Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

dainio 

všechny recenze uživatele

To byl ale shit! Tak výborná série, která udávala styl, se dostala do stádia naprosté impotence. Jak smutné. Už 4ka byla hodně špatná, ale obsazení staré známé dvojky to dokázalo nějak vykompenzovat. Tohle je ale fakt průser. Týpek, co si hraje na Vin Diesela a nesympatický trapně debilní synovec Daniela. Horší dvojku pohledat. Honičky nic moc, až možná na tu závěrečnou. Neskutečně obludný policejní tým Marseillských měšťáků, děj s italskými lupiči nepoutavý, pokusy o vtipnost, jenž nefungují, hluché místa při akčních střizích, průhlednost. Když při sledování filmu si všimnu, že se koukám, kolik zbývá minut do konce stopáže, tak vážně něco nefunguje. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlím komu pokračování Taxi prospělo... prakticky každý díl jde níž a níž a už #3 byla celkem parodie. A mezi číslem 5 už bylo #4... takže to dno opravdu níž být už nemůže. Celkem bych pochopil, že "ústřední postavy" jsou dávno pryč, co ale nechápu, je proč udělali z Policie, Polici městskou a proč všem snížili IQ na polovinu. Policejní stanice je spíš panoptikum a křečovitý (a trapný) humor doslova bolí. ()

Reklama

estik97 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem zklamání, ale k mému překvapení jsem se příjemně bavila :-) samozřejmě, chybí tomu Samy Naceri a Fréderic Diefenthal.. ale nově obsazení herci jsou celkem fajn - ve smyslu k pobavení. Jestli by uvažovali o šestém dílu, to už by fakt průser být mohl, nicméně pětka na tom není tak špatně. Humor tak akorát, zápletka klasická, možná až moc rychle vyřešená/rozuzlená. Každopádně na příjemný oddych večer je to tak akorát. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stejná technika. Ferrari, co už se nenajde. Vysokej objem válců. Ferrari California, čtyřistapadesátosmička. S Daciií je teda fakt nechytnu." Takže je třeba najít taxík a pohrát si s Italy. Tomu rozumím. Nerozumím však tomu, že se točí Taxi bez Daniela a Émiliena. Bez nich to totiž nejde a tuny zvratků, výkalů a sádla strážnice Sandrine to nezachrání. Já jsem myslel, že to snad ani nedokoukám, ale pak z garáže vyplula Samia v montérkách a mé znechucení se změnilo v lehký zájem. Stejně to za moc nestálo, ale letecký útok taxíku na jachtu mě donutil věnovat pátému taxíku alespoň jednu hvězdu. Přesto doufám, že ve vlastním zájmu už žádný další taxík nezpůsobí kalamitu v marseillských ulicích. ()

Jemes 

všechny recenze uživatele

všechno špatně... kdo má rád serii Taxi, tak se tomuhle radši vyhněte obloukem. Zasmál jsem se ( nebo tedy pousmál jsem se ) jen dvakrát a jinak jsem celý film kroutil hlavou a říkal si " proč, proč, proč " . Hlavní herci jsou nezajímavý a u toho plešatého jsem měl pocit, že chce vypadat jak Vin Diesel i se tak choval. Prostě a jednoduše je to nesrovnatelné s tím, co bylo a neměli to radši ani natáčet... když už tak udělat restart úplně a dát tomu nový směr. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Taxi 5 je dle studia restartem celé ságy. (UncleMorty)
  • Když má vrtulník doprovázet dron, tak v jednu chvíli letí za dronem, ale pak je záběr z dronu na vrtulník zezadu a v dalším záběru už zase vrtulník sleduje dron. (Ace.A.T.L.)
  • Natáčelo se v Marseille a Paříži. (BMW12)

Reklama

Reklama