Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

figliar 

všechny recenze uživatele

Ak už Netflix niečo vie, tak kriminálky podľa skutočných udalostí. Dej ma vtiahol od prvého dielu a dokázal ma držať v napätí až do posledného. Konkrétny vyšetrovaný prípad som pred tým nepoznal, čo bolo veľkou výhodou, pretože som bol celkom prekvapený, ako sa celý zamotal a vyvinul. Herci boli pomerne neznámi, až na pár výnimiek, no o to pôsobili ich výkony autentickejšie a prirodzenejšie. Vážne dosť dobrý a zaujímavý seriál, ktorému k plnému hodnoteniu chýbalo iba málo. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Od Netflixu stávka na istotu. Štandartne dobré, ničím výnimočné krimi so silným feministickým nádychom, kde sa nepátra po sériovom vrahovi ale patologickom násilnikovi, ktorého najväčšou drogou je spôsobovať ženám utrpenie v tej najdesivejšej podobe. Nie je to žiadny True Detective, ale minimálne sa na to dobre pozerá a jednotlivé epizódy sú kvalitatívne veľmi vyrovnané. Ústredné duo detektívok je sympatické a aj dostatočne inteligentné, takže som im skutočne prial nech toho zmrda čo najskôr dostanú. Naviac je tu veľmi prehľadne a systematicky vystvetlená samotná detektívna a investigatívna práca polície, vďaka čomu sa divák jednoducho a zrozumiteľne dozvie ako bol útočník dolapený. Okrem niekedy pomalšieho tempa a zbytočných dialógov nemá skoro žiadne námietky. Kvalitných a dostatočne temných krimi seriálov zase až tak veľa nevzniká, takže každý takýto projekt je veľmi vítaný... spokojnosť!! 75 %!! ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele

Mladá Marie (Kaitlyn Dever) vystřídala za svůj život několik lepších a horších pěstounů a ona sama nepatří zrovna k bezproblémovým teenagerům. Má svůj vlastní pokoj v komunitě s dohledem, je obklopena mladými lidmi s podobným osudem a snaží se začlenit do společnosti. Jednoho dne je však doma napadena a znásilněna neznámým mužem v masce. Vyšetřování vede detektiv, kterému jde především o rychlé uzavření případu a vzhledem k dívčině minulosti, chování a především společenskému statusu situaci vyhodnotí jako smyšlenou a dokonce dívku donutí vše odvolat. O několik let později a na jiném místě v Americe napadne a znásilní maskovaný muž doma další dívku, tentokrát vzornou, důvěryhodnou studentku. Případu se ujme místní zkušená policistka, která ale celkem brzy pochopí, že takový případ sama nezvládne a požádá o spolupráci velmi ambiciozní detektivku( Toni Collette). Obě ženy případ naprosto pohltí a postupem času zjišťují, že obětí je víc a že násilník je velmi systematický, na místě nezanechává téměř žádné stopy a chová se jakoby znal policejní postupy vyšetřování. Mezitím ve dvou časových rovinách sledujeme především jak se první oběti nejen vinou policistů, ale i vinou okolí, hroutí pracně budovaný život pod rukama, jaký dopad to má na oběť číslo dvě a jak dva naprosto stejné případy mohou být posuzovány diametrálně odlišně, až z toho člověka mrazí. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V první řadě se chci rozčílit nad tím, že se něco takhle ohavnýho a nelidskýho na tomhle světě vůbec děje. Ale nedá se před tím zavírat oči, musí se o tom mluvit, řešit se to, předcházet tomu. A já si nedokážu představit lepší a údernější způsob, jak tohle nepěkný téma ve společnosti otevřít. Zahrané je to naprosto božsky a přesvědčivě. Cítila jsem spolu se znásilněnými ženami bezmoc, jakou ani slovy nedokážu vyjádřit. Za mě excelovala především Merritt Wever v roli vnímavé detektivky. Už v momentě, kdy poprvé vplula na scénu jsem si ji zamilovala a vlastně mě celou dobu nutila prohlížet si ji s obrovským respektem a obdivem. Líbily se mi dialogy mezi ní a manželem, její parťačkou (která byla mimochodem taky super), obětmi a zbytkem týmu. Ale nebyla to jen ona, kdo působil opravdově. I oběť ze všech nejsmutnější zahrála Kaitlyn Dever dokonale. Ve zkratce, jedna z nejlepších krimi záležitostí, co si vybavuji. 5* ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som si myslel, že to bude o niečom inom, avšak o to viac ma prekvapilo a bavilo to, čo prišlo. Jasné, bol to v podstate "iba obyčajný" detektívny príbeh, ale bolo to dobre natočené, rozvrstvené, spracované, napínavé a postavy boli sympatické. Možno vsuvky zo života Marie Adler mi pôsobili trochu rušivo, resp. až tak ma to nezaujímalo v porovnaní s vyšetrovaním, ale je jasné, že nakoniec to nejako bude súvisieť, resp. dôjde k nejakému prepojeniu. Celkovo to bolo dobre ukončené, vygradované, možno trochu moc idealistické, ale uspokojivé. Toni Collette super ako vždy ale páčila sa mi aj Merritt Wever a celý tím vyšetrovateľov. Odporúčam. 8,5/10. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama