Reklama

Reklama

Všichni to vědí

  • Španělsko Todos lo saben (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji prosluněných vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. Nejslavnější filmový pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelují v hlavních rolích dávných milenců, mezi kterými to nikdy nepřestalo jiskřit. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (109)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Hluboko pod rodinnou idylkou se skrývají nedořešené spory a rány, které nevymyje ani čas. Samotná zápletka je vlastně jen výchozím bodem pro rodinné drama, ve kterém pochybujete a znova pohlížíte na vztahové šrámy a rány, které jste dávno smetli ze stolu, ale nikdy nezapomněli. Skvěle rozehrané s dostatečným napětím. Emočně nabité, Asghar Farhadi umí rozehrát rodinné drama reálně a bez patosu. Vyvstává akorát jedna nezodpovězená otázka okolo zápletky, ale to koneckonců není vlastně to hlavní. Byť film perfektně funguje na dvou frontách, rodinné drama vs. hlavní zápletka. Cruz, Bardem, Fernández a Lennie naprosto skvělí. 85% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Posledných 20 minút trošku tú pekne budovanú štruktúru naruší. Hoci to nie je chyba príbehovej logiky. Farhadi zavítal do Španielska a to prostredie jeho príbehu svedčí. Inak ide po tradičnej šablóne, kedy skúma motívy, emócie a vzťahy všetkých zúčastnených. Páči sa mi ako v jeho filmoch muži dopadajú vždy najhoršie. Aj napriek tomu, že sa snažia spraviť správnu vec. Aspoň podľa nejakých morálnych a emočne logických pravidiel. Jedná sa tu o herecký koncert Bardema a Cruz. Tí sú hlavným ťahúňom. Nie je to ale prekvapivé. Farhadi je pomerne ľahko čitateľný tvorca. A tvorí filmy podľa svojej zaužívanej schémy. Ak ste videli minimálne tri filmy z jeho tvorby, viete, že hovorí vždy o tom istom, len to trošku obmieňa. A nudné to nie je preto, lebo má cit pre vykreslenie charakterov a necháva elitu(či už Iránsku, Francúzsku alebo Španielsku), aby sa s tými jeho charaktermi popasovala.  Pre jeho fanúšikov je Everybody Knows stávka na istotu. Dostanú presne to, čo očakávajú. Nič viac a nič menej. ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Moji dva oblíbenci, Penelope a Javier Bardem opět spolu a opět musím jejich přirozené hraní vynášet do nebes. Oni jsou tahouni tohoto filmu a každý záběr, situace s nimi mě hrozně baví, trovhu více ta s Bardemem. Začátek filmu byl pro mě chaotický, přemíra postav, uchechtaná dcera, která se směje pořád a všemu. Naštěstí ne na dlouho, jinak bych to asi nedala.:) Španělština a španělský temperment nakažlivý, dokonalá svatba na malém městě, vinice, nádvoří městečka, herci, to všechno se mi líbilo. Příběh měl občas trochu pomalejší okamžiky a ta stopáž mohla být o pár minut kratší,ale mě rozhodně nenudil. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

První půlhodina se zdlouhavou svatbou selhává v představení všech zhruba patnácti zásadních postav a vztahů mezi nimi (které vám začnou pomalu docházet až v pozdějším průběhu) a pak rozehrává příběh s únosem, který připomíná nějakou detektivku od Agathy Christie, ale bez detektiva. Ve zbytku filmu se spíš řeší rodinné vazby a dávné křivdy než aby se vyšetřovalo, avšak neznalost totožnosti únosců do toho alespoň přináší prvek napětí a nejistoty. Díky kvalitním hercům to není špatné, ale kvalitativně je to na úplně jiné úrovni než režisérovy předchozí íránské filmy. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takové civilní drama jedné rozvětvené rodiny podtrhnuté civilním herectvím Javiera a Penélope, ale vlastně všech zúčastněných. Bylo zajímavé sledovat jak se případ ztracené dívky postupně vyvíjí a odkrývá skrytou zášť, závist, lži a různá tajemství této rodiny. Javier Bardem zde, dle mého názoru, naprosto exceluje v roli obyčejného farmáře a "dobrého chlapa" ( lepší slovo mě fuckt nenapadlo), který je ochoten pomoci úplně a doslova vším a posléze je za všechno po "zásluze odměněn". Jak už to tak v životě chodí...Mě ten příběh doslova vcucnul a vůbec jsem nevnímala jeho délku. Krásný, smutný a snad i realisticky ukazující jak finanční krize láme charaktery a to i mezi nejbližšími...Za mě 90% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu si také zahráli obyvatelé města Torrelaguna. (griph)
  • Jedná sa iba o druhý španielsky hovorený film v histórii, ktorý otváral MFF v Cannes. Prvým bol film Zlá výchova (2004). (MikaelSVK)

Související novinky

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

20.05.2018

71. ročník byl zahájen snímkem Oscary ověnčeného Asghara Farhadiho Všichni to vědí, jemuž vévodí slavný španělský herecký pár Penélope Cruz a Javier Bardem. Česká stopa byla výrazně znát v úvodu… (více)

Reklama

Reklama