Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Feministická krimi série, kde ženy jsou nejen obětmi, ale také všechno řídí. Muži jsou v lepším případě jen do počtu, v tom horším jsou břídilové, kteří vyšetřují zločiny povrchně a ledabyle a pochopitelně jsou to ti násilníci nebo ušlápnutí ňoumové, kteří se neustále omlouvají i za své omluvy. Vyšetřování série znásilnění vede dvojice nesympatických kriminalistech, které mají nad muži vždy navrch a lehce je stírají. Jedinou zajímavou postavou je Marie a její příběh. Psychologie této dívky mě bavila a za ní dávám lehce nadprůměrné hodnocení. Tak genderově jednostranně natočený seriál jsem ještě neviděl. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V první řadě se chci rozčílit nad tím, že se něco takhle ohavnýho a nelidskýho na tomhle světě vůbec děje. Ale nedá se před tím zavírat oči, musí se o tom mluvit, řešit se to, předcházet tomu. A já si nedokážu představit lepší a údernější způsob, jak tohle nepěkný téma ve společnosti otevřít. Zahrané je to naprosto božsky a přesvědčivě. Cítila jsem spolu se znásilněnými ženami bezmoc, jakou ani slovy nedokážu vyjádřit. Za mě excelovala především Merritt Wever v roli vnímavé detektivky. Už v momentě, kdy poprvé vplula na scénu jsem si ji zamilovala a vlastně mě celou dobu nutila prohlížet si ji s obrovským respektem a obdivem. Líbily se mi dialogy mezi ní a manželem, její parťačkou (která byla mimochodem taky super), obětmi a zbytkem týmu. Ale nebyla to jen ona, kdo působil opravdově. I oběť ze všech nejsmutnější zahrála Kaitlyn Dever dokonale. Ve zkratce, jedna z nejlepších krimi záležitostí, co si vybavuji. 5* ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jedna z krimisérií na Netflixu, c nám dlouhé roky utíkala, i když tenhle žánr u nás doma stále frčí nejvíc. Pilotem hodně poutavé, následným vývojem a propojením s minulostí už méně zábavné, ale trpkým koncem s příměsí happy endu zase povedené pokoukání na klasický večer u televize. Úplně si mě to nezískalo, ale zklamán neodcházím. [viděno na Netflixu] ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Když jsem včera zvečera vlítla na to, co tady někdo rozumný pochválil, co šlo jen s největším sebezapřením vypnout, netušila jsem, že seriál vychází z reálných událostí, ze skutečných postav vyšetřovatelek, z Pullitzerem oceněného novinového článku... Precizně natočená ženská záležitost, která mě osobně oslovila mnohem více, než podivně udřístané True Detective a jiné podobné. Síla! Chytlo mě to teda fest. Ano, má to svoje minimuchy, ty nesednou zejména takovému, kdo nemá v oblibě myslící, šarmantní, šikovné ženy, které kromě bystrosti disponují i značnou dávkou tolik důležité empatie, znalostí chyb v policejním systému a rafinovanou schopností vyšetřovat tak, aby se to žádného přiblbého, namachrovaného, často násilnického policejního macha příliš nedotklo. No výborné! Tonka to je moje holka, přesně moje krevní skupina, v kombinaci s úžasnou Merritt Wever vytvořily tak sympatickou dvojici, že bych se velmi přimlouvala, aby si ty dvě, i celý jejich tým včetně stážisty, zahráli i v dalších namakaných krimoškách. Co se týče americké Křenkové, takhle má hrát Křenková! Dějová linie, kterou Kaithlyn hrála byla děsná. Člověk by ji vzal do náruče a staral se o ni, klidně roky. Ostatně všechny dámy, které znázornily oběti násilníka, neměly chybu. Hajzl jeden. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Důležitý motiv a obrovský potenciál sráží genderový hardcore disbalanc.. Ony ty dvě detektivky možná fakt existovaly a byly dobré, ale tady vyšetřovací tým tvoří čtyři superschopné ženské a mužský element je potlačen na jednoho uťápnutého stážistu/podržtašku a jednoho černocha, který byl tak moc anonimní a nedělal vůbec nic, že vlastně ani nevím jaká byla jeho úloha.... Pak jsou tu jakože dva zlí poldové, kteří mají být jakože příkladem ignorace a nezájmu patriarchálního systému vůči násilí na ženách.. Ehm, jasně, chovali se sice už z kraje nešetrně, ale zájem mají a ve výsledku ten případ (tak jak byl vykreslen) smetli ze stolu z naprosto pochopitelných důvodů. .... Jestli má být feminismus o rovnoprávnosti a ne o nadřazenosti, tak by bylo férové ukázat, že chlap-detektiv nemusí být jen ten šovinistický ignorant, ale, že klidně může být aktivní součástí jádra vyšetřovacího týmu (jak to asi bylo i v reálu) ... Navíc, poslední cca 3 díly nedokážou funkčně dotáhnout a vygradovat velmi slušně rozjetou první polovinu.. Poslední díl je už jen zkratka, pathos a (sebe)mrskání chlapů. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama