Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové, no řekněme ruské. Byť vizuál byl jednoznačně působivý, akce temná a hudba místy démonická, jako celek snímek působil spíše směšně. Dialogy lehce dementní, kdo je Morový doktor, bylo evidentní od chvíle, co se tam ukázal ten narušený Sergej a celé to bylo takové brutálně nablblé. Zkátka z toho čiší ruská mentalita na sto honů, což by nevadilo, kdyby nechyběl humor a nějaká ta vtipná hláška. To bych šla s hodnocením o level výše. Takto za mne 50%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V Rusku řádí někdo kdo v high tech oblečku a maskou morového doktora zabíjí lidi na , které je zákon krátký. Vyšetřuje to policajt co se s nikým nekamarádí a má konvenční  metody. Líbil se mě námět (takového morového doktora by potřebovala i Česká Republika) triky a tenhle film má lepší a reálnější akci než Black Widow co jsem viděl včera v kině navíc zde není žádný cgi bordel.  80 procent ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parádní Blockbuster. To je slovní spojení, které jsem jednak dlouho neviděl a druhak také ani takhle pohromadě dlouho nenapsal. Major Grom se prostě povedl. A kdo by kdy řekl, že za tímto podařeným spojením budou stát ruce a nohy ruského lidu, kterým jsem ty jejich velkofilmy pro to jejich velikášství dlouhá léta nevěřil. A pak, že to nejde! Tento film je toho důkazem. Dobře, stopáž je přepálená, ale hned od první scény Vám bude jasné, že tohle Vás bude bavit. Major Grom je správnej ranař, občas před kamerou stojí tak správně noirově, abyste mu neviděli do ksichtu, sem tam pronese nějakou tu mega hlášku, zúčastní se pro Vaše potěšení pěkných bitek a na závěr se postaví ruskému Danielu Brühlovi s příčeskem, kterej Vás vytočí přesně tak, jak Vás nepřítel vytočit má. Po dlouhé době film, o kterém mohu říct, že je čirou zábavou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký netradičnejší komixový film. Vidno, že z Ruska a nie z USA. Film ma celkovo proste unikátnu atmosféru. Najviac ma na filme štvalo dávkovanie informácií (schopnosti hrdinu sú dosť dlho nejasné) a rozvláčnosť. Čo so štedrou stopážou malo za následok, že som sa neraz nudil. Príbeh nie je zase až tak strhujúci. Hlavný hrdina s tou smiešnou retro čiapkou je nevýrazný. Záporák s divným účesom skôr k smiechu. Aspoňže ma prekvapil ten twist. Ten som nečakal. Akcie tu tiaž nie je veľa. Najviac sa mi páčila úvodná naháňačka. Potom tam dlho vlastne žiadna akcia nebola. Sem tam nejaká bitka a potom až finále. Za mňa to je len priemer na jedno pozretie a tretiu hviezdičku dávam len za tú ruskú atmosféru. Prípadnú dvojku určite vynechám. 5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rusové už jasně dávají najevo, že jsou plnohodnotnými konkurenty Hollywoodu a Mayor Grom je opravdu komiksová pecka!Mayor Grom má nádech Temného Rytíře, Robina Hooda, Sherlocka Holmese a kamerově kreativní hrátky Mattheva Vaughna!Hlavní hrdina je sympatický detektiv, žije v chudobě, mezi kolegy moc oblíbený není, nebere úplatky, je to fér chlap, u kterého zákon hraje hlavní roli. Je docela podobný Bruce Wayenovi, vše řeší inteligencí a policejní oddělení i město připomíná Gotham. Potěší i fakt, že si hlavní hrdina v hlavě představí několik možných situací jak danou věc vyřešit, kterou i samozřejmě ukážou a několikrát při ní zemře. To má zase nádech Sherlocka, kde si musí vyřešit nejlépe možnou rovnici, aby uspěl a místy to působí jak z filmu o časové smyčce, což já prostě mám rád.Vše se změní, dokud ve městě nezačne řádit Villain zvaný Plague Doctor v černém kostýmu, s plamenomety a cool maskou, který veřejně popravuje zkorumpované policisty, úředníky i kriminálníky.Toť k ději. Celý film má úžasný vizuál, skvělé CGI, hezké lokace Petrohradu, sympatické postavy, poutavý a dobře gradovaný děj s pár nečekanými zvraty ( Odhalení záporáka i jeho motiv je skvělý), potěší i skvěle natočená akce ( především fighty jsou podány po choreografické stránce moc hezky a mají správný šmrnc), na druhou stranu bych jich chtěl o něco více. Rko to samozřejmě není, ale to se dalo čekat.Na Rusko poměrně revoluční film, který by mohl mít i u nás úspěch. Sleduje se to velmi dobře, takže doporučuji.  8/10. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)
  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)

Reklama

Reklama