Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Reštart obľúbenej taxi série v dosť priemernom štýle. Tvorcovia síce vsadili na nové tváre, avšak tie nemohli nahradiť dvojicu Naceri-Diefenthal, aj keby neviem, ako chceli. Podľa mňa už sa to malo skončiť a táto séria by si zachovala tvár, takto je to už len priemer, ktorý síce občas pobaví, ale neponúkne už fakt nič nové. Hviezdu dávam navyše za nestarnúceho tentokrát starostu Giberta, ale inak sú to ozaj len slabé tri hviezdy. 50 % ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Emil u policie nepracuje a Daniel žije v Kalifornii, to je vše, co se o původní dvojici dozvíme a nastupují dva naprosto nesympatický kreténi na jejich místo. Policajt by ještě ušel, ale ten Danielův synovec to je pecka. V celý okupovaný Francii asi nenašli odpornějšího a otravnější přistěhovalce, který by mohl srát diváky co repliku a dojebat jméno kdysi opravdu výtečné série. I když na druhou stránku série, která končí výtečným druhým dílem a od třetího jela na poslední výpary. Když si vzpomenu na ten úžasnej soundtrack, původní taxík 406 a skvělého Naceriho, plus tu dokonalou atmosféru a esenci devadesátých let, ve kterých sem vyrůstal tudíž nostalgie dělá hodně, je mi do breku co za paskvil z toho Besson nechal udělat. Esenci všeho, co je na téhle době špatné. Vtipy nefungují a těch dobrých je málo, taxík nehraje ve filmu žádnou roli a jeho konec je docela urážka. Dám dvě hvězdy, protože pár vtipů se povedlo a občas jsem se zasmál, ale jinak je pětka určitě nejhorší díl a jasný důkaz toho, že devadesátá léta i přesto, jak jsem je miloval jsou nenávratně mrtvá.30%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stejná technika. Ferrari, co už se nenajde. Vysokej objem válců. Ferrari California, čtyřistapadesátosmička. S Daciií je teda fakt nechytnu." Takže je třeba najít taxík a pohrát si s Italy. Tomu rozumím. Nerozumím však tomu, že se točí Taxi bez Daniela a Émiliena. Bez nich to totiž nejde a tuny zvratků, výkalů a sádla strážnice Sandrine to nezachrání. Já jsem myslel, že to snad ani nedokoukám, ale pak z garáže vyplula Samia v montérkách a mé znechucení se změnilo v lehký zájem. Stejně to za moc nestálo, ale letecký útok taxíku na jachtu mě donutil věnovat pátému taxíku alespoň jednu hvězdu. Přesto doufám, že ve vlastním zájmu už žádný další taxík nezpůsobí kalamitu v marseillských ulicích. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl v tu chvíli najetej na tenhle francouzskej humor a la Alain Chabat, tak to snad ocením i víc. Ta policejní stanice, která na mě působila, jak kdyby ji vyhrabali z blázince v Kosmonosích, tu předváděla velký pecky a musím se přiznat, že jsem měl problém se nesmát. Jenže série Taxi je přeci jen o něčem jiným. Hlavní postava, plešatec, co si tento díl i zrežíroval, by byl ještě OK, ale ten jeho parťák, to byl strašnej lůzr. Stejně tak i záběry na auta byly hodně špatný. Nemělo to tu dynamiku původních dílů. Všechno kolem aut tu působilo hrozně levně. Nebýt toho humoru, kterej občas zabruslil zbytečně až do fekálna, a kterej ze všech postav dělal bandu dementů, což taky nebylo úplně dobře a do této série se v podstatě vůbec nehodí, tak je to snad i na odpad. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naběhl jsem si sám, ale musel jsem přesvědčit na vlastní oči. Ne, že by to bylo úplně blbé, ale jednak se tvůrci mohli vyhnout fekálnímu a fyzickému humoru (jež pochopitelně není za mák vtipný) a trošku to přecejen zkrátit (každá databáze uvádí jinou stopáž, tak nevím jestli neexistují další verze, koukal jsem na Hbo Go), u finále jsem se už jen vyloženě nudil a koukal jen po očku. Potěšil snad jen návrat některých známých postav, snad už nyní tvůrcům došlo, že bude lepší tuto sérii nechat ležet ladem...5/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Když má vrtulník doprovázet dron, tak v jednu chvíli letí za dronem, ale pak je záběr z dronu na vrtulník zezadu a v dalším záběru už zase vrtulník sleduje dron. (Ace.A.T.L.)
  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)
  • Natáčelo se v Marseille a Paříži. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno