Reklama

Reklama

Nemecký tank Biely Tiger, ktorý takto nazvali ruskí tankisti, je nočnou morou ruskej armády. Kdekoľvek sa zjaví, podarí sa mu zastaviť postup ruských tankových jednotiek. Medzi tankistami sa šíri správa, že tank má dušu zvieraťa. Ruská generalita sa snaží nájsť tank a posádku, ktorá sa Bielemu Tigrovi vyrovná. (andykovac)

Recenze (80)

Fr 

všechny recenze uživatele

GENERÁLE SMIRNOVE, DÁVÁM VÁM ROZKAZ NAJÍT A ZNIČIT NĚMECKÝ TANK, ZNÁMÝ JAKO "BÍLÝ TYGR"!..... /// Přízrak mezi tanky a triumf německýho ducha může zastavit pouze houževnatej ruskej člověk (Meresjev? Hovno …) Ivan Ivanovič Naydyonov (,,Jsem ruský tankista. Co ještě potřebuji?“). Jeden proti jednomu. Tank proti tanku. T-34 vs. Panzerkampfwagen VI Tiger. Na férovku. Jenže tankovej Bůh radí jenom jednomu…. Pičovina? Tak to zas né! Spíš bakalářskej příběh, kterej zaslal divák s krycím jménem ,,tankista“. Брестская крепость to sice není, ale po těch všech sračkách, konečně normální a koukatelná filmařina. I když film o chlapíkovi, kterej kecá s tanky moc důvěry nevzbuzuje a kterej dost pokazí ,,hloubavej“ závěr. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Tankista“, kterou napsal Ilya Boyashov číst nebudu. 2.) Mám rád tanků smrad a TENHLE ještě neznám! 3.) Chcu vidět, jak Němci podepisovali kapitulaci. 4.) Thx za titule ,,robilad21“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je strašný dríst. Skladba príbehu je nepochopiteľná, mystika, duchovno a tieto veci, no to mi poser kozy. S realitou to nemá nič spoločné, Tčka povojnové, kapitulácia ma nezaujímala. Jediná dobrá vec, že je to konečne film, kde kde tie šroty horia jeden za druhým, lebo ..ehm..tá pozváraná vec čo vyzerá ako Tiger ich dáva jednotkami. Čo výstrel, to zhorený šrot. Sklamaný som. 1 z 5 ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hufff. Tak dneska jsem viděl rozhodně něco - velmi zvláštního. Přiznávám, že jsem k filmu přistupoval s velkou nedůvěrou a asi půl roku jsem se odhodlával se na něj podívat. Na jednu stranu mě velmi zaujal námět, na druhé jsem si nedovedl představit, jak právě to dokážou dát do filmu. Výsledek? No, rozporuplný. Co musím pochválit je pohled na válku zevnitř tanku. Takových pohledů je ve filmech málo, pokud nepočítám polského Šaryka a čtyři postradatelné, takhle narychlo si vzpomenu na Bitvu v Ardenách a Osvobození. Přitom tanky mají ve filmu opravdu hodně prostoru. Na ruské poměry nevídaně tu vidíme nejen téčka a bé téčka, ale též matildy Mk II a M 3 Lee. A co víc, nevidíme jen nablýskané stroje v plné síle, ale bezpočet vypálených vraků všemožných typů. Vůbec scény ze zázemí jsou asi nejlepší stránkou filmu, jsou dost propracované se spoustou detailů. A to včetně zvláštního Hitlerova monologu o válce jako trvalém stavu lidstva (když jsem se na něj teď znovu díval, přišlo mi, že jde o odkaz k filmu Leni Riefenstahlové Triumf vůle). Co se týče akční stránky, většinou to jednoduše vypadá jako běžné scény z válečného filmu, a to poměrně průměrného. Na druhou stranu zaslouží ocenění maximálně už zmíněné množství použité techniky, a pak značná nekašírovanost, není to zkrátka uhlazené. Ale také tomu chybí napětí a gradace, s výjimkou toho závěrečného souboje "mano a mano", který, jak tu někdo vzpomíná, trochu připomíná western. Škoda, že není delší a víc vygradovaný. Hlavním nedostatkem je však samotný "bělyj tiger". Zatímco všechny ostatní tanky vypadají velmi věrně, tenhle, snad aby vypadal "víc tajemně", sice tigr připomíná, ale jinak působí trochu moc atrapózně. Update: Po opakovaném shlédnutí filmu o tři roky později nicméně hodnocení o bod zvedám. P. S. Film je legálně k dispozici na youtube s anglickými titulky a překvapivě získává velmi kladná hodnocení. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Esoterika, legenda, válečný, dobrodružný, politický, filosofický. Nehodící se škrtni. Všechno a nic. 1) Trocha sovětské mystiky, věru, pěkně doplňuje západní filmovou tvorbu. Zhruba půl hodiny před koncem se všechno zlomí a film se transformuje do jakéhosi politického pamfletu, což pak jen potvrdí závěrečný dvouminutový proslov. Zbývá se jen otázat tvůrců: to vše je natočeno podle skutečnosti?_____ 2) Nejsem žádný fanoušek vojenské techniky ani tanků (stačil mi rok vojenské služby jako velitel tankové čety) a tak neocením kvalitu zbraňových replik ani westernoidní souboj dvou tanků - toho dobrého a onoho špatného._____ 3) Zajímavé komenty vysvětlují, co chce film říci: kolemjdouc*****, yvona****. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nepochopil, co tím básník chtěl říci. Bílý tygr jako symbol válek, které jsou středobodem všeho lidského dění? To asi těžko, to by už nikdo nežil, všichni by zhebli ve válce. Tedy kromě Hitlera, zdá se. Trocha mystiky, surových záběrů a minimum hudby. Pád davových scén, A stejně je to chladné jak psí čumák, bez emocí, bez napětí. a nakonec stejně chybí finále. Překvapivě ani ty dvě tři válečné scény nemají přes množství ohně nějaký potenciál nebo válečnou naléhavost jako třeba u Černý jestřáb sestřelen. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal od mája do novembra 2011. Pre film bola postavená celá dedina, v ktorej sa odohrávali posledné zábery filmu. V ateliéroch Mosfilmu bola postavená budova, kde sa podpisovala kapitulácia Nemecka a replika tanku Tiger. (andykovac)

Reklama

Reklama