Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Forma vyprávění skrze obrazovku počítače není sice už tak originální, ale pořád dostatečně neokoukaná. Byť tedy většinou užívaná pro vyprávění béčkových hororů. Searching je ale nefalšovaná detektivka, která po kratším úvodu nabírá ohromné grády a postupné odhalování celého příběhu a jeho gradace je skutečně jedna velká radost. A mimoto je tam cítit i smysl pro detail, který přidává i další na první pohled ne až tak postřehnutelné drobné vrstvy, díky kterým je celé zpracování ještě o něco uvěřitelnější. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tematicky to nie je zlé, ale tá forma, uf, tak neviem, ale pozerať sa celý film ako by na Skype, to sa mi vôbec nepáčilo. Viem, že je to moderné, ale to neznamená automaticky kvalitné. Je tu istý prínos. Poukázanie na to, čo všetko nechávame na nete, aké stopy. Súkromné firmy ako google vedia všetko o našom pohybe, vie to aj tá krabička, čo nosíme vo vrecku. Je to na zamyslenie, veľkého brata mám v anále, ale začína byť čoraz väčší... ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Existuje spousta skvělých filmů, které sem do teď neviděl a tenhle je jedním z nich a proč je tenhle film skvělý a zaslouží si maximální počet ? Protože má výborné téma, které je uvěřitelně zpracováno a mezitím jak film běží, vyvstávají různé sociální otázky typu - Je David špatný otec ? Proč jeho dcera Margot jedla sama ? tyhle a další otázky mi hlavou projížděli, aby je následně nahradili jiné a nebo teorie, co se s Margot vlastně stalo ? A byť film, několikrát drasticky změní atmosféru, depresivní drama - mysteriozní thriller - krimi, tak mi to vlastně ani nevadilo, postavy byli uvěřitelné a vlastně mně po dlouhé době, zajímalo jak to dopadne a měl sem i obavu o Davida a Margot. A to je něco, co film bravurně umí podat a proto si zaslouží těch pět hvězdiček. PS: Navíc musím ocenit celkové provedení filmu, je to hodně originální a neotřelé takhle natočit film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrozně dlouho jsem čekal na nějakej audiovizuální twist, kterej by změnil feeling celýho toho "notebookovýho filmu", a... a tak já teda nakonec nevykecám, jestli tu něco podobnýho je. Jen si myslím, že se mohlo jít víc na dřeň co se thrillerový části týče, a naopak ubrat na klavíru a srdceryvným soundtracku. Celková forma pak zabaví, ale nenadchne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $26,020,957Tržby Celosvetovo $75,383,741 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak toto bolo teda dosť originálne na film, nápaditosti sa medze nekladú. Nehovorím že to je do puntiku dokonalé ale po celý čas ma to malo čím strhnúť, upútať, dejovo sa to stále menilo, tranformovalo, menilo, prekvapovalo, dramatizovalo, nechávalo v napätí, teda slušná gradácia a to sa celý dej odohrával, cez obrazovku počítača, či mobilu. Prelúskali sme všetky dostupné maily, aplikácie, sociálne siete... slušne nás to zapája, nechá zamyslieť pri vyhľadávaní cez net ako prísť veci na kĺb. Veľmi šikovná práca, klobúk dolu. /100%/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Tak ako v tomto filme, tak aj v seriáli Inside (od r. 2011), obe hlavné postavy sú unesené a potrebujú využiť sociálne médiá, ako je Facebook, aby boli zachránené. (Pat.Ko)
  • Margot je tínedžerka. Michelle La, ktorá túto postavu hrá, mala 30 rokov v čase premiéry filmu. (Pat.Ko)
  • Keď David (John Cho) vyhľadáva informácie o detektívke Vick (Debra Messing), jeden z odkazov uvádza, že jej predchádzajúce prípady sú vraždy starého muža Marleyho a lúpeže Harryho a Marva, čo oboje odkazuje na film Sám doma (1990). (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama