Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Tamdydam

všechny recenze uživatele

Tohle se snad ani nedá objektivně hodnotit. Jste-li fanda Beatles, jako já, s chutí film dokoukáte. Přestože jde opravdu o neuvěřitelnou blbost, objektivně vzato bídně zpracovanou a nevtipnou. Ale vidíte Beatles v barvě, starosti stranou, posloucháte jejich skvělé písně, nemyslíte na nic,... a o to tu jde ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Dobrý i když strašně ztřeštěný film. Pro fanoušky Beatles ( mezi které patřím i já ) jak dělané nicméně některé scény jsou natolik šílené že mi nad nimi zůstal rozum stát...slavné písničky jsou sice dobře zakomponované ale betales dělající čím dál větší šílenosti vypadají sice legračně ale někdy už hodně trapně.... ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Také jste se nechali tak unést až na samou mez fantazie tímto prvním barevným filmem skupiny Beatles? Druhý z celkově čtyř oficiálních filmů Beatles a pro mě, bohužel, v oblíbenosti až ten třetí...Jasně, vede ten první téměř dokumentární Perný den, poté psychedelická Žlutá ponorka a pak řadím až Help a až poslední je úlet opět psychedelický, ale takový skoro až poloamatérský, The Magical Mystery Tour režírovaný Paulem. Pomoc nemá takřka nic společného se životem jako takovým této hvězdné čtveřice, jak tomu právě bylo v jejich prvním filmu, o to více se v tomto filmu vyzdvihuje jejich působivé hudební poselství. Ano, film je nezapomenutelný díky legendárním a nesmrtelným písním jako titulní Help, Ticket To Ride nebo You're Gonna Lose That Girl a i když má také nějakou ucelenější dějovou linku, samozřejmě velkou měrou spoléhá na popularitu této hvězdné čtyřky...Film je sice dost samoúčelný, ale na druhou stranu zde nechybí humor, akce, napětí ani trocha mysticismu. Kritika sice hodnotí film výš než Perný den, ale já jsem přeci jenom spíš pro ten první film ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá nemilovat. Přirovnání k Monty Pythonům je zcela namístě z hlediska podobnosti stylů humoru, tím že je to také britské a samozřejmě suché a ujeté. Z hlediska historického už srovnání lehce pokulhává, jelikož Monty Pythoni začínali být vidět (slyšet) až roku 1968, mám pocit. Jenže na druhou stranu se nechali velice inspirovat jednou francouzskou humoristickou skupinou snad z 50tých let - na jméno si nevzpomenu. Takže si to přeberte každý sám. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Beatles ve filmu zpívají sedm písniček, z toho čtyři složil John (Help!, You´re going to lose that girl, Ticket to ride a You´ve got to hide your love away), dvě Paul (The night before, Another girl) a jednu George (I need you). - - O textu a názvu titulní písně, která je jedním z největších hitů skupiny, John později řekl, že písní opravdu volal o pomoc. Byl v té době závislý na drogách, cítil se vyčerpaný a osamělý, trápily ho deprese a přemýšlel o sebevraždě. Ve filmu to naštěstí vůbec není poznat. - - Na natáčení na Bahamy si brouci vzali samé letní a plážové věci, ale bylo jim tam pak velmi chladno, protože tam zrovna panovala kalendářní zima. - - Při výbuchu nastražené bomby během hraní curlingu šlo o skutečnou nálož. Ringo později vzpomínal, jak s Paulem uháněli několik set metrů daleko a pak se ještě uklidňovali cigaretou marihuany. - - Vztah samotných Beatles k filmu nebyl jednoznačný. "Byl to dobrý film, ale nebyl to náš film," řekl o mnoho let později Paul. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Původně chtěli Beatles natočit western, v němž by hráli hrdinné mladíky ochraňující slabé ženy, ale z tohoto záměru nakonec sešlo. (Morien)
  • Ona „známá elektrárna“, v níž během azylu Beatles v Buckinghamském paláci vypadnou pojistky, je londýnská Battersea Power Station. Roku 1939 byla dokončena původní dvoukomínová hala, v letech 1953–1959 přibyla identická druhá část a tím získala budova svůj ikonický vzhled. Proslula především propojením s deskou „Animals“ skupiny Pink Floyd, když mezi její komíny bylo vypuštěno obrovské nafukovací prase. První hala (1939) skončila s výrobou elektřiny v roce 1975, sousední pak o osm let později. Battersea dnes slouží jako kulturně komerční centrum. (Robbi)
  • Jedním z typických vtípků spontánně vzniklých během natáčení je rozdělení filmu na tři části, přičemž mezi první a druhou je vložena přestávka (intermission). Ovšem druhou část tvoří jediný záběr o délce necelých 11 vteřin. (Robbi)

Reklama

Reklama