Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodný život Montyho Brogana (Edward Norton) se rychle chýlí ke konci - za 24 hodin si začne odpykávat sedmiletý trest ve vězení. Někdejší král Manhattanu dá brzy sbohem způsobu života, na který si zvykl - životnímu stylu, který mu otevřel dveře nejluxusnějších newyorských klubů, ale také jej odcizil od jeho nejbližších. Během posledního dne na svobodě se Marty pokusí znovu spojit se svým otcem (Brian Cox), který na něj nikdy nezanevřel, a sejde se se dvěma nejlepšími přáteli ze starých časů, Jacobem (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Ve hře je také jeho přítelkyně Naturelle (Rosario Dawson), která mohla (ale nemusela) být člověkem, díky jehož informaci se o Montyho začala zajímat policie. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (572)

Filmpub.cz (Petr Tadeáš)

"25. hodina je atmosférické, melancholické drama rozličných odstínů, které dokáže oslovit v mnoha rovinách. Dotýká se spousty vážných problémů, ale nikdy nesklouzává k levnému mentorování, udržuje si důsledně nepolitický a nemoralizující tón. Lze diskutovat o tom, že některé motivy jsou možná…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Osobně mě 25. hodina hodně zasáhla. Celkově jde o film pro náročnějšího diváka, který v kině rád přemýšlí a rád si vychutná excelentní herecké výkony. Působivou atmosféru poměrně komorní 25. hodiny výborně dokresluje podmanivá hudba Leeova dvorního skladatele Terence Blancharda a neokázalá kamera…" více

Kfilmu.net (Martin Svoboda II)

"Na co jezdit do New Yorku? Spike Lee ho dostane až k vám do obýváku jako nikdo jiný." více

Kinema.sk (Peter Konečný)

"Spike Lee si do svojho tvorivého tímu pozval skutočne vynikajúcich filmárov. Pod nápaditou kameru je podpísaný Rodrigo Prieto (Amores perros, 8 míľa) a hudobnú stopu dostal na starosti už dvorný skladateľ Terence Blanchard (Siedmy hriech). Ich pričinením sa filmová forma 25. hodiny stala zaujímavou…" více

Tiscali.cz (Tomáš Hála)

"V kontextu tvorby Spika Leeho je 25. hodina spíše dílem méně významným, neboť přes všechnu invenci v překračování scenáristických konstrukcí zůstává přece jen poplatná hollywoodskému střihu. Odhlédneme-li však od režisérovy předchozí tvorby, jde o dílo jistě nadprůměrné, které dojímá a bolí v…"

Související novinky

Reklama

Reklama