Reklama

Reklama

Greta - osamělá žena

  • Česko Greta: Ďábelská past (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Servírka Frances McCullen žije se svou spolubydlící Ericou v malém bytě. Frances právě prochází těžkým obdobím, nedávno jí zemřela matka a ona nemá zrovna nejlepší vztah se svým workoholickým otcem. Jednoho dne Frances při cestě z práce najde v metru pěknou opuštěnou kabelku. V kabelce objeví adresu, a tak se ji i přes Eričiny protesty rozhodne odnést majitelce. Tou je starší dáma Greta Hidegová. Pozve Frances dál a ihned ji doslova okouzlí svým vyprávěním. Greta je údajně Francouzka a její dcera prý dál žije ve Francii. Ona je po smrti svého manžela vdova. Ve chvíli, kdy si obě ženy povídají, se ozve velký hluk, ale Greta ho přehluší hraním na piano. Frances se s Gretou spřátelí a tráví s ní spoustu svého volného času. Erica ji ale varuje, že na tom, jak si ji Greta k sobě připoutává, je něco podivného. Že má Erica pravdu, se záhy potvrdí. Frances při vaření najde u Grety skříň plnou stejných kabelek, jako sama našla v metru. Na každé kabelce je i jméno údajné nálezkyně. Frances mezi těmito kabelkami objeví i kabelku se svým vlastním jménem. Uteče a už se s Gretou nechce vídat. Jenže Greta začne Frances doslova pronásledovat… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila, co od filmu čekat, ale Isabelle Huppert mám moc ráda, jak v oblíbených píšu, tahle malá velká žena je šarmantní, má božskou barvu hlasu, velmi silné vnitřní kouzlo, ovšem na druhou stranu je v ní i něco tajemného, skrytého a svým způsobem nepříjemného, ale mě to přitahuje. Přitahuje, ale nesmí být toho nepříjemného až moc, tady mě vyloženě děsila, musela jsem si dokonce i dojít dýchnout inhalátoru, nebo by to se mnou švihlo. Zároveň jsem se neubránila dojetí a překvapivě ani úsměvu. Tenhle film vůbec není špatný a mám za to, že dokáže zaujmout. Pozn. Díky seriálu Chobotnice jsem si domů pořídila moka konvičku a ta je, vzhledem k tomu, že je z hliníku, po přípravě kávy tak příšerně žhavá, že vůbec nechápu, jak ji někdo může přinést na tácku s malými šálky a servírovat kávu tím způsobem, že se vše (manipulace s šálky atp.) odehrává v takové blízkosti té konvičky. Řeknu vám, trnulo mi v krku z toho, takže myslím, že tohle je jediný nedostatek tohoto filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Poctivý psychothriller ako z deväťdesiatok, ktorý ale nebude príliš populárny v Maďarsku. Ich reč si totiž Američania mýlia s klingonštinou. Asi pridáte jeden bodík vtedy, ak ste videli Pianistku a pochopíte tak viacero paralel. Inak ide o polemiku o osamelosti ako fenoménu dneška, subtílnejšie o trápení nad stratou blízkeho človeka a vyrovnávania sa s tým, a v tom čisto komerčnom móde proste o boj psychopata s "normálnym" človekom z davu. Je to samozrejme aj o kvalitných herečkách, by ma zaujímalo, či Chloe chodí občas na večeru k Huppertovcom. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděla, do čeho jdu. Jen jsem viděla film s Chloe Moretz? Aaaa, to si dám! A jako nebylo to špatné, ale místami tak nepravděpodobně blbé jako nějaké béčkové horory (a to se na horory nedívám, protože bojím bojím). SPOILER. Sorry, ale když ji konečně majzla valečkem po hlavě, tak se vrhne ke dveřím a bude jak trubka hledat klíče v míse a potom kam že se to zkusí utéct? Joooo do sklepa.. aha.. nejlepší řešení. Místo toho aby tím válečkem rozflákala to okno normální velikosti vedle vchodových dveří, kde stojí, zahodí váleček a zdrhne do sklepa a snaží se rozbít dlaní pidiokno ve sklepě. Genius :D Jako v podstatě až do poslední půl hodiny to byl docela dost slušný film, kterému bych dala i 4*, protože věřím, že žijeme v tak debilním světě, kde prostě nedokážete před někým utéct, policii je vaše stalkerská situace u prdele, lidi jsou zvrhlá hovada a v dnešním online technickém světě je fakt jednoduché asi někoho stalkovat atd.. Avšak od momentu, kdy skončí Chloe v bedně, už to bylo až po strop přehnané s hromadou nelogických míst. (A sorry, ale měla podle mě tolik příležitostí zkusit zdrhnout, už jen stačilo vzít kus dřeva z té rozflákané židle hned první den, počkat až otevře a buď ji tím jebnout, nebo bodnout a zdrhnout...) Jo aha já jsem soukromé očko, vím, že hledám tuhle ženskou, protože asi něco udělala dceři mého klienta, která je nezvěstná, ale místo abych se měl na pozoru, tak ji vlastně vyžvaním všechno, co vím, nechám se pozvat domů a v klidu si s ní dám čaj. P.S. Kdybych našla někde někdy kabelku, raději se k ní po zhlédnutí filmu ani nepřiblížím... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller o nemocné psychopatce, která nechává tašky po metru v naději, že ji je někdo přinese zpět a bude její kamarád:D .Vizuálně, kamerově i herecky dobré, Grace Moretz po delší době opět na plátně a je skvělá, hot a herecky nadaná, takže se na ni hezky dívá. Film má pár mrazivějších a šokujících scén (kabelky, scéna v restauraci), ale kromě nich se nese 98 minut na stejné vlně a ničím jiným film moc nezaujme, což je škoda. Finále zajímavé a nápadité, takže pár bodíků nahoru. Znova bych si to už asi nedal, film bych někomu převyprávěl za 20 sekund a žádné psychologické, akční nebo napínavé scény tady divák nedostane, ale na jedno podívání se to překousnout dá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Moretz je výborná herečka a sám som ostal minule prekvapený, že ona vlastne hrala to malé dievčatko v 3:15 zomrieš, vtedy mi to v hlave neutkvelo. Trpí však na svoje roly, ona berie väčšinou slabé filmy a slabé scenáre. Nevie, čo má za agenta, ale tak ten by mohol vidieť jej potenciál a vybaviť jej niečo lepšie. Pretože filmy tohto typu to je úroveň TV, pre nenáročného diváka, jemne povedané výplachy bez štipky reality. Takú starú kefu by predsa zvládla fakt aj vo veku toho dievčaťa z 3:15tky. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Dublinu (Irsko), Torontu (Kanada) – scény z metra, a v New York City (USA). (ČSFD)
  • Gretino příjmení „Hideg“ je maďarské slovo pro „chladný“. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama