Reklama

Reklama

Prvotní vztek

  • USA Primal Rage: The Legend of Oh-Mah (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá dívka Ashley Carr (Casey Gagliardi) přijíždí do věznice, aby vyzvedla svého přítele Maxe (Andrew Joseph Montgomery), kterého akorát pustili ven. Na cestě domů ale mají autonehodu, přičemž uvíznou v lese, kde na ně čeká nenasytná příšera se jménem Bigfoot, a boj o přežití tak může začít! Podaří se jim vypořádat se s touto nelehkou situací a hlavně přežít? (J*E*A*N*N*E)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po prvních recenzích a nadšených ohlasech jsem se těšil na něco mimořádného, ještě že jsem se podíval na aktuální stav tady i na IMDB díky tomu brutálnímu poklesu v hodnocení jsem šel do filmu opatrněji a to nejspíš zachránilo život mému DVD přehrávači. Tenhle film mohl být naprostá pecka, ale naprostá. Začátek je normálně fajn, dva docela slušní herci, krásná příroda a začinající malinké zmínky o chlupatém monstru. Když dojde k nehodě, je to vše ještě docela v pořádku. Dobrý hudební podkres, sem tam vykoukne nebo zafuní dvoumetrový dobytek a i když musíte přežít bandu kokotských pytláků a naprosto zbytečné kecy, těch prvních 45 minut uteče docela v pohodě. Následných deset minut je na pět hvězd jako prase. Výtečná řezničina, skvělý gore efekty, dobře udělaný Oh-Mah. Říkal jsem si ''sakra, tak proč tak málo procent'? To co přijde potom si nedokážu vysvětlit. Magee absolutně netušil kam dál a tak ve filmu najednou je všechno a nic. King Kong, Blair Witch, Čarodějnice, Predátor, Indiáni, nafouklá stopáž, příšerné dialogy a kurevská nuda. Scénář je prostě jedna velká zhovadilost a je to zatracená škoda. Kdyby prostě měl film hodinu dvacet a po dejme tomu 30 minutách by nejdřív vopičák vykosil pytláky, pak naháněl mladou dvojici, do toho dorazila banda dobrovolníků a policajtů na pátrání, přišlo další ultimátní gore a dobrý konec, měl by Magee zaděláno na béčko roku. Ne vole, on tam musí srát čarodějnice, indiány a podobný mrdky. Když ten šerif říká, že nesmíš mít zbraň, protože by tě vycítil na kilometry, tak přijdou do lesa a šerif vytáhne z batohu pistoli....tvl to už sem řval hystericky do polštáře. No a ten konec z Predátora 2 byl už třešničkou na dortu vrcholu sraček. Strašný. Jako člověk přes triky....špica, jako režisér a scénárista absloutní dement. Největší promarněná šance v béčkách v tomhle roce.40%. ()

Rainey13 

všechny recenze uživatele

To byl děs. Těšil jsem se, ze po 4 letech od parádniho Exists je tu další skvělá Bigfoot Show a misto toho se mi dostalo stupidní podívané s příšerným scenarem, který neměl hlavu ani patu. Chvíli člověk neví jestli je to remake Predatora nebo pokračování Konga. V tom filmu je fakt vše. Jedine plus...jsou ty masky. Jinak tohle opravdu ne! ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ešte väčšia fantazmagória, ako som čakal. Čo je v podstate dobré. Scenár je však úplne infantilný. Prečo na nich Bigfoot nezaútočil hneď, a museli sme polovicu filmu sledovať nudnú prechádzku po lese a jeho humorné skrývanie sa za stromami? Prečo nezabil hlavného hrdinu hneď, keď mal možnosť? Veď jeho IQ bolo vyššie ako všetkých dokopy. Alebo jeho šikovnosť. Z luku sa trafí presne, zatiaľ čo obete môžu do neho páliť aj z tesnej blízkosti, no aj tak ho nikdy netrafia. Ale chválim netradičnosť a množstvo nápadov. Ako keby chcel režisér spojiť viaceré rozprávkové postavy do jedného filmu. Bigfoot mi totiž pripadal ako kombinácia King Konga s Predátorom. A do toho tá čarodejnica, ktorej zmysel bol takpovediac nulový, ale masku mala výbornú a aspoň to trochu oživila. Plus ešte šamani, ktorých prítomnosť som nepochopil už vôbec, ale aspoň podčiarkli atmosféru celého snímku. A keď došlo na gore, rozhodne bolo na čo pozerať. Logických kiksov je tu dosť, takže zopár intelektovo "nadaných" hňupov si na tom určite zgustne, no ja som sa nadmieru bavil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lesní survival, buranský horor, Predátor, King Kong, Kongo a...Indiáni! Nejkrásnější je příroda - řeka a les si zaslouží pět hvězd. Drama mladých manželů uprostřed divoké přírody se místy trochu táhne, ale kapradí, rozeklané stromy porostlé mechem a paprsky slunce ztrácející se v mlžném oparu vše vynahradí. Navrch je kopice mrtvol! Gore ujde, i když latex je místy vidět víc, než by si tvůrci přáli, ale uříznutá hlava, utržená čelist, rozšlápnutá hlava a střeva ven i tak pobaví. K tomu jako přídavek jedna živá zmasakrovaná mrtvola a vědma - čarodějnice ze Scottovy Legendy. Jestlipak si naše hrdinka přiveze domů outěžek? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nesympatická hysterka, jej natvrdlý búchač a k tomu ako bonus banda psychopatických poľovníkov, ktorí v plnej nahote ukazujú zvrátenosť systému, kedy zbroják dostane každý blbec a potom to tak vyzerá. Našťastie je tento lesný survival skombinovaný s mojou obľúbenou legendou o Bigfootovi. Spolu s ním prichádza na scénu parádna maska, pútavá indiánska mytologická mystika, nechutne realistické gore a pekná výprava hlbokých amerických lesov a hôr. Nepoteší nelogický scenár, v ktorom si príšera netrúfne na krehkú babu, ale na bandu ozbrojených chlapov áno (+ po sebe rafinovane zahládza stopy zločinu, aby šerif na nič neprišiel, zrejme v čase osobného voľna v jaskyni pozerala Columba). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film má potitulkovou scénu. (griph)
  • V čase 17:45 jde vidět u dívky krev na obličeji, v dalších záběrech není po krvi ani stopa. (Kudly4)

Reklama

Reklama