Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (363)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film, který vyniká spíše v individuálních scénách a konkrétních pasážích, než jako celková biografická rekonstrukce příběhu jednoho z nejnebezpečnějších zločinců všech dob. Bardem koncertuje, Cruz odvádí standart. Solidní přírůstek do žánru, ničím převratný, nijak extrémně chytrý, či inovativní, navíc v nejsilnějších násilných scénách odvrací oči pryč.To by se Scorsesemu nestalo. ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Slabší oproti svému konkurentu seriálu Narcos, jehož první dvě série rovněž líčí Escobarův příběh... Pro mě jakožto někoho, kdo viděl Narcos působí film Escobar uspěchaně. Seriálová podoba mi vyhovovala daleko více, neboť příběh Pabla vyžaduje hodně prostoru pro ukázání jeho zlostných činů a jeho charakteru připomínající Hitler. Bardem se na Escobara celkem hodí, ale zkrátka mu tu roli dvakrát nevěřím. Myslím, že kdybych ten příběh neznal dříve sotva, bych se v něm tady vyznal. Celkově se ve filmu dost spěchá, není zde prostor pro důležité momenty v Escobarově kariéře. Film není k zahození a někomu, kdo nic o Escobarovi neviděl, tak by se mohl líbit, přesto radši musím doporučit seriál Narcos, ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Seriál Narcos patří mezi mé oblíbené seriály, proto bylo jen otázkou času, než si pustím u tuhle zkrácenou verzi Pablova příběhu, který se na něj tentokrát dívá z jiného úhlu pohledu a představuje nám i pár věcí, které seriál vynechal. Narkobaronův život nám tentokrát prezentuje jeho slavná milenka, kterou skvěle zahrála Penélope Cruz. Ani Pablo není špatně zahraný, ale na Mourovo podání se Bardem nechytá, byť je samotnému Pablovi podobnější. Jak už tu zmínilo několik lidí, vtěsnat Pablův život do jednoho filmu je opravdu složité a nižší hodnocení proto chápu. Jako doplněk k Narcosu však film funguje dobře, ale samostatně bych ho určitě nedoporučil, člověk se toho totiž zase tolik nedozví. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je odvážnym rozhodnutím, že film o naj hardcore drogovom barónovi je natočený takým "odľahčeným" štýlom, až má človek dojem, že s týmto smiešne vyzerajúcim chlapíkom bola celkom sranda. Bardem ako Pablo je tu takmer až za grotesknú postavu, za čo môže jeho štylizovaný aj reálny výzor, na jeho bachore sa zabávalo pri každom detailnejšom zábere celé kino. Plus prízvuky oboch hlavných španielskych predstaviteľov, ktorí, bohvie prečo, rozprávajú nezrozumiteľnou angličtinou, boli zdrojom situačnej komiky. To ale nevylučuje, že tu je tej brutality viac než dosť, ale v tejto kombinácii mi celok pripadal ako zvrátená hororová groteska, pričom nevylučujem, že by som z celkovej situácie mal podobný pocit aj ako priamy Escobarov spolupracovník. Látka je to skutočne vhodná viac pre seriál, ktorý tu máme, film je skôr len takým skratkovitým zhrnutím celej tematiky a ide skôr o to, či chcete s týmito paródiami na ľudí stráviť kvôli všeobecnému vzdelaniu dve hodiny, alebo týždeň. ()

Garson odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší filmový amatérismus v praxi spatřil světlo světa se vznikem tohoto filmu.Všechno hrozné a to od A do Z.Příšerný dabing,příšerně zpracovaný příběh a příšerní herci,navíc všechno nahňácané do 120 minut těžce sledovatelného děje.Co to jako mělo být?Pablo Escobar zde vyobrazen skoro jako nějaký štamgast z hospody a Penélope Cruz se tu chovala jako úplně blbá nána.Nedávno jsem viděl seriál Narcos a jeho špičkově propracovaná postava Pabla Escobara a vše co s ním souvisí mě uchvátila po prvních minutách a seriál Narcos mohl sloužit jako vzor pro další co by chtěli něco točit o tomto drogovém králi,ale jak je vidět tak se každý snaží sázet na svou režisérskou originalitu,ale v případě filmu Escobar to byl přešlap jako hrom.,,Takže Fernando,co jsi natočil tento paskvil,hodnotím jako na aukci:ODPAD-poprvé,podruhé,potřetí". ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Escobar nashromáždil takové bohatství, že jej v roce 1989 zařadil časopis Forbes na sedmé místo v žebříčku nejbohatších lidí planety. (krubi)

Reklama

Reklama