Reklama

Reklama

Koule

  • USA Sphere (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaké by to bylo, kdyby se všechny fóbie, obavy a černé myšlenky staly realitou? Jaké by to bylo stát se terčem vlastních nočních můr a být přitom uvězněn na dně oceánu? Skupinka elitních vědců se vydává na průzkum záhadné kosmické lodi, která stovky let leží v hlubině Tichého oceánu. Jedná se o mimozemský objekt? Stroj času? Mezihvězdný koráb? Otázky jen umocní nález záhadného artefaktu ve tvaru obrovské koule. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (372)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jistá podobnost s Horizontem událostí či Propastí se nezapře. Ačkoli i Koule oplývá velice lákavým námětem a velice mysteriozním rozjezdem, ve výsledku je to dost zprasený film. Nejistou režii a po čase dost nudný vývoj děje (i když věřím, že Crichtonova kniha musela být o několik tříd lepší) podtrhují slabé herecké výkony. Takhle nevkusné přehrávání bych od takto známých hollywoodských jmen rozhodně nečekal. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Výborný psychologický sci-fi thriller. Klaustrofobická nálada a ponurost toho všeho mne nikdy nepřestala bavit. Možná je škoda, že jsem doposud nečetl knihu, ale hodlám to napravit a možná je to i lepší až po zhlédnutí filmu. Musím ale vyzdvihnout skvělé herecké výkony. Ti se totiž opravdu dokonale vžili do svých rolí. Film, který mám skutečně rád a kdykoli se na něj znova podívám. 85% ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dobré, dobré. Výborná sci-fi. Viete si repdstaviť že by sa vaše predstavy zhmotnili. Tak práve o tomto tento filmík pojdenáva. Dokázal by to človek zvládnúť, vedel by to ovládať? Uh, až mi behá mráz po chrbte. Na tieto otázky sa nám snažit dať odpoveď Barry Levinson, a aby toho nebolo málo tak hrdinov šupol pár kilometrov pod more a práskol tam starú dobrú lásku. Totálna klaustrofóbia, schizofrénia a totálne hustá až tekutá atmosféra pri tomto snímku priam čiší s obrazovky. Som čakal kedy začne kvapkať voda s telky. Len škoda že som to nevidel na plátne, určite by bol zážitok oveľa silnejší. Myslím že môže byť. ***** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento psychologický scifi thriller se nechal inspirovat knižní předlouhou Michaela Crichtona, kterou jsem bohužel nečetl. Tudíž nemohu srovnávat. Přesto si myslím, že se tvůrcům povedl natočit docela zajímavý podmořský film, který se může opírat o povedené vizuální efekty, jenž jsou dle mého názoru hlavní doménou, dokonce větší než hvězdné herecké obsazení či Goldenthalova hudba. Samozřejmě nesmím opomenout ani místy fascinující atmosféru, kterou trochu srážela zbytečně zdlouhavá stopáž a mírně „nepovedený“ závěr. Samotná myšlenka filmu a hororový nádech mne však nevýslovně potěšili. Jen je obrovská škoda, že režisér nedokázal vymáčknout všechen potenciál, který tento námět v sobě má. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Podobné filmu The Abyss, no bohužiaľ o dosť slabšie. Zaujímavý námet, ktorý nie je tak dramatický a zaujímavý ako práve Cameronov film. S filmu sa dalo vyťažiť určite viac. Prostrediu filmu je perfektné, rovnako tak aj herecké obsadenie, výprava alebo kostýmy. Úvod filmu je síce zaujímavý, ale chýba tomu napätie, ktoré je miestami dosť riedke, alebo sa stráca. Inak fajn film na jedno pozretie a slušný soundtrack Elliota Goldenthala. 65% - 3* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Dustin Hoffman vyjádřil určité zklamání z filmu: „Cítil jsem, že ještě není připraven, aby byl uveden. Bylo třeba řešit mnoho dalších otázek, ale nebyl na ně čas. Museli jsme předat to, co bylo hotovo, datum premiéry nás tlačil. Za mě vnímám film jako neúplný.“ (sator)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. února 1998 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

28.08.2020

Zatímco se seriálový Westworld pomalu chystá na svoji čtvrtou řadu, kabelovka HBO už si mezitím od autora knižní předlohy (a mraky dalších děl) Michaela Crichtona vyhlédla další projekt. Tentokrát se… (více)

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Je Maguire dobrý Nemec?

Je Maguire dobrý Nemec?

22.04.2005

Tobey Maguire (na obr.), ktorý od čias Spider-Mana 2 herecky nepohol ani prstom, bude účinkovať v dráme THE GOOD GERMAN v réžií "pohodára" Stevena Soderbergha. George Clooney si v snímke zahrá… (více)

Reklama

Reklama