu voják odvrátí zrak od příšery, aby se něco řekl kolegovi a příšera po něm skočí, ale to už asi k těmhle typům filmů patří. Za mě celkem kvalitně namíchaný žánrový gulášek. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud ale jde o postavy, budete mít už po sté pocit, že se díváte na jednu a tu samou skupinu. Ve found footage hororech se na postavy prostě kašle a tvůrci tam chtějí mít jen nadržené a následně uřvané pitomce. Tohle je něco, na co se prostě nechcete koukat až tak často. Třeba se ale jednou zase někdo pokusí o to, aby i found footage film byl plnohodnotný a ne jen zběsilá honička bez skutečně pořádné snahy natočit opravdu komplexní film. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

There are three gates to hell. One in the desert, one in the ocean, and .... one you can open if you decide to watch Jeruzalem. By mal znieť upravený výňatok v úvode filmu, aby všetkých včas varoval čo ich čaká. Toto je totiž skutočné filmové peklo. Pritom Jeruzalem mal veľmi slušný trailer, rovnako ako pútavý námet a aj pohľad skrz okuliare sa zdal, keď už nič iné ako malé osvieženie v rámci found footage hororov. Nakoniec sa z toho vykľul snáď jeden z najhorších found footage za veľmi dlhú dobu. To, že tvorcovia sú úplne neschopní a vykrádajú všetko možné, vrátane toho „Z“ na plagáte drzo odkopírovaného z World War Z by mi nevadilo, oni však nie sú schopní ani z tak zaujímavého a v hororoch neopozeraného prostredia akým je Jeruzalem vykresať čoby len sekundu atmosféry (ehm, a to sú obaja režiséri priamo z Jeruzalemu!). A tak tu divák prvých šesťdesiat minút, v ktorých sa nič, ale skutočne NIČ hororové nedeje, trávi s maximálne nesympatickými postavami, ktoré sa chovajú ako najväčší idioti. Bohužiaľ, ani po tej absolútnej zbytočnej, zdĺhavej a nijako zaujímavej hodine neprichádza žiadne hororové zadosťučinenie. Nudu vystrieda otrava a amaterizmus, kde v tej o niečo akčnejšej záverečnej polhodine nie je vôbec nič vidieť. Buď to je roztrasené až beda alebo sa to čím bližšie k záveru odohráva vo väčšej tme. Čo je asi aj dobre, pretože pozerať na tie lacné CGI efekty obrovských démonov premávajúcich sa po meste by som asi nevydržal ani o sekundu dlhšie. Toto nie je skutočne myslel vážne? Týmto chcel vystrašiť? Úbohý jeruzalemský pokus o novodobý found footage horor, na ktorom o to viac zamrzí to nevyužité prostredia a monštrá. Ten jeden bod za tých posledných päť sekúnd filmu. CELKOVO: 1* (2/10) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Haha, Izraelci si prostě jen tak natočili ukázkový found footage přesně tak, jako kdyby přijela parta amerických filmařů do Jeruzaléma a natočila tam zdebilněný horor pro západní publikum se stupidně a rozcapeně se chovajícími amíky v hlavních rolích. Srsly, ani bych nepoznal rozdíl. Úvod se trochu táhne, ale posléze udeří hutná nepříjemně neurčitá atmosféra, které found footage formát velmi sluší. Cool je i následný apokalyptický sprint v ulicích, ale jakmile se vleze do jeskyní, tak přichází na scénu i klasický žánrový nešvar - je tam naprosté prd vidět. Zachraňuje to ale zase údernej stylovej konec. Za mě palec nahoru, ukázkové hororové skoro až céčko. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama