Reklama

Reklama

Převýchova Cameron Postové

  • USA The Miseducation of Cameron Post (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek inspirovaný uznávaným románem Emily M. Danforthové, sleduje titulní postavu (Chloë Grace Moretz), která je během maturitního večírku přistižena s jinou dívkou na zadní sedačce auta a následně poslána do speciální instituce pro mladistvé, kde jsou teenageři pomocí křesťanské víry léčeni z homosexuality. V zařízení, vedeném přísnou a tvrdou dr. Lydií Marshovou a jejím bratrem reverendem Rickem – který je živoucím důkazem toho, jak mohou být účastníci programu “napraveni” – je sexuální náklonnost ke stejnému pohlaví léčena pomocí Boha a křesťanské víry. Tváří v tvář nesnášenlivosti a popření se Cameron seznámí se skupinkou “spoluhříšníků” včetně huličky Jane, která je po amputaci, a jejího kamaráda Adama, chlapce “dvojího ducha” z kmene Lakotů. Společně tvoří nesourodou rodinu, která bojuje o přežití. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Americký indie film klasického střihu, jehož název ve mně vyvolával trochu jiná dějová očekávání, než jak je pak samotný snímek naplňuje. Naštěstí jen v tom dobrém. Představoval jsem si ten ověřený mustr, ve kterém bude hlavní hrdinka trpět praktikami podivného sektářského systému, aby pak v samém závěru buďto odolala, anebo podlehla. A ačkoliv se tímhle směrem film vydává, v mnoha ohledech dokáže mile překvapit a alespoň částečně se odchyluje od mnohokrát viděných variací toho samého příběhu. Líbilo se mi prokleslení charakterů vedlejších hrdinů i jistá morální pochybnost v myslích postav "trýznitelů". Snímek je věrný svému indie postavení, jde si svou vlastní cestou a nehraje si na nic většího, než čím sám je. 7/10 ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Při sledování se okamžitě nabízelo srovnání s Vymazaným klukem, který je úplně jinde než Cameron Post. Bohužel Cameron Post mě spíše zklamala. Herecky vyčnívá pouze Chloë Grace Moretz, na které film stojí i padá. Jinak jde o průměrný snímek bez výrazných postav, které jsou navíc pouze načrtnuty, takže jsem si k nim nedokázal najít pořádný divácký vztah. Scénář si odškrtává všechna klišé, která jsou u filmů s konverzními terapiemi běžná, ale do podstaty konverzní terapie, která se vyskytuje v tomto konkrétním snímku, se vlastně vůbec nedobere. Pokud bych měl vidět nějaký film s tímto tématem, který se odehrává v 90. letech, tak vřele doporučuji snímek Vždyť já jsem roztleskávačka, který stejné prostředí zachytává s dokonale vypointovanou absurdní nadsázkou. Pokud chci vidět kvalitní drama se skutečně výrazným scénářem a hereckými výkony, tak si rád zopakuji projekci Vymazaného kluka. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch pěkných filmů, na které si rádi vzpomenete i po delší době. Ač je příběh filmu vážný, je natočen nepateticky a s nadhledem i potřebnou humornou vložkou, která skvěle funguje. Barevně vyladěné postavy, kdy žádná není vysloveně špatná nebo dobrá baví od začátku do konce a především herecky v nich exceluje Grace Moretz, která nyla jako Cameron skvělá. Pěkný film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa dosť sklamanie. Obsahovo banálne, ničím výnimočné, s nádychom idylického nerealizmu a so slabým finále. Akoby bol celý svet postáv zavretý do idylickej bubliny, bez spätnej väzby na reálny svet. Dialógy tiež o ničom - šedivé, obnosené frázy.... nič mi z toho nevyplynulo. Navyše emočne neutrálne a dramaticky ploché. Technická stránka bola ale slušná, taký príjemný nezávislý habit. Priemer. 60/100 ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Režisérke Desiree Akhavan sa podarilo neľahkú tému uchopiť veľmi citlivo a účinne. Je pravdou, že nám neposkytuje tak emocionálne vypätý pohľad, ako si možno námet pýtal (je isté, že pobyt v podobných táboroch musel byť omnoho väčší teror), ale napriek tomu je snímka funkčná a má sympatické postavy. Navyše Chloë Grace Moretz predvádza veľmi silný a uveriteľný výkon. Dokonca mám dojem, že ide o najlepší výkon v jej doterajšej kariére. A hlavne ma celý čas poriadne mrazilo už len z faktu, že podobné zariadenia skutočne existovali a niekde ešte stále existujú. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se ve státě New York (USA). (griph)
  • Ve scéně na konci filmu, kdy Adam (Forrest Goodluck), Cameron (Chloë Grace Moretz) a Jane (Sasha Lane) jedou na korbě pick-upu, si můžeme všimnout, že v levém horním rohu zadního okénka nad Adamovou hlavou je plakát k prezidentským volbám mezi Billem Clintonem a Allem Gorem z roku 1992. (Matej.Mirejo)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

Reklama

Reklama