Reklama

Reklama

Prospektor

Trailer 1

Obsahy(1)

Otec a jeho dospívající dcera cestují vesmírem a na mnohdy pustých vesmírných tělesech se snaží těžit drahokamy, které jim umožní vymanit se konečně z bídy a tuláckého života. Jejich poslední zastávkou je neznámý měsíc, v jehož jedovatých lesích se skrývají nejen drahokamy, ale také nebezpečí v podobě místních obyvatel. A honba za zbohatnutím se záhy změní v boj o přežití, v němž nemá nikdo nic jisté. Dívka, která se potýká nejen s nemilosrdnými obyvateli lesa, ale také s otcovou chamtivostí, jež mu zcela zastínila rozum, záhy zjistí, že si musí proklestit vlastní cestu ke svobodě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tvůrci této podívané si měli uvědomit jeden zásadní fakt, a to, že pokud chci točit efektní sci-fi film a nemám do prdele na něj prachy, tak musím mít alespoň dobrý příběh, nebo minimálně nápad, aby onu skutečnost, že nemám ani vindru, nějak zamaskovali. Jenže ono scénáristickorežisérské duo nemělo ani jedno, tedy ani dolar, ani příběh, ani nápad, tak z toho vzniklo toto devadesátiminutové fiasko, kde nefunguj vůbec nic, a divák při tom tak jen fakt zoufale trpí. Každopádně, nejsměšnější byly asi všechny ty skafandry, které byly zřejmě vypůjčeny někde ze zastavárny, kam je před mnoha a mnoha lety za mrzký peníz lupnul sám velký Ed Wood Jr. ze svých kultovních scifíček, dále pak ty kosmické papundeklové objekty, pocházející zřejmě z céčkového porna Planeta O píč, prostředí lesa jinak chápu, kam jinam se nacpat točit laciný film, než kde nemusím platit nic, bavit se tu o nějaké atmosféře samozřejmě též nemá smysl, a co se týče zpracování painballové akce, ta snese parametry amatérské přestřelky klubů SK painball Sušice vs AC painball Vimperk, kdy jsem si až chvílemi říkal, zdali se nejedná o nějakou parodii. Herecké výkony si jinak neodvážím hodnotit, nechci totiž kritizovat někoho, kdo prostě nemá absolutně co hrát, ale nějaký ten výdělek za to dostal, tak se toho musel zúčastnit, no holt platit z něčeho účty musíme všichni. A zápletka? Kde nic není, ani smrt nebere, tvůrci jsou netalentovaní pisálkové bez nápadu, takže sesmolili jen naprosto nefungující, hloupý, teatrální příběh, bez napětí, bez smyslu, bez spádu, prostě nudná bída. Prospektor zkrátka definuje význam slov laciný brak, kterému by se měl každý na kilometry vyhnout. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bych možná i slabé 3* dal, ale to by to finále nesmělo být tak přehnaně akční. Ten začátek byl úžasný, atmosférický a já napjatě čekal, co z toho vypadne - a nakonec to byl jenom jednoduchý příběh jak z nějakého westernu. Atmosféru to pořád mělo, ale oproti začátku byla dost slabá. I tak občas dokáže zaujmout. Postavy mi nevadily, ale zase mě ani jedna tolik neoslovila. Prospectu se toho dá vyčítat opravdu hodně, už jen samotný vývin příběhu mi moc kreativní nepřišel, i když mohl být, ale zase se nedá upřít snaha, skvělá kamera a skvěle vybraná hudba. Opravdu, nebýt to finále přehnaně akční, asi bych i ty slabé 3* dal, chvílemi to i fungovalo, ale takhle víc jak lepší 2* nedám. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový nízkorozpočtový Sci-Fi-Thriller, kde láká především opět výborný Pedro Pascal. Poměrně originální látka o otci a dceře, kteří se vydají na neznámou planetu těžit drahokamy, ovšem toxická příroda a nehostinní domorodí obyvatelé jim pěkně přitíží a začíná boj o přežití. Zaujme hezká panenská příroda, zajímavý vzhled skafandrů a stísněná atmosféra. Dojde na jednu znepokojivou amputaci ruky a potěší i akčnější finále, ale očekávání jsem měl vyšší. Pro fanoušky Sci-Fi žánru určitě zajímavý přírůstek.60% ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

LIVINGDEAD dal odpad. Prý na levné sračky nemá čas. Ale on je debil - přesně to jsem mu jednou napsal. Odpověděl mi. "Ty máš co říkat, když si dal World War Z 5/5," říkal. On to hodnotil 4/5. Mě na jednu stranu přišlo hodně levné to, jak postava Pitta to měla všechno strašně jednoduché. Toho jsem si vážil i ve filmu Outlaw King, u kterého jsem se ptal: "Jak moc bude král Skotska muset ještě trpět?" LIVINGDEAD, ale asi není člověk, které by takovéto osvěžení, které přidává na realističnosti a vážnosti příběhu. Mě se to zdá osvěžující po všech těch blockbusterech. Prospect je takový malý snímek, který se snaží být na jednu stranu atypický, ale na druhou je dosti průměrný. Moc tam toho člověka nezaujme. Škoda. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Krásne čistý film. Oprostený od vysvetlovania, klišé, viacmenej aj od príbehu ako takého (fakt sa to dá zhrnúť pár slovami a zvyšok filmu je len akoby improvizovaný boj o život). Vesmír sám pre seba, s vlastným živočíchmi, prírodou, technológiami, tradíciami a vlastne aj ľuďmi ako takými. Čo sa tam deje uprostred finále (ak to ide tak nazvať), to sú minimálne dva poddruhy, alebo mutácie (asi skorej psychické - presne si to určiť netrúfam). Sophie Thatcher veľmi sympatická, hudba - keď občas zaznie - doslova nakopne. Originálne, indie, iné ako 95 percent sci-fi filmov, čo som doteraz videl. Radosť z žánru. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Jedovaté častice lietajúce v mesačnej džungli nie sú vytvorené pomocou CGI. Prach bol natočený reálne a neskôr pridaný do záverečnej verzie filmu. (Enceladus)
  • Natočeno podle stejnojmenného krátkého filmu Prospect z roku 2014. (FexteR)
  • Všechny záběry z exteriérů byly natočeny v deštném pralese Hoh na poloostrově Olympic ve státě Washington. (FexteR)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama