Reklama

Reklama

Všichni to vědí

  • Španělsko Todos lo saben (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji prosluněných vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. Nejslavnější filmový pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelují v hlavních rolích dávných milenců, mezi kterými to nikdy nepřestalo jiskřit. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (109)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Svatebčané hodují, temným pudům holdují.“ Ach jo. Všichni to vědí... jenom mně se nic neřekne! A co? Že Asghar Farhadi je Iránec, jak poleno, takže očekávat španělskou thrillerovou temnotu je dost naivní. Podobně naivní byla i Pacova snaha o zvelebování vinohradu, uprostřed vyprahlé krajiny a naprosto suchopárného filmu. Teheránské OKÉNKO MUČÍRNY: [][] Co mě bolelo nejvíc? 1) Španělská bota. Mučivě pomalé tempo příběhu. 2) Kacířova vidlička. Lauřin manžel Alejandro a jím (opakovaně!) navrhované řešení zoufalé situace: „Bůh nám pomůže.“ 3) Španělská židle. Nesnesitelně pomalé utahování šroubů nejistoty, o co režisérovi ve filmu jde. [][] Uondat diváka? Promrhat potenciál špičkových herců? Vést postavy k divné pasivitě, aneb policii nevoláme, peníze nemáme, tak prostě jen čekáme. Na co?! Až za nás situaci vyřeší scénář? Jo a že prý to mezi Javierem Bardemem a Penelope Cruiz jiskřilo... Proboha, kdy? Spíš jen doutnalo. Kostlivec ve skříni otcovství možná vykřesal tři malé jiskřičky, ale ty hned zhasly. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ústřední (ne)manželská dvojice je dobrá, není to jejich první společnej film, ale pravdou je, že J. Bardem má navrch. On to umí, má obrovský charisma a tím film podstatně táhne. Zápletka je taky celkem zajímavá, nadhozeno je hodně otázek, ale s tím příběhem a rozuzlením je problém. (může obsahovat spoilery) Za 1. to má celkem pomalý tempo vzhledem ke stopáži, nebyl by vůbec problém ubrat. Za 2. bych ubral i s postavama, protože je jich tam tolik, který mají nějakej vliv na děj, navíc je to všechno jedna velká rodina, že v tom je celkem zmatek. Nevím, jestli to byl záměr, ale spíš to bylo trochu nešťastný. A za 3. tam bylo pár divných záležitostí - proč ti mladí chtěli potrestat Bardema po dlouhých letech; proč ho nakonec opustila žena, když neudělal nic špatnýho - jen šel zachránit "svoji" dceru, toť vše; proč ta stará (vidíte, už ani nevím, kdo to v té rodině byl!) nic neřekla, i když měla nemalý podezření a naopak proč ta mladá v tom všem pomáhala a šla tak proti vlastní rodině? To všechno bylo ve výsledku poněkud zvláštní a trochu mně to pokazilo dojem z filmu. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Atmosféra svatby v prostředí španělského venkova mě dokonale vtáhla do děje a pak už jsem se tímto rodinným dramatem nechala zcela pohltit. Sice si dovedu představit vychytanější závěr celého příběhu, ale Javier Bardem mi svým přirozeným, skoro až minimalistickým hereckým projevem nedovolil, abych film ohodnotila pouze třemi hvězdičkami. Dokázal se totiž vcítit do role muže, jež kvůli své dobrotě nakonec přišel úplně o všechno, takovým způsobem, že jsem mu tu tíhu světa na jeho bedrech opravdu věřila. Nechci se nijak dotknout Penélope Cruz, která hrála taky skvěle, ovšem Javier ji tentokrát s přehledem zastínil. (75%) ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Rozchod Nadera a Simin pokládám za vynikající film, zde jsem ale na rozpacích. Manželé Bardemovi jsou výborní, ostatní také, příběh rovněž, nálada, psychologie dramatické situace, vše ok, ale na to, že se jedná o ohnivé Španělsko, pulsující, temperamentní, se mi poklidné, komorní zakončení docela příčilo. Osobně bych uvítala v závěru velký, brutálně uječený výstup, který by šel až na dřeň. Jasně, Farhadi přesně tohle nechtěl a v jiných filmech bych tento způsob ocenila, jenomže tady prostě ne. Devalvovalo mi to celý film, který se mi jinak po čertech líbil, přestože je nad slunce jasné, že život je nade vše. Jinak, manžel oddán Bohu mě tak neskutečně sral, jako dávno nikdo jiný. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Farhadi je ceněný za svá íránská dramata Klient a především za oscarový Rozchod Nadera a Simin. Bohužel v případě Všichni to vědí se ta jeho poetika s přechodem na evropskou půdu poněkud vytrácí. Zajímavá zápletka by tu byla. Rodina se schází na velkou svatbu, kde se během oslav jeden člen ztratí a za vše může dávná minulost, ze které se snaží někdo těžit. Bohužel fatální je pro film stopáž a s ní poměrně velká rozvláčnost děje. V hlavních rolích můžeme vidět manželský pár Penélope Cruz a Javiera Bardema, ale ani tady se nadá najít větší pozitivum, jelikož se zde hlavně teatrálně křičí nebo pláče ve španělském stylu. Veskrze podprůměrný a nudný film. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Související novinky

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

20.05.2018

71. ročník byl zahájen snímkem Oscary ověnčeného Asghara Farhadiho Všichni to vědí, jemuž vévodí slavný španělský herecký pár Penélope Cruz a Javier Bardem. Česká stopa byla výrazně znát v úvodu… (více)

Reklama

Reklama