Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové, no řekněme ruské. Byť vizuál byl jednoznačně působivý, akce temná a hudba místy démonická, jako celek snímek působil spíše směšně. Dialogy lehce dementní, kdo je Morový doktor, bylo evidentní od chvíle, co se tam ukázal ten narušený Sergej a celé to bylo takové brutálně nablblé. Zkátka z toho čiší ruská mentalita na sto honů, což by nevadilo, kdyby nechyběl humor a nějaká ta vtipná hláška. To bych šla s hodnocením o level výše. Takto za mne 50%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Řemeslně a vizuálně snese ruské "superhrdinské" dobrodružství přímé srovnání s áčkovou americkou produkcí, slušně zvládá i vykreslení sympatických postav. Příběh ovšem postupně ztrácí na stylu i záživnosti, jak se ze svérázného policejního vyšetřování přesunuje do hájemství komiksového normativu a přichází tím o půvabný nadhled z účinného a vtipného shazování (včetně konkrétních narážek) právě tohoto žánru. Byť závěrečný "plamenný" souboj byl prima. „Dumaj, dumaj!“ ()

Reklama

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Dumaj, dumaj! Po hodinke film stráca dych a scenáristi dumajú až príliš. Z filmu sa stáva nezábavna motica lacných masiek a dementných dialógov. Najfascinujúcejšie na filme, že najväčší zločinec je ten kto zabíja oligarchov, no ich trestné činy nerieši nikto a na plebs sa pozerá ako na zvieratá, ktoré žijú v stokách. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V Rusku se objeví muž v masce morového doktora s tím, že je jeho město nemocné morem nepravosti a ujme se léčby. Zabíjí všechny, kteří kdysi unikli trestu vlivem korupce nebo svého vysokého postavení. Policie je samozřejmě bezmocná, ale je tady ještě policejní major Igor Grom. A začnou se dít věci. Námět především připomene amerického Drsného Harryho z filmové série o detektivovi Harrym Callahanovi, ale tohle je přece jen jiná káva. Ruský komiksový film v plné parádě, který se rozhodně nemá za co stydět. Akce, švih, humor. Tedy vše potřebné k ucelené popcornové zábavě. Není ale od věci, že mnohé akční scény také hodně připomínají filmovou akci Jasona Stathama. Každopádně je koncepce snímku v plném souladu s komiksem, takže vypadá zcela jinak, než jak by takový akční film vypadat měl. Ruská kinematografie tímto ukázala, že to také umí. Vizuální efekty CGI s spolu s kamerou jsou úžasné a dá se říct, že hodně nedoceněné. Někteří kritici uvádí, že se ruští tvůrci, nepřekvapivě, inspirovali u Hollywoodu a tak není od věci, že snímek jakoby diváky táhne do světa DC. No, to už nechť posoudí každý divák sám za sebe. Každopádně jako důkaz o povedené komiksovce to stačí. Ne, žádné drama, žádné napětí, žádná vážnost, žádná hluboká charakterizace postav. Opravdu jen pouhopouhá komiksová akční filmová zábava a nic víc. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Docela vystilizovaná záležitost. Kamery, barvy, efekty, ale pořád je tu ta ruská mentalita. Humor, příběh, to je všechno tak jalový. Hrozná škoda. I když ono asi nešlo čekat nic moc extra. Prostě něco jiného je tuctový komiks ze západu navazující na dlouholetou tradici komiksu. A něco jinýho snaživá záležitost spíchnutá na koleni. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Založeno na komiksové předloze „Major Grom“, kterou publikovalo Bubble Comics. (UncleMorty)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)
  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)

Reklama

Reklama