Reklama

Reklama

Prospektor

Trailer 1

Obsahy(1)

Otec a jeho dospívající dcera cestují vesmírem a na mnohdy pustých vesmírných tělesech se snaží těžit drahokamy, které jim umožní vymanit se konečně z bídy a tuláckého života. Jejich poslední zastávkou je neznámý měsíc, v jehož jedovatých lesích se skrývají nejen drahokamy, ale také nebezpečí v podobě místních obyvatel. A honba za zbohatnutím se záhy změní v boj o přežití, v němž nemá nikdo nic jisté. Dívka, která se potýká nejen s nemilosrdnými obyvateli lesa, ale také s otcovou chamtivostí, jež mu zcela zastínila rozum, záhy zjistí, že si musí proklestit vlastní cestu ke svobodě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Morien 

všechny recenze uživatele

Spřízněný High Life se mi líbil víc, zejména proto, že se tam mnohem míň mluvilo, nebo mnohem méně/více mluvilo k věci, ale ten les tady, ten les je prostě paráda. Já to říkám pořád, že kdybych někdy emigrovala do USA, tak jednoznačně do nějaké chaty v lese ve státě Washington. Taky bych ale chtěla udělit plusové body za to, že všechny věci v tomto světě vypadají, jako že je někdo opravdu používá. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jedná se o filmový debut natočený na základech 4 roky starého kraťasu od stejných tvůrců, což je to nejzajímavější, co k tomuto filmu mohu sdělit. Po zhlédnutí této nesmírně napínavé a umně natočené záležitosti s neskutečnou scenáristickou nápaditostí mohu konstatovat snad jen to, že oba tvůrci talentem rozhodně neoplývají. Na celém filmu za něco stojí jen Pascal (divím se, že se současným hypem z Narcos leze do takových projektů s amatéry) a Thatcher, která hraje naivní, leč schopnou puberťačku. Pokud bych si ovšem u sledování nevystačil s úchylným pozorováním jemné pokožky mladé holky a standardně solidním výkonem Pedra, asi bych se podělal nudou. Sci-fi, ve kterém se celou stopáž chodí v trochu víc exoticky vypadajícím českém lese za všudypřítomného polétavého prachu a asi dvakrát se vytěží jakési diamanty z vagínohouby v půdě. Popis nezaujal? Dobrá intuice. Pokud půjdete do lesa sbírat křemenáče, patrně zažijete větší sci-fi thriller než za hodinu a půl s tímto filmem. 40 % ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vesmírný westernoidní survival. 1) Výprava připomínala seriál Hvězdnou bránu (kus jetého lesa, trocha papundeklu (výsadkový modul), mlha a prach._____ 2) Napadl mě vhodný název pro podobné žánr - spacestern?_____ 3) Podobným béčkům dávám obvykle dvě hvězdičky, ale zde jsem se kupodivu nenudil a tak příděl zvyšuji. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jeden každý díl Star Treku o výsadku na jinou planetu má víc nápadů, koulí a napětí, než tohle. Taťka s dcerkou, kteří se narodili na kdovíjaké planetě, píšou divným písmem a vůbec jsou divní, mi už od začátku zrovna k srdci nepřirostli. A když se pak na planetě odehrává obyčejný western v kulisách lesa (který vypadá tajuplně a pořád čekám, čím překvapí, a ono prd a nic), kdy vlastně nakonec o nic nejde, nic není rozpracováno a skončí do ztracena (co ti vesničani? Už je nehledali? Nebo je polomrtvý chlápek všechny pozabíjel?), takže není komu fandit, proč fandit, a ani ta holka není nijak sexy, tak je vám pak ukradený celý film. Hvězdička za záběry lesa, ty se povedly. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Super osvěžení v dnešní době, plodící převážně scifíčka podle marvelácký komiksový šablony. Trošičku bych film přirovnal k Jonesovýmu Moonu. Hodně minimalistický komorní sci-fi, vonící druhou polovinou minulýho století. Dětem se ale nebude moc líbit, protože jim budou chybět blockbusterový triky a hrdinové, jen občas někdo z nich pochválí obsazení vyhajpovanýho Pedra "Narcos" Pascala. Tak na ty kecy kašlete a zkoukněte to, už jen kvůli tý holce to stojí za to - skvělej hlas a parádní výkon. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Natočeno podle stejnojmenného krátkého filmu Prospect z roku 2014. (FexteR)
  • Jedovaté častice lietajúce v mesačnej džungli nie sú vytvorené pomocou CGI. Prach bol natočený reálne a neskôr pridaný do záverečnej verzie filmu. (Enceladus)
  • Všechny záběry z exteriérů byly natočeny v deštném pralese Hoh na poloostrově Olympic ve státě Washington. (FexteR)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama