Reklama

Reklama

Greta - osamělá žena

  • Česko Greta: Ďábelská past (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Servírka Frances McCullen žije se svou spolubydlící Ericou v malém bytě. Frances právě prochází těžkým obdobím, nedávno jí zemřela matka a ona nemá zrovna nejlepší vztah se svým workoholickým otcem. Jednoho dne Frances při cestě z práce najde v metru pěknou opuštěnou kabelku. V kabelce objeví adresu, a tak se ji i přes Eričiny protesty rozhodne odnést majitelce. Tou je starší dáma Greta Hidegová. Pozve Frances dál a ihned ji doslova okouzlí svým vyprávěním. Greta je údajně Francouzka a její dcera prý dál žije ve Francii. Ona je po smrti svého manžela vdova. Ve chvíli, kdy si obě ženy povídají, se ozve velký hluk, ale Greta ho přehluší hraním na piano. Frances se s Gretou spřátelí a tráví s ní spoustu svého volného času. Erica ji ale varuje, že na tom, jak si ji Greta k sobě připoutává, je něco podivného. Že má Erica pravdu, se záhy potvrdí. Frances při vaření najde u Grety skříň plnou stejných kabelek, jako sama našla v metru. Na každé kabelce je i jméno údajné nálezkyně. Frances mezi těmito kabelkami objeví i kabelku se svým vlastním jménem. Uteče a už se s Gretou nechce vídat. Jenže Greta začne Frances doslova pronásledovat… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Poctivý psychothriller ako z deväťdesiatok, ktorý ale nebude príliš populárny v Maďarsku. Ich reč si totiž Američania mýlia s klingonštinou. Asi pridáte jeden bodík vtedy, ak ste videli Pianistku a pochopíte tak viacero paralel. Inak ide o polemiku o osamelosti ako fenoménu dneška, subtílnejšie o trápení nad stratou blízkeho človeka a vyrovnávania sa s tým, a v tom čisto komerčnom móde proste o boj psychopata s "normálnym" človekom z davu. Je to samozrejme aj o kvalitných herečkách, by ma zaujímalo, či Chloe chodí občas na večeru k Huppertovcom. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že se příběh v poslední třetině zvrhne do své vlastní parodie. Ani slušná atmosféra a ani Isabelle Huppert nezachrání ty hovadiny, co ji předepisuje scénář. A to to zpočátku vypadalo docela nadějně. Pocit osamění a smutku nad ztrátou milovaného člověka...,s tím by se daly dělat zázraky. A od Jordana jsem to prostě očekávala. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Irský veterán Neil Jordan (Interview s upírem) mile překvapil a natočil stylový thriller, ve kterém neskutečně řádí Isabelle Huppert jako psychicky vyšinutá maďarská matka, která ze všeho nejvíc touží po tom žít ve Francii a mít opravdovou kamarádku. Tu najde v Chloe Grace Moretz skrze nevybíravý stalking a následný únos, s kterým se film zvrhne do řádně campovité žánrové podívané, u níž není jasné, zda se publikum má smát, nebo ne. Huppert je každopádně naprosto parádní a s chytřejším scénářem, jenž by tolik nelpěl na stupiditě postav, by si možná měla šanci dojít pro nějaké ceny. Takto zůstává zábavná žánrovka, které byste se neměli bát dát šanci. [TIFF18] ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo nečekaně parádní. Takovej malej, nenáročnej thriller na první pohled. Ale díky skvělejm hereckejm výkonům to mělo hodně do sebe. Pošahaná psychopatka, kterou hrála Isabelle Huppert byla tak strašně nepříjemná a reálná, že mi fakt mrazilo. Asi měknu na starý kolena, ale prostě ten hereckej výkon byl fakt úžasnej. Takovou odpornou, nesympatickou, nepříjemnou bábu ztvárnila jako vystřiženou z reálu. Protože takový potkávám po Brně každej den, třeba v MHD, na úřadech apod. Co dokáže nešťastnej člověk ... Poslední třetina už je docela řezničina, ale muselo se to nějak vygradovat. Krev a gore nečekejte, spíš psychickej tlak, hustou atmosféru, napětí atd. Fakt mě to mile překvapilo. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkala, že bych od Neila Jordana čekala něco sofistikovanějšího, a potom jsem si říkala, že bych od něj nečekala něco tak strašně stupidního. Jedna věc je dávat žánrovému filmu shovívavě prostor být žánrový, ale druhá věc je vidět asi tak tisíc různých míst, kde se dal "problém" řešit, a muset fandit postavě, která všechny takové příležitosti tvrdohlavě ignoruje. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Gretino příjmení „Hideg“ je maďarské slovo pro „chladný“. (ČSFD)
  • Během filmu několikrát zahraje hudba od maďarského skladatele Ference Liszte. A to konkrétně „Maďarská rapsodie číslo 2“. (Extrakritik)
  • Natáčení probíhalo v Dublinu (Irsko), Torontu (Kanada) – scény z metra, a v New York City (USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama