Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Šest měsíců po zmizení Mikkela, Jonase a Ulricha se síť záhad ve Windenu prohlubuje. Osud světa opět visí na vlásku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia sa v druhej sérii poriadne odviazali a tá pôsobí konzistentnejšie a akosi sebavedomejšie, než trochu rozcuchaná prvá sada tohto mystery sci-fi príbehu. Je vtipné, že ak vám niekto rozpovie komplikovaný dej týchto ôsmych dielov, môže vám pripadať, že máte pred sebou nejakú paródiu na množstvo filmov o cestovaní v čase, ale našťastie sa tvorcom darí držať pevne všetko v rukách a vedia, ktorý kúsok na aké miesto v mozaike patrí. Pričom je jasné, že akékoľvek zaváhanie by spôsobilo rozpad celého konštruktu. Dúfam, že tretia séria bude ešte viac zovrenejšia a zážitok bude dokonalý. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání. Druhá série se posunula od lahodně atmosférického mystéria k sci-foidnímu politickému thrilleru a tvůrci začali kopat do hloubky i šířky, přičemž výsledkem je jen rádobyepický chaos a příběh zamotaný tak, že mu nejspíš nerozumí ani tvůrci a že zavání sebeparodií. Kdybyste si dali panáka kdykoli se v seriálu někdo po někom žádá vysvětlení a ten jen významně a tajemně mlčí, nebo kdykoli někdo řekne, že začátek a konec jedno jsou a vše je propojené, skončíte na záchytce ani nemrknete. Jestli jsem první sérii slupl jako malinu a za chvíli si ji dal znova, do dokoukání druhé jsem se musel dokopávat a třetí moc nadšeně nevyhlížím. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda má poněkud slabší rozjezd, ale to co se děje potom je MASTERPIECE! Němci ve druhé série rozehrávají složitější šachovou partii a ačkoliv to někdy nemusí dávat smysl, tak vám scenáristi u další scény potvrdí, že vědí co dělají. Poslední tři epizody jsou něco neuvěřitelného a finále správně velkolepý. Jsem opravdu hodně zvědavý, jak se jim povede zakončit seriál v závěrečné třetí série. Po poslední scéně druhé řady to vypadá, že si ukousnou ještě větší kus a já doufám, že to nezmrví a dotáhnou to do smysluplného finále, nebo minimálně do finále, které mě nadchne. 10/10 - Song ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku to vypadalo, že kvalita přecijen půjde po první sérii o něco dolu, protože tvůrci první 2 díly spíše jen tak pomalu přešlapávali na místě, a děj se dopředu příliš neposouval. Pak se do toho tvůrci ale opět obuli, a byli jsme zpět na vlně první řady. Časové linie se střídají jak ponožky, postav je tu tolik, že se všechny propojené filmové vesmíry mohou jít zahrabat, všichni jsou už příbuzní se všema, a do toho všeho se přidávají i paralelení časové linie. Tvůrci zatím naštěstí nemají příliš touhu krkolomně vysvětlovat všechny otázky, a s ledovým klidem klidně servírují další a další, které nedají divákovi spát. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá část trilogie, druhá část časového cyklu. Sousední produkce před dvěma lety přinesla Netflixu a celému světu mysteriózní a atmosfericky propršenou pecku, jež stála na perfektně vyladěném scénáři, postavách a nápadu, jak žánr, jemuž se seriál věnuje, posunout ne výš, ale ojedinělou a neprozkoumanou cestou. O dva roky později se tento kousek vrací se sérií druhou a přináší lehčí pokles. Ze sychravého listopadu se dostáváme do červnového slunce, jež přináší německému maloměstu tu předprázdninovou krásu, již tak důvěrně známe ze svého žití v této části Evropy. Tím dostává ránu mysteriózní stránka a téměř celá se vytrácí. Díky čemuž získává místo scénář a jeho nové kličky, s jimiž se tvůrci snaží ještě o velkolepější propracovanost, než tomu bylo v předchozím příspěvku. To se daří, ne však kompletně. Opulentnost, velikost a sebejistota dává na frak dostačující a uhrančivě složité jednoduchosti, tedy laicky řečeno, čím více, tím méně. Je vidět, jak se snaží více a více šokovat tím či oním zvratem, těch ale více než je pro tento projekt třeba a docilovaný šok se vytrácí. Typický příklad dvouvěžitosti, je to slabší i stále skvělá rodinná sága s kupkou zajímavých nápadů a zvratů s dobře napsanými dialogy a scénářem vyměřením na obdivuhodnou přesnost. Dobrých 9/10, v závěru trilogie bych však ubral na megalomanství. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě zazní skladba „The World Retreats“ od hudebníka Davida O'Dowda. (Doomcourier)
  • V epizodě zazní skladba „Thunder“ od australského hudebníka RY X. (Doomcourier)
  • V epizodě prolézá v budoucnosti Jonas (Louis Hofmann) dírou v betonové stěně elektrárny, ze které čouhají kovové tyče betonářské výztuže. Jonas o jednu zavadí, ta se ohne a hned vrátí zpět. Tím je vidět, že se jedná o gumovou součást filmové kulisy. (zawi)

Reklama

Reklama